We kunnen met onze stofzuiger flink gaan huishouden in het pennenlaatje. Iemand heeft er een paar potjes glitter in gezet, maar heeft vergeten de deksels erop te draaien. Je snapt natuurlijk al dat bij de eerste keer dichtschuiven van de lade alles omgevallen is. Snel alles opruimen voordat straks de hele kamer onder de glitters ligt en de hond het door het hele huis verspreid. Gelukkig biedt Glitter Dots een oplossing om toch creatief te zijn met glittertjes.
Inhoud
Gevouwen velletje
Als kind knutselde ik regelmatig met glitters of met gekleurd zand. Tijdens het strooien kwam er altijd teveel op mijn blaadje terecht en bleef er een heel bergje liggen. Om verspilling tegen te gaan en de volgende keer er weer mee te kunnen knutselen, legde ik altijd een velletje papier eronder. Vooraf vouwde ik een A4 blaadje een keer doormidden en vouwde deze weer open. Als een soort placemat lag het onder mijn knutselwerk. Al het glitterrestant kon ik weer terugkrijgen in het potje door het blaadje dubbel te vouwen en het te gebruiken als een soort trechter. Toch voorkwam het niet dat er wat op het tafelkleed terecht kwam of op de vloer.
Geen bergjes glitter?
Chantal vindt glitters helemaal geweldig en ze plakt ze dan ook het liefst overal op. Tijdens het creatief bezig zijn nemen de kids dat graag van haar over. Het wil dan ook regelmatig voorkomen dat ik thuis kom en de glitters mij tegemoet stuiven. Werkelijk, je vindt die dingen echt overal terug. Als je niet uitkijkt zelfs in je onderbroek. Een paar weekjes terug kreeg ik de vraag van Crayola of ik hun Glitter Dots wilde uitproberen. Knutselen met glitters die in bolletjes lijm zitten. Ik besloot deze uitdaging aan te gaan om te zien of dit inderdaad een oplossing zou kunnen zijn voor glitters op de grond.
Bolletjes lijm
Glitter Dots zijn bolletjes lijm waar glitters in verwerkt zitten. De Dots zitten net als pilletjes in een verpakking met meerdere vakjes. Elke Glitter Dot in een apart celletje. Zo voorkom je dat je in één keer alle glitterlijm blootstelt aan de lucht. De bolletjes zijn kneedbaar en harden zelf uit als ze buiten de verpakking komen. Heb je tijdens het knutselen wat van je bolletje over, dan kun je deze luchtdicht in een bakje bewaren. Hiervoor moet je wel zelf voor een bakje zorgen, want die zit niet in de knutselsetjes meegeleverd. Doordat je de bolletjes kunt kneden, kun je de glitters in allerlei verschillende vormpjes maken.
Stencil Stickers
Wij kregen een pakketje Stencil Stickers opgestuurd om uit te proberen. Met dit pakketje maak je glitterstickers die je overal op kunt plakken. Met 42 Glitter Dots en 16 stickervelletjes kun je al een eindje op weg. Twaalf verschillende sjablonen geven je een leuke keuze om patroontjes te maken.
Smeren met precisie
Heb je wel eens een bolletje lijm gemaakt door een aantal druppels tussen je vingers te doen en dit rond te blijven wrijven? Dan weet je dat na een tijdje de lijm best wel wat stug wordt. De Glitter Dots zijn eigenlijk niet veel anders, alleen zitten er nu glitters in. Om een leuke sticker te maken, kies je eerst een sjabloon uit. Plaats deze binnen het kader van de sticker en je kunt aan de slag. Haal een gekleurd balletje uit de verpakking en smeer deze met hulp van het spateltje uit in het sjabloon. Per sjabloon heb je ongeveer drie balletjes nodig. Met het spateltje kun je ook snijden in de balletjes zodat je er kleinere porties van kunt gebruiken. Het insmeren tussen de lijntjes vergt wat precisie en concentratie. Voor deze producttest ben ikzelf aan de slag geweest omdat we geen rustig moment hebben kunnen vinden om Liam mee te laten doen. Dat komt nog wel, want er is nog genoeg over. Ik heb wel gemerkt dat netjes werken en focus wel belangrijk zijn om een net resultaat te krijgen.
Afwerking
Heb je het sjabloon helemaal gevuld, dan ben je nog niet helemaal klaar. De glitters moeten een tijdje drogen. Dit kan een paar uurtjes duren om het helemaal goed te hebben. Terwijl je knutselwerkje droogt, kun je ondertussen door met een tweede. Na de droogtijd haal je voorzichtig het sjabloontje van het velletje af. De glitters blijven achter op het stickervel. Tip is om de spatel hierbij te houden zodat je eventueel nog een beetje kunt bij duwen op het velletje. Je kunt nu goed zien wat het resultaat is geworden. Ben je niet helemaal zeker of alles goed genoeg droog is, laat je werkje dan nog even verder uitharden.
Lekker plakken
Stickers kun je (bijna) overal op plakken. Ik besloot een jampotje een upgrade te geven met een klein kunstwerkje. Zo ziet ons magnetenpotje er een stuk gezelliger uit in de keuken. Meerdere potjes zullen gok ik zo volgen.
Meerdere setjes
Naast de stickers zijn er nog twee pakketjes. Zo kun je sleutelhangers maken en is er een setje voor mozaieken te glitteren. Achter de linkjes vind je wat andere bloggers van deze sets vinden. Ben je na de set nog lang niet uitgeglitterd, dan kun je nieuwe Glitter Dots aanschaffen in losse setjes.
Eerder testten we van Crayola de Washimals.
Dit ziet er wel leuk uit.