Het ultieme persoonlijke cadeau, een melksieraad

Afgelopen week was Chantal jarig. Het wordt elk jaar moeilijker om een cadeautje voor haar te kopen en haar echt te verrassen. Dit jaar wist ik al heel lang wat ik wilde doen, een heel erg persoonlijk cadeau dat ze altijd bij zich zal dragen.

Voorgeschiedenis.
Tijdens een beurs kwamen we iemand tegen die prachtige sieraden maakte. Heel speciale, want ze bevatten moedermelk. In eerste instantie vonden we dat een beetje vreemd en hielden we de boot nog wat af. Het was toch niet echt iets voor ons. Toch bleef het wel een beetje spoken. Bij een volgende beurs kwamen we een andere partij tegen die dit ook maakte. Bij haar zagen we een zilveren levensboompje met een melkwitte achtergrond. De kogel was door de kerk, we bestelden het sieraad en stuurden de melk op. Vanaf toen liep het mis. De aanbieder kreeg allerlei problemen en kon het werk niet meer aan. Tientallen klanten wachten nu al meer dan een jaar op hun persoonlijke sieraad. Wij verwachten niet dat die van Chantal ooit nog komt. Als het ooit wel zo mocht zijn, heeft het hangertje inmiddels zo’n set gekregen dat er geen vertrouwen meer in is.

Betrouwbaar
Tijdens de laatste Ouders Natuurlijk beurs raakten we weer in gesprek met de eerste aanbieder. We vertelden ons verhaal die bij haar niet onbekend is. Tussen haar toonstukken zat een hangertje dat Chantal meteen mooi vond. Aangezien er een prijskaartje aan hangt werd het toch maar in de ijskast gezet, naast de opgeslagen melk. Na alle reviews gelezen te hebben en het gesprek met haar voelden we veel meer vertrouwen in deze aanbieder: Innerjewels. We merkten met welke passie en zorgvuldigheid ze te werk gaat. Haar besef dat wat ze in handen heeft onvervangbaar is. De liefde voor haar vak.

Verjaardagsgeheim
Stiekem had ik wat vrienden en familieleden een bericht gestuurd. Of ze geen losse cadeaus wilden kopen en mee wilden doen aan mijn geschenk. Vele portemonnees maken een cadeautje betaalbaarder. Als snel was er een leuk bedrag bij elkaar waardoor het cadeautje gekocht kan worden. Het persoonlijke karakter van het sieraad ligt ook in de kleurkeuze, vandaar dat ik nog geen bestelling geplaatst heb. Maar wat dan wel?

Hintcadeau
Op de vroege ochtend van haar verjaardag kreeg ze toch een cadeautje in handen. Eentje die bestond uit twee hints. De eerste was de verpakking, een kolfpotje uit het ziekenhuis. Daarvan stonden er nog een aantal in onze kast. Daarin zat het verzamelde geld en een tweede hint. Van een leren koortje had ik mijn eigen melksieraad gemaakt. Een melkdop met twee gaatjes in het midden en daarom heen een paar kraaltjes. Best wel knullig, maar het ging dan ook om het idee en het woordgrapje. De blik op Chantals gezicht vertelde mij dat ik goed gekozen had. Een beter cadeau was niet mogelijk geweest.

Binnenkort gaan we de bestelling doen. Nog even goed de kleuren kiezen en duidelijke afspraken maken over de levering van de melk.

Deze blog bevat geen reclame.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *