Hoe krijg je meer rust in je hoofd?

rust, stress

Soms loopt de agenda praktisch over en weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om alle taken op tijd af te krijgen. In zulke periodes schiet het stresslevel soms door het plafond en merk je af en toe dat het echt niet lukt om rustig te worden. Er zijn veel producten en middelen op de markt om tot rust terug te keren, maar wist je dat dit ook op veel natuurlijke manieren kan lukken? Lees snel met ons mee voor de meest natuurlijke manieren om weer even tot jezelf te komen!

De natuur in

Met stip op één; de natuur in. Wandelschoenen aan, haren in de wind, neus in de zon en lekker een uurtje (of langer, nog beter!) de tijd nemen om je gedachten aan de kant te zetten en te genieten van alles wat het buitenleven te bieden heeft. Na een uurtje flink stappen zetten zal je al snel merken dat jouw gedachten niet meer de overhand nemen en zal er meer innerlijke rust ontstaan. Vind je wandelen een te grote opgave, probeer dan eens om een aantal kilometer per dag te fietsen! Werkt ook ideaal, en het helpt natuurlijk ook mee aan je fysieke gezondheid.

Rust in huis creëren

Wist je dat je op een vrij eenvoudige manier binnenshuis rust in je hoofd kan creëren op natuurlijke wijze? Hoe, horen we je denken? Door het aanschaffen van planten en bloemen! En dan hoef je uiteraard geen bloementuin in je woonkamer neer te zetten, want dat zal niet per se bijdrage voor het creëren van rust, maar bepaalde bloemsoorten en planten kunnen je helpen je rustiger te laten voelen! Je kan bijvoorbeeld een bos rozen neerzetten; de geur hiervan heeft een kalmerende werking. En niet alleen de geur van rozen kan bijdragen aan jouw mentale toestand, ook jasmijn en lavendel zijn hiervoor uitstekend!

Aarden

Een derde manier om meer innerlijke rust te vinden, maar wel op een natuurlijke wijze, is om af en toe tijd te nemen om te aarden. Dit kan op verschillende manieren; door yoga, meditatie, of letterlijk een tijdje op de grond te liggen! Je zal al snel merken dat jouw gedachte verzet zullen worden en de kalmte je langzaamaan weer overneemt! Zeker het proberen waard dus. Er zijn veel online apps die je hiervoor kan gebruiken, maar als je het liever niet in huis doet, bestaan er bijvoorbeeld ook yogascholen die klassen aanbieden!


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *