Gouden Publieksprijzen Verkiezing Speelgoed van het Jaar uitgereikt

Gisteravond vond in Leiden in de prachtige Stadsgehoorzaal Orangerie het derde Nationale Speelgoed Gala plaats, waar de Gouden Publieksprijzen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 zijn uitgereikt. Ruim 15.000 stemmers brachten 120.000 stemmen uit en kozen zo in 17 categorieën hun favoriete speelgoed of spel. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk ‘Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2023’ dragen, naast hun eerder verdiende vakjury prijs ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar 2023‘.

Met dit keurmerk herkennen consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed. Ook werd bekend welke basisschool de winnaar is van de ontwerpwedstrijd Kinderboekenspel.

Wat is goed speelgoed?

Vanavond kwam de Nederlandse speelgoedindustrie bij elkaar voor een feestelijke avond waar, naast de uitreiking van de publieksprijzen, het belang van ‘Goed Speelgoed’ centraal stond. De industrie zet zich in voor speelgoed dat:

  • Veilig en getest is en daarmee voldoet aan alle wetgeving.
  • Origineel en geen namaak is, en door de aanbieder op een eerlijke manier wordt verkocht.
  • Kwalitatief en optimaal speelplezier biedt. Dit speelgoedartikel is zijn geld meer dan waard.
  • Zo duurzaam mogelijk is.
  • Inclusief is. Goed speelgoed sluit niemand uit. Iedereen speelt mee! 

Winnaar ontwerpwedstrijd Kinderboekenspel

Daarnaast werd de winnaar gekozen van de ontwerpwedstrijd Kinderboekenspel. Uit ruim 100 inzendingen van basisscholen uit het gehele land werd het spel, gebaseerd op het kinderboek Gozert en ontworpen door basisschool Onder de Bogen, verkozen tot winnaar. Dit spel zal daadwerkelijk geproduceerd worden.

Winnaars Gouden Publieksprijzen

Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Gouden Publieksprijzen. De afgelopen weken heeft het publiek gestemd op hun favoriet. Dit zijn de spellen die volgens het publiek de winnaars moesten zijn:

Kinderspellen

Familiespellen tot 12 jaar

Familiespellen vanaf 12 jaar

Kennerspellen

Puzzels

Buitenspeelgoed

Bouw en constructiespeelgoed

Knutsel en creatief

Pluche

Voertuigen

Electronica

Poppen

Peuter

STEAM

Actiefiguren en speelsets

Kidult, 18+

Duurzaam

Tot slot werden er door de organisatie Speelgoed Nederland een aantal extra prijzen uitgereikt:

Made in Holland

Innovatie

Nieuwkomer 2023

Over de verkiezing

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen. Een heel belangrijk speerpunt van de verkiezing is ‘Goed Speelgoed’, waar de Nederlandse speelgoeduitgevers allemaal hun bijdrage aan leveren. De winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod. Een deskundige vakjury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, test speelgoed, spellen en puzzels en beoordeelt deze op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. In 17 categorieën kiezen zij drie winnaars. Vervolgens bepaalt het publiek door te stemmen op deze winnaars wie de Gouden Publieksprijzen verdient.


Dit artikel is een aangeleverd persbericht.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *