Halloween vol raadsels: Black Stories Uni Edition

Black Stories Uni Edition

Ben je op zoek naar een leuk spel om tijdens Halloween te spelen? In Black Stories ga je te werk als een detective om te achterhalen hoe ongelukken zijn ontstaan of hoe er iemand dood is gegaan. Een spel dat niet geschikt is voor jonge kinderen, maar wel voor fantasierijke volwassenen.

Lugubere raadsels

Black Stories staat garant voor een avondje zwartgallig denken. Probeer er achter te komen op welke manier iemand zijn benen is kwijt geraakt, waarom er iemand vermoord werd in de bibliotheek of waarom een genitale piercing een einde maakte aan een relatie. In Black Stories Uni Edition speelt alles af rond de universiteit. Welke moorden werden er gepleegd of hoe raakte iemand gewond tijdens een bizar ongeluk.

Hoe speel je Black Stories

Om dit spel te spelen, heb je minimaal twee spelers nodig. De raadselmeester en het raadselvolk. Die laatste kan uit net zoveel spelers bestaan als je zelf wilt. De raadselmeester leest eerst het verhaal voor zichzelf en stelt daarna iedereen de opdracht met een korte omschrijving. Die staat al voorgeschreven op het kaartje. Het raadselvolk mag vervolgens vragen gaan stellen die enkel met ‘ja’ en ‘nee’ te beantwoorden zijn. Als er een vraag gesteld wordt die niet van belang is voor dit raadsel, dan mag de raadselmeester dit aangeven door ‘niet van toepassing’ te zeggen. Het raadselvolk krijgt een punt toegekend als de oplossing op de macabere gebeurtenis gevonden is.

Speelgoed van het jaar black stories

Doosje vol stories

Het spel Black Stories Uni Edition bevat 50 kaarten met raadsels en een korte handleiding waarin het spel uitgelegd wordt. Ontdek 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 12 zelfmoorden en een dodelijke maaltijd. Het spel wordt oorspronkelijk gemaakt door Tucker’s Fun Factory maar wordt voor Nederland en België vertaald door Story Factory.

Een serie Black Stories

Dit is niet de enige Black Stories die verkrijgbaar is, dat kun je al opmaken aan de extra titel ‘Uni Edition’. In ruim 10 jaar tijd zijn er meerdere varianten verschenen met telkens nieuwe morbide raadsels die voor kippenvel zorgen.

Onze ervaring

Chantal en ik kregen het spel opgestuurd om dit eens uit te testen. Ver in het verleden heb ik ooit eens een andere editie gespeeld, dus ik wist een beetje wat me te wachten stond. Voor Chantal was het geheel nieuw. Als eerste speelde ik voor raadselmeester en liet ik Chantal een ongeluk oplossen. Daar kwam ze met al mijn ja- en nee- antwoorden niet achter, al kwam ze aardig in de buurt. En toen was ik aan de buurt om mijn hersenen te kraken waarom er iemand overleed door een plastic zakje. Op een klein detail na kreeg ik de oplossing voor elkaar. Dit spel vereist verder denken dan hetgeen wat er als eerste in je opkomt. Doorvragen is de grote truc om achter de gebeurtenis te komen. Beiden vonden we het spel erg leuk, maar we hebben het even gehouden bij twee raadsels per persoon. Zo kunnen we het spel vaker spelen en raak je niet helemaal gruwelijk van de details. Hoewel het samen erg leuk is, zijn meerdere personen die gaan raden nog leuker. Op die manier kom je op veel meer ideeën.

black stories halloween

Speelgoed van het Jaar verkiezing 2020

Black Stories Uni Edition is in 2020 genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Samen met De Crew strijdt het om de titel in de categorie 18+. Meer weten over alle genomineerden, kijk dan in het Papa’s wereld overzicht waarin meteen linkjes opgenomen zijn naar reviews van andere bloggers.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *