Heerlijk genieten, voor de houtkachel

houtkachel, vuurhaard, houthaard

Samen gezellig rond of voor de haard zitten in de koude wintermaanden. Dat wil toch iedereen? En zeker in de periode rond kerst en de jaarwisseling. Juist tijdens deze vaak koude dagen wil je met het gezin lekker kunnen genieten van heerlijke warmte. Warmte die sfeer, gezelligheid en romantiek brengt in iedere woonruimte. En als we het hebben over warmte dan bedoelen we ook ‘echte’ warmte. Niet de ‘traditionele’ verwarming d.m.v. een cv maar de warmte die ontstaat door het stoken van een houtkachel. Alleen zo ontstaat de ideale warmte en sfeer die je wilt bereiken bij wellicht de leukste tijd van het jaar. Gelukkig zorgt de houtkachel ervoor. Iedere dag weer, zonder enige twijfel.

Duurzame speksteenhaard, een juiste keuze

Helaas heeft de houtkachel wel te maken met de nodige (voor)oordelen. Uitstoot van fijnstof, slecht stookgedrag of een laag rendement zijn immers niet de juiste argumenten om iemand te overtuigen van de aanschaf van een houtkachel. Gelukkig heeft de moderne houtkachel van tegenwoordig enorme sprongen vooruit gemaakt op het gebied van rendement, fijnstof-uitstoot en duurzaamheid. Wat denk je van een speksteen houtkachel, bijvoorbeeld de Altech Vision. Het speksteen bij deze haard zorgt ervoor dat warmte lang wordt vastgehouden en deze niet direct verdwijnt door de schoorsteen naar buiten. De warmte wordt zolang vastgehouden dat, na een avondje stoken, de haard een dag later zelfs nog warm kan aanvoelen.

Of een mooie haardopstelling met sfeerhaard?

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren waarom je extra sfeer en gezelligheid kunt creëren. Wat denk je van een (maatwerk) sfeerhaard opstelling waarbij de sfeer van een haard en de functionaliteit van een kast(enwand) elkaar ontmoeten. De elektrisch sfeerhaard zorgt voor de gezelligheid en de kastombouw voor een praktisch invulling. Samengevoegd op een centrale plek in de woonkamer. Bij een haardopstelling is er heel erg veel mogelijk, daarom worden deze bijna altijd op maat gemaakt. De keuze aan stijlen is enorm. Word je het meest warm van bijzondere en eigentijdse vormen die thuis horen in een flamboyant interieur of is het de bedoeling om het juist meer clean, strak en modern te houden? Alles is mogelijk, daarom is een maatwerk opstelling de perfecte uitkomst. Interesse in een prachtige opstelling? Door de vele mogelijkheden is het belangrijk dat je je vooraf goed laat informeren over sfeerhaard, haardopstelling en de gewenste look en feel.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *