Herleef de Vikingtijd op Vikingfest: Op avontuur in het PreHistorisch Dorp Eindhoven

vikingfest prehistorisch dorp eindhoven

We hebben de smaak te pakken. Na onze trip naar Denemarken, waar we ons ondergedompeld hebben in de wereld van de Vikingen, gaan we volgend weekend op uitnodiging een gave dag beleven in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Daar vindt namelijk van zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei Vikingfest plaats. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit speciale evenement waarbij de Vikingen het museum overnemen.

PreHistorisch Dorp Eindhoven, een beleefmuseum

Aanstaande zondag gaan wij niet voor het eerst naar het preHistorisch Dorp toe. Nee, het gaat onze derde keer worden. Wij vinden het als gezin heerlijk om naar fantasy-evenementen te gaan en ons onder te dompelen in de verleden tijd. Struinen tussen handelaars, ridders en fantasierijke figuren. Een museum als het preHistorisch hoort hier helemaal bij. In dit openluchtmuseum loop je door verschillende tijden heen en mag je meedoen aan verschillende activiteiten. Proberen met pijl en boog de roos te raken, broodjes bakken boven een vuurtje en speerwerpen zijn slechts enkele standaardactiviteiten die je hier kunt doen.

Speciale evenementen maken het preHistorisch Dorp nog leuker

Door het jaar heen organiseert het preHistorisch Dorp verschillende evenementen waarbij het museum ondergedompeld wordt in een bepaalde tijdsperiode. Tijdens dit soort weekenden wordt het complete openlucht museum overgenomen door bijvoorbeeld Vikingen die ’s avonds blijven slapen in het museumpark zelf. Na openingstijd gaat het evenement voor de vrijwilligers dan nog even door met een kampvuur en zelfgemaakte maaltijd in stijl. Daar krijg je als bezoeker enkel niks van mee, behalve de verhalen die de tijdelijke bewoners je vertellen.

Komende evenementen preHistorisch Dorp 2023

Dit jaar zijn er al een paar evenementen geweest in het preHistorisch Dorp, maar het jaar is nog niet voorbij. Deze speciale evenementen kun je in 2023 nog verwachten:

  • Vikingfest: 27 t/m 29 mei
  • Beauty & Fashion door de eeuwen: 17 & 18 juni
  • Ambachten van Vroeger 1 & 2 juli
  • Heksia: 23 & 24 september

Vikingfest 2023 in preHistorisch Dorp Eindhoven

vikingfest prehistorisch dorp eindhoven

Met Pinksteren komen er ruim 200 Vikingen naar het preHistorisch Dorp tijdens Vikingfest! Ontmoet handelaren, vechters, ambachtslieden en complete Vikinggezinnen. Geheel in dracht zijn ze bezig met hun dagelijks bezigheden van koken tot gevechtsoefeningen. Als bezoeker krijg je zo een kijkje in het leven van de Vikingen en kun je meedoen. Ontdek hoe in de Vikingtijd op ambachtelijke wijze allerlei producten werden gemaakt en proef van allerlei lekkernijen.

Op de speciaal ingerichte Vikingmarkt kun je als bezoeker je hard ophalen aan allerlei handelswaar en je eigen Viking outfit completer maken. Maak kennis met middeleeuws gruitbier, bekijk handgemaakt Vikingspeelgoed of bewonder prachtig handgesmede messen en bijlen. Op de markt zelf zijn verschillende handelaren druk bezig met het aanvullen van hun koopwaar door het ter plekke te maken.

Op de markt betaal je cash

Zoals het een echte Vikingmarkt betaamt, betaal je bij de meeste handelaren met cash. Bij de meeste stands is pinnen niet mogelijk. Aangezien het museum niet beschikt over een geldautomaat zal je dit vooraf moeten regelen voordat je het museum betreed. Neem dus genoeg contact geld mee om de markt écht te kunnen beleven.

vikingfest prehistorisch dorp eindhoven

Beperkt aantal bezoekers mogelijk

Heel groot is het preHistorisch Dorp niet. Qua oppervlakte is het prima in een halve dag te behappen, maar besteed er gerust een hele dag om de beleving extra leuk te maken. Vooral tijdens dit soort evenementen kan je wel extra tijd gebruiken. Omdat het museum niet al te groot is, is er een beperkt aantal bezoekers mogelijk. Er is een maximale bezoekerscapaciteit van 1750 bezoekers per dag. Wil je graag naar Vikingfest toe, bestel dan je kaarten online.
Heb je net zoals wij een Museumjaarkaart, dan betaal je dit evenement een kleine toeslag op de normaal gesproken gratis entree.


Fotomateriaal: preHistorisch Dorp

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *