Houd die zoete bedwelmende lucht bij je!

Ik voel een misselijkheid opkomen terwijl ik in de bus zit. Nee, last van wagenziekte heb ik op dit moment niet. Het vervelend gevoel komt ergens anders vandaan. Een intens zoete geur dringt mijn neus binnen doordat er een vrouw voor me is gaan zitten.

Lekker luchtje

Een lekker luchtje opdoen doe ik ook wel eens. Niet vaak. Het enige wat ik meestal doe is een beetje deodorant onder mijn oksels spuiten zodat een ander niet zo snel last heeft van mijn zweetgeur na wat inspanning. Als ik een luchtje op doe is dat vooral bij speciale momenten of als ik nette kleren draag, als een soort van finishing touch. Een klein beetje maar, dat is meer dan genoeg.

Krullende neus

Rustig zit ik in de bus wat te klooien op mijn telefoon. Een potje Pokémon Go natuurlijk. Twee haltes nadat ik ingestapt was, stapt er een wat oudere dame in en gaat op de bank voor me zitten. Aangezien ik achter haar zit, merkt ze niet dat mijn neus begint te krullen. Nee, het is geen incontinentie die ik ruik. De reden van mijn bijna kokhalsreflex is haar parfum. Mierzoet en veel te veel. Ik kan er gewoon niet omheen. Als mijn neus maar zover mogelijk de mobiel in kruipt moet het probleem zich wel oplossen denk ik bij mezelf. Nee, een halte later houd ik het echt niet meer uit en besluit ik van bankje te gaan wisselen. Helemaal achterin is nog een plaatsje vrij.

Van meters afstand

Wat is dat toch met parfum? Waarom moet iemand meteen zoveel opspuiten? Volgens mij is het veel leuker als je het luchtje pas ruikt als je heel dicht bij iemand in de buurt komt. Dan kan het komen als een spannende en heerlijke verrassing. Ik hoef een vrouw niet van meters afstand te ruiken om te merken dat ze er aan komt of weten dat ze een minuut geleden hier heeft gelopen. Veel leuker als ze ineens achter je staat, haar hoofd dicht bij de jouwe brengt, wat liefs in je oor fluistert terwijl je subtiel bedwelmd wordt.

Oh wacht, voordat ik enkel de dames in het verkeerde keelgat schiet. De heren kunnen er ook wat van hoor. Een overschot aan deo gecombineerd met een halve fles musk en een dosis geparfumeerde haargel. Wandelende geurstokken als het ware.

Zullen we afspreken dat we het gewoon een beetje met mate gebruiken? Één keer sprayen is genoeg?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *