Gratis lees- en doeboekje: Ken jij de Butno Paldi?

Butno Paldi Yente

Weet jij ook niet meer wat je met je kinderen moet doen nu je zo veel mogelijk thuis moet blijven door het Coronavirus? Dan hebben wij de perfecte afleiding om jouw kind een paar uur bezig te houden, zodat jij nog even kan thuiswerken of de was op kan vouwen.

Coronaverveling

Wij snappen het best dat onze kinderen het thuis blijven door het Coronavirus wel zat zijn. Zelf willen we ook graag weer naar buiten om allerlei avonturen te beleven. Netflix-films en series hebben we al genoeg gekeken en een flink aantal klussen hebben we al aangepakt. Om onze zinnen te verzetten besloten we om voor onze eigen kinderen, maar ook voor hun vriendjes en alle andere kinderen die thuis zitten, een leuk activiteitenboekje te maken. Met dit boekje heb je niet alleen een grappig verhaal in handen, maar ook nog een flinke tijd plezier van je eigen fantasie. Zo zijn ze meteen even rustig aan de slag terwijl jij nog even kan thuiswerken. Meedoen met je kinderen is zelfs nog leuker.

Kennis maken met Butno Paldi

Veel weten we niet van de Butno Paldi, behalve dat het een vreemd wezentje is dat in het bos woont en kan toveren. Zou dit misschien een reden kunnen zijn waarom papa’s soms een beetje raar doen? Het meest bijzondere aan Butno Paldi is de neus. Hoe bijzonder deze is, dat lees je in ons boekje. Wij hebben jouw fantasie nodig om het wezentje helemaal tot leven te wekken, want als jij gaat tekenen, kleien of wat dan ook, dan ga je precies ontdekken hoe het er uit ziet. Met verschillende puzzels in het boekje leer je nog meer over dit rare boswezen. Het fijne is dat je onder de noemer #thuisblijven alles vanuit je eigen huis kan doen.

één van de puzzels uit het boekje

Deel de Butno Paldi uit jouw fantasie

Als je het boekje gedownload en geprint hebt, dan kun je helemaal zelf aan de slag. Lees het verhaal en doe de opdrachten. Wij zouden het leuk vinden om jouw mooie, gave of bijzondere tekeningen en/of knutsels te zien. Plaats een foto op onze Facebookpagina of zet er eentje op Instagram waarin je ons tagt. Wie weet delen we jouw kunstwerk dan wel op onze pagina’s en/of in een verzamelblog. Gebruik je #butnopaldi dan weten we ze ook snel te vinden. Je mag een foto van jouw tekening of knutselwerk ook sturen naar info@papaswereld.nl

Wij wensen jullie veel plezier bij de opdrachten en het verhaal van Butno Paldi. Weet jij nog vriendjes en vriendinnetjes die dit boekje ook leuk zouden vinden? Stuur het ze dan door en vertel ze dat je het hier gevonden hebt.

Download

Werken in Butno Paldi

De makers van het boekje

Kenneth Steijvers: Verhaal, puzzels en opmaak
Maarten Fest: Puzzels en tekstcontrole

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *