Gel oogsten uit de Aloë vera als uitje met de kinderen

dr green aloe vera

Wil je een leuk uitje maken met de kinderen waarbij ze ook nog iets over de geneeskrachtige werking van de natuur leren? In Naaldwijk kun je een bezoek brengen aan een Aloë vera kwekerij en alles leren over deze bijzondere plant. Tijdens speciale kinderexcursie krijgen kinderen niet alleen alles over het kweken van de plant te horen en zien, maar mogen ze achteraf aan de slag met het oogsten van de gel. Lees verder om meer te weten te komen over deze activiteit (die je ook thuis kunt doen) en over de Aloë vera zelf.

Een leuke uitnodiging

Vlak voor de meivakantie ontvingen we voor Papa’s wereld een mail van Dr. Green Aloë vera om een kijkje te komen nemen in de kas en met de jongens deel te nemen aan een kinderexcursie. Superleuk, maar de afstand die we ervoor moesten rijden ten opzichte van de tijdsduur van de workshop en excursie, was een beetje te groot. Waren we toevallig bij familie geweest in Zuid-Holland, dan hadden we dit leuk kunnen combineren.

Kinderexcursies

Tijdens een Dr. Green kinderexcursie maak je onder begeleiding een actieve wandeling door de kas waar de Aloë vera gekweekt wordt. Terwijl de kinderen van alles leren en alle vragen mogen stellen, leer je als ouder meteen mee. Wedden dat je heleboel nieuwe informatie te horen krijgt over de plant? Vergeet geen fototoestel mee te nemen of genoeg fotoruimte te hebben op je telefoon. De planten in de kas bieden een mooie plek voor wat hoogstaande kiekjes en selfies. Tijdens een excursie met workshop bij Dr. Green is dit het programma:

 • Interactieve rondleiding door de kas + gelegenheid om foto te maken tussen de Aloë vera’s
 • Workshop slijm maken 
 • Iets te drinken en een gezonde snack
 • Kinderen krijgen het potje slijm mee naar huis samen met de Mini Green (een mini Aloë vera plant in een potje).
 • Volwassenen ontvangen een Aloë vera plant
aloe vera dr green kinderexcursie

Dr. Green 
Kleine Achterweg 49a
2671 LV – Naaldwijk (ZH)
Nederland

Een pakketje om thuis te oogsten

Om toch kennis te kunnen maken met de workshop kregen we een thuispakketje opgestuurd met daarin een blad van de Aloë vera, een bewaarzakje, potje, kleurplaten en een instructieboekje. Konden we toch nog aan de slag met het maken van een smeerseltje. Gelukkig is een vers blad van de Aloë vera zo’n acht weken houdbaar. Komt bij ons goed uit, want een testprodukt wil nog wel eens even blijven liggen in de drukte.

dr green aloe vera oogstpakket

Afgelopen week maakten we 100% verse Aloë vera gel door het uit het blad te oogsten en te bewerken met de staafmixer. Gebruik een steriel mes als je in het blad gaat snijden, zo voorkom je dat bacteriën in de gel terecht komen. Zodra je de gel kunt gaan afschrapen begint een kleverig klusje. Grote stukken slijm komen van het blad af en blijven lekker aan je vingers kleven. Maar ach, ze raakt die huid in ieder geval alvast gehydrateerd. Het leverde in ieder geval heel wat gegiechel op. Aangezien er behoorlijk wat van het blad af kwam, besloten we een deel in het potje te bewaren om direct te kunnen gebruiken en de rest in te vriezen in een ijsblokjesvorm. Wil je dit ook eens doen, kijk dan op de website van Dr. Green en bestel een van de verschillende setjes.

Aloë vera, een geneeskrachtige plant

aloe vera plant kwekerij

Dat de natuur helende krachten heeft, dat is al sinds het begin der tijden bekend. Al eeuwenlang gebruikt de mens allerlei planten om kwaaltjes en ziekten te genezen. De Aloë vera (bestaande uit zo’n 400 verschillende soorten) heeft een herstellende kracht voor de huid. Bij Dr. Green kweken ze de Aloë vera Barbadensis Miller, de soort die zich het beste laat kweken en die de meest geneeskrachtige stoffen in zich heeft. Door het smeren van de gel uit de plant op je huid:

 • Worden de vaatjes ongeveer 35% wijder
 • Hierdoor kunnen cellen weer beter gevoed worden
 • Het voorkomt breuken van de vaatjes
 • Het voorkomt dichtslibben van de vaatjes
 • De cellen ontgiften beter
 • De cellen herstellen sneller

Aloë vera gel werkt onder andere goed bij huid- en haarverzorging. Je kunt het ook gebruiken als dag- en nachtcrème, verzorging na het zonnen of behandeling van wondjes en aandoeningen. 

De gel is ontstekingsremmend, afweer verhogend, reguleert het immuunsysteem, ondersteunt bij genezing van wonden, littekens, sferen, blauwe plekken, regeneratie van alle weefsels, verbrandingen, necrose (afstervend weefsel), reduceert bacteriële activiteit.

Bij verbranding, schaafwondjes, operatiewonden en andere ontstekingen van de huid wordt het herstelproces vijf keer zo snel hersteld. 


Deze blog bevat teksten uit de aangeleverde informatiefolder van Dr. Green

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *