Het leed dat schoenen kopen heet

SquareLite_2019113214059133.jpgAls er iets is wat ik verschrikkelijk vind om te doen, dan is het wel schoenen kopen. Ik haat het echt. Het liefst zou ik één paar schoenen hebben dat mijn hele leven mee gaat. Maar helaas, die krengen slijten. Nieuwe kopen stel ik net zo lang uit tot het echt niet meer kan. Totdat het water zo mijn schoenen in loopt. Lek als een mandje.

Ik heb er altijd al een hekel aan gehad. Als klein jongetje wilde ik eigenlijk al liever niet mee. Niet omdat ik een hekel had aan de winkel, maar aan al dat passen. Mijn probleem was dan ook dat elke schoen wel iets mankeerde. De een was te klein, maar in een maatje groter leek het alsof het wel tien maten verder was. De ander had het voetenkussentje op de verkeerde plek waardoor ik raar liep. Weer een ander was gewoon spuuglelijk of was te smal om er in te komen. Het duurde dan meestal ook erg lang voordat ik iets gevonden had wat de goedkeuring van mijn voeten kon dragen. En als je dan eindelijk een paar had, dan was het tweede paar aan de beurt, want je kunt niet iedere dag op dezelfde schoenen lopen (echt wel).

Er is in al die jaren niet veel veranderd. Nog steeds stel ik het zoveel mogelijk uit. Die winkel ga ik echt niet voor de lol binnen. Erger nog wordt het als de kinderen en de hond ook mee zijn. Naast het geïrriteerd uitzoeken van nieuw schoeisel, ben ik ook nog eens bezig met het in de gaten houden van het gespuis. Voor hen is de winkel een groot speelparadijs. Zo lopen ze ineens in veel te grote schoenen rond, spelen ze verstoppertje tussen de rekken en vragen je de oren van de kop. Niet echt het juiste moment om te doen als ik met iets bezig ben wat ik al niet leuk vind. Ik wil dan ook wel eens uit de slof schieten. Zelf als ik die op dat moment niet aan het passen ben. Nee, voor de lol schoenen shoppen met mij raad ik je niet aan. Dat kun je me beter alleen laten doen.

En dan heb ik eindelijk een schoen gevonden die past: “Schat, neem dan meteen twee paar. Dan kun je afwisselen.”

“Wraaaaaaaaah!”

Lees ook

SquareLite_20181213214910322.jpg  SquareLite_2018131233710976.jpg

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Oh zo herkenbaar! Ik haat schoenen kopen.
    En ja dat zeg ik als vrouw zijnde 😂
    Enige schoenen die ik kon kopen zonder te passen waren nike classic bw. Zaten altijd goed. Jammer genoeg niet meer te koop.

    • Dat zijn waarschijnlijk inderdaad lekkere schoenen. Ooit 1x Nikes gehad via iemand die ze aan me gaf na ze net een week gedragen te hebben. Die vond ze toch niet zo mooi en het kon niet terug naar de winkel. Heb er denk ik bijna een jaar op gelopen.

  • Inderdaad wát een gedoe. Schoenen aan,schoenen uit. De een te strak en de ander weer te wijd.
    Ik koop meestal instappers dat is voor mij gemakkelijker omdat het strikken met mijn rechts verbrijzelde elleboog alles wat moeilijker gaat. Maar als ik mee moet met een ander, dan wil ik best wel wata schoenen uitzoeken. 😉