He wants to break free

received_10205861877565908.jpegKijkend naar haar zwangere buik zie ik golvende bewegingen. Een voetje drukt zich door haar huid heen naar buiten. En als ik mijn hand er op leg, voel ik hem ook schoppen. Ineens krijg ik een liedje net iets anders in mijn hoofd dan hoort: He wants to break free!
Vorig jaar schreef ik een blog over hoezeer ik zat te wachten totdat ik de baby eindelijk kon voelen. Die blog ging over Liam en uiteindelijk eigenlijk ook over baby twee. Dat kon ik toen nog niet weten. Wij aanstaande papa’s hebben wat het voelen betreft altijd een flinke achterstand.
Baby twee groeit zoals het moet en ligt momenteel met 35 weken lekker met het koppie naar beneden. Regelmatig kan ik hem goed voelen als ik mijn hand op Chantals buik leg. Hobbeldebobbel hier en dan weer daar. Een actief jongetje kan ik zeggen. Zo actief dat we de grap wel eens maken dat het lijkt alsof hij via de buik uit probeert te breken. In de bellypaintblog staat daar een mooi filmpje van. Hoe druk het ventje beweegt is daar goed te zien. Het lijkt bijna op zo’n horrorfilm waarbij een monster zich naar buiten scheurt. Gelukkig gebeurt dat alleen maar in de film (hoop ik, toch?).
Ik ben niet de enige die het voelt. Liam vindt het prachtig om zijn broertje al te voelen bewegen. Gisteravond zat het mannetje tussen ons in op de bank, legde zijn hand op haar buik en glimlachte van oor tot oor. Hij draait zich naar mij om en pakt mijn hand vast: “Papa ook voelen baby, ja? Kijk broertje bewegen.” Ik krijg nog geen kans om antwoord te geven aangezien mijn hand al op de buik wordt gedrukt. Dat ik een emotioneel watje ben blijkt maar weer uit het feit dat de tranen in mijn ogen staan. Tranen van geluk en verwondering. Verwondering dat het mannetje zich al zo aan het inleven is.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Het zullen altijd emotionele momenten zijn. En dan ben jij écht geen emotioneel watje, want de meeste mannen zullen met tranen in hun ogen kijken naar het wonder wat staat te gebeuren. Het is goed dat je emotioneel bent. Dan ben je ook bij alles betrokken.
  En je weet…emoties en gevoelens MOETEN getoond worden. Daar ben je MENS voor, belangrijk MENS.
  Ik heb ook deze emotionele momenten gehad…nou ja gehad…toen jullie geboren werden, daarvóór al en soms NU nóg. Dan ben ik dankbaar dat ik zulke fantastische kinderen heb.
  Dus ik mág zelfs emotioneel zijn.
  Daarom ben ik ook zo gelukkig dat ik jullie vader mag zijn en zelfs opa en straks nóg een keer. Ik voel me nú al twee keer opa, want ik leef met jullie mee.

 • Het zullen altijd emotionele momenten zijn. En dan ben jij écht geen emotioneel watje, want de meeste mannen zullen met tranen in hun ogen kijken naar het wonder wat staat te gebeuren. Het is goed dat je emotioneel bent. Dan ben je ook bij alles betrokken.
  En je weet…emoties en gevoelens MOETEN getoond worden. Daar ben je MENS voor, belangrijk MENS.
  Ik heb ook deze emotionele momenten gehad…nou ja gehad…toen jullie geboren werden, daarvóór al en soms NU nóg. Dan ben ik dankbaar dat ik zulke fantastische kinderen heb.
  Dus ik mág zelfs emotioneel zijn.
  Daarom ben ik ook zo gelukkig dat ik jullie vader mag zijn en zelfs opa en straks nóg een keer. Ik voel me nú al twee keer opa, want ik leef met jullie mee.