Het hele jaar relaxt zitten in eigen tuin

loungeset, tuinmeubels, tuinmeubelen, zitten in de tuin

Optimaal genieten van de zon, vanaf een centraal punt toezicht houden op de kinderen of een plek waar je samen met vrienden kunt genieten van een drankje. Je eigen tuin kan een waar paradijs zijn waar je goed kunt vertoeven. Maar wil je relaxt kunnen zitten dan heb je wel goede tuinmeubelen nodig. In deze blog geef ik je verschillende opties om ontspannen te kunnen zitten in je eigen tuin.

Het bankje onder het raam

Relaxt in je tuin zitten hoeft niet meteen met een complete loungeset, slechts een simpel tuinbankje onder je raam volstaat al. Een functionele tweezitter of een romantische Tete-a-Tete geven je al de mogelijkheid om buiten van het zonnetje en het gezelschap te genieten. Voor dit type tuinbank heb je ook niet zoveel ruimte nodig, zelfs aan balkonnetje volstaat al. Geen grote achtertuin, maar wel gezellige buren in de wijk, dan is dit ook handige optie in je voortuin om de dagelijkse gesprekken met de buren te kunnen voeren. Kan je de kop koffie ook meteen kwijt op het ingebouwde tafeltje in het midden.

Zelf een palletbank bouwen

Veel bedrijven hebben na een lading goederen vaak een stel pallets over die ze kwijt moeten. Tijd voor jou om in actie te komen, want vaak mag je dat hout gratis of tegen een kleine vergoeding ophalen (dit geldt overigens niet voor europallets aangezien daar statiegeld op zit). Door een aantal pallets op elkaar te zetten kun je op een simpele manier een fijne zithoek maken. Een keer flink schuren is wel handig aangezien pallets vaak onder de splinters zitten door intensief gebruik. Wil je er een beetje lekker op zitten, dan zijn goede tuinkussens een absolute must. Bouw je een zithoek van pallets, dan neemt dit al wel snel aardig wat ruimte in beslag. Een ietwat ruimere zithoek in je tuin is dan wel handig om te hebben. Voor extra schaduw kun je een goede parasol kiezen.

Loungeset onder de overkapping

Helemaal knus wordt het in de tuin als je heerlijk ongestuurd kunt zitten onder een overkapping. Lekker beschut tegen de zon en de regen. Zo kun je zelfs bij slechter weer relaxt buiten zitten. De plek onder een tuinoverkapping kun je gezellig inrichten en daar past absoluut een goede loungeset bij. Een vaste tuinbank of eentje die bestaat uit losse modules zodat je het kunt neerzetten zoals jij dat wilt. Bij het kiezen van geschikte tuinmeubelen voor een veranda heb je ruime keuzen uit modellen en materialen. Om je daarop goed te oriënteren kun je tuinsets online bekijken en zelfs direct bestellen. Voor je het weet zit je in je eigen tuin te relaxen met een heerlijk drankje op een zelf uitgezochte tuinbank.

Kinderen een eigen plekje

De jongsten van het gezin zitten ook graag rustig in de tuin. Even uitrusten van al het drukke spelen in de zandbak, plonsen in het zwembad of van het naar huis fietsen vanuit school. Met een kleine picknickbank hebben ze al snel een eigen plekje in de tuin waar ze rustig iets kunnen drinken of buiten hun boterham op kunnen eten. Je kunt de tuinmeubels voor kinderen combineren met de banken voor volwassenen of ergens in de tuin een geheel eigen plekje creëren waar de kinderen zich kunnen terugtrekken.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *