Het wensenlijstje van papa

wensenlijstje papa, cadeau, sinterklaas, kerst, verlanglijstje

Het leven als vader des huizes kan zwaar zijn. Zo kun je het probleem hebben dat je meerdere krijsende kinderen rond hebt rennen, een dochter die alleen maar zit te flaneren op TikTok, of een paar jongens die elkaar de ene dag de tent uit vechten, maar eigenlijk niet zonder elkaar kunnen. Klinkt dat bekend? Ons wel in ieder geval. Het mooie aan dat is dat mama vaak de sjaak is, omdat die er toevallig altijd is als er weer iets gebeurt. Maar toch, jij bent de man des huizes, je doet de klusjes en zorgt ervoor dat alles voor elkaar is. Nu Kerst en Sinterklaas eraan komen is het misschien wel een idee om een verlanglijstje te maken met spullen die papa stiekem toch wel verdient!

Gereedschap

Het klinkt misschien cliché, maar gereedschap is altijd leuk om te krijgen. Al heb je je hele schuur al vol, het kan er altijd wel bij. Met de vakantieweken in aantocht is het misschien wel een goed idee om eens de handen uit de mouwen te stropen en te gaan klussen! Je hebt immers toch een goede week vrij. Dan kun jij aan de slag, de dingen waar je geen tijd voor hebt gehad aanpakken – en indirecht – de vrouw blij maken!

Houten meubels

Nu je misschien toevallig toch gereedschap op je lijstje hebt staan, is het vast en zeker een idee om gelijk goed aan de slag te gaan. Koop wat mooie eikenbielzen en ga eens aan de slag. Fabriceer een mooie massief eiken tafel, of een mooie nieuwe eiken bank die je aan je tafel kan zetten! Er is zó enorm veel wat je kan doen met hout. Maar mocht je niet zo handig zijn; zet dan een mooie suar boomstamtafel op je lijstje.

Bierbrouwpakket

Mannen hebben vaak hobby’s. Mocht je er geen hebben, dan hebben wij een fantastisch idee voor een hobby! Heb je ooit wel eens bier gebrouwen? Nou, vroeger was dat niet zo hip als nu. Hele thuisbrouwerijen doemen uit de mist op. De thuisbrouwerij is een fantastisch kerstcadeau, omdat je er lekker druk mee bent én je maakt iets! Dus stiekem is dit voor de (on)handige vader ook nog een uitkomst. Want eerlijk is eerlijk, het geeft een heerlijk gevoel om iets te maken toch?

Lijstje maken

Dus maak je lijstje op, schrijf het op waar de rest van de familie hem kan zien en schreeuw het (spreekwoordelijk gezegd) van de daken! Zo heb je de grootste kans dat één van je wensen die op het lijstje staan wordt vervuld.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *