Gezinsuitbreiding, we noemen haar Hedwig

hedwig

Het zat er al een tijdje aan te komen dat we ons gezin uit zouden breiden en tegelijkertijd afscheid moesten nemen. Vanmorgen hebben we haar opgehaald en kreeg ze haar naam: Hedwig.

Knoop doorhakken

Het was vorige week dat we een kijkje bij haar gingen nemen. Vooraf hadden we al een foto gezien en hoorden we al wat eerste informatie over haar gezondheid en gedrag. Het was niet meteen liefde op het eerste gezicht, want we wisten nog niet zeker of we weer voor hetzelfde ras zouden gaan. Twee dagen later hakten we de knoop door, niet zeker wetend of we misschien ergens anders een betere konden vinden. Het besluit staat vast, we zouden haar toe gaan laten tot ons gezin voor de komende jaren.

Hedwig

Ze is wit, snel en behulpzaam. Door haar kleur werd ze vernoemd naar de sneeuwuil van Harry Potter: Hedwig. Hoewel we nog niet haar uiterste gezien hebben, lijkt het me dat ze bijna kan vliegen.

De onthulling

Het lijkt me dat je inmiddels wel nieuwsgierig bent geworden wie of wat Hedwig is. Vooruit ik zal het je verklappen. Het is onze nieuwe auto. Wederom een tweedehandsje. De keuze is gevallen op een Volkswagen Golf.

nieuwe auto

Redenen om de oude te dumpen

We waren onze oude auto graag kwijt. Niet omdat die niet meer mooi was of dat we gewoon eens wat anders wilden. Nee, met bijna 400.000 kilometer op de teller en extra belasting betalen voor de fijnstoftax zijn we er nog niet qua redenen. Er stonden nog wat reparaties op het programma. Koppakking vervangen, v-snaar, remschijven, ruitenwisserbladen, lampjes, nieuwe kabels om het raam te openen en we kunnen nog even doorgaan. Bij elkaar richting de €2000,- aan klusgeld aan een oude auto waarin we ons steeds minder veilig voelden. Geld dat we niet weer weg wilden gooien in de onzekerheid of het deze keer goed gemaakt zou zijn. Om die reden zijn we nu ook van garage gewisseld. We hebben te vaak stil gestaan langs de weg waarbij de ANWB moest komen om ons weer op weg te helpen of naar huis slepen.

Het was de druppel

Voor het allereerst hebben we nu een compleet witte auto. Nu kunnen ze nog makkelijker zien hoe vuil het wordt. Gelukkig hebben we van de ANWB nog autowasbonnen gekregen omdat we laatst drie uur gewacht hadden tot ze er waren. Gelukkig waren we toen gewoon thuis, dus was het wachten niet zo heel erg. Die keer was voor ons wel de druppel om echt te gaan zoeken naar nieuw vervoer. Een klein beetje haast zat er wel bij aangezien we in juli de auto weer moesten laten keuren. Extra geld besteden om de oude bak door de keuring te laten komen hadden we er niet voor over. Zeker niet omdat we al wel wisten dat we op zoek wilden gaan.

https://www.instagram.com/p/CA_ChL_Dnsh/?utm_source=ig_web_copy_link

Toverspreuk

We hopen in ieder geval dat Hedwig wat minder, een heel stuk minder, problemen gaat krijgen dan onze vorige auto’s. Wellicht helpt de spreuk ‘reparo‘ wel bij haar.

eerste rit
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *