Gehard glas: een veelzijdige oplossing voor ieder pand

gehard glas toepassingen in gebouwen

Binnen de wereld van architectuur krijg je te maken met een groot aantal materialen. Deze materialen moeten voor een esthetische uitstraling zorgen, maar tegelijkertijd ook functioneel en duurzaam zijn. Vooral het laatste aspect is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Op het gebied van ramen zijn er daarom voldoende oplossingen die jou hierbij kunnen helpen. Een van deze oplossingen is het plaatsen van gehard glas. Maar wat maakt dit glas nou zo veelzijdig? En welke voordelen kan je hieraan behalen? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte en kan je bekijken waar je het glas in jouw woning plaatst.

Een hoge sterkte en veel duurzaamheid

Gehard glas is uitzonderlijk sterk in tegenstelling tot andere materialen. Het glas ontstaat namelijk door middel van een speciaal warmtebehandelingsproces, waarbij het glas wordt verhit en dan in snel tempo wordt afgekoeld. Het glas is hierdoor tot wel vijf keer zo sterk als andere glassoorten op de markt. Dit verhoogt de weerstand tegen impact en maakt het minder vatbaar voor breuk of splintering, wat essentieel is voor de veiligheid in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Het zorgt er ook gelijk voor dat het glas minder snel beschadigingen heeft en veel langer meegaat. Wel zo handig als je niet snel voor een nieuwe kostenpost wilt komen staan.

Meer veiligheid voor de gebouwen

Veiligheid moet voorop staan bij gebouwen. Zeker als de gebouwen regelmatig worden gebruikt en er veel spullen van waarde in staan. Gehard glas draagt hier een steentje aan bij. Het unieke productieproces van gehard glas zorgt ervoor dat het in kleinere, onscherpe stukjes uiteenvalt wanneer het breekt, in tegenstelling tot scherpe en gevaarlijke scherven van normaal glas. Dit minimaliseert het risico op verwondingen bij ongelukken, zoals vallen tegen een glazen deur of raam. Ook is het minder snel te breken, waardoor inbrekers minder snel binnen kunnen komen in het pand.

Meer weerstand tegen thermische spanning

Gehard glas is ook bijzonder goed bestand tegen thermische spanningen. Het kan grote temperatuurschommelingen weerstaan zonder te barsten of te breken, wat het geschikt maakt voor toepassingen waarbij het glas wordt blootgesteld aan wisselende temperaturen. Dit maakt het een ideale keuze voor bijvoorbeeld glazen gevels of deuren die worden blootgesteld aan direct zonlicht. Hierbij komt ook een meer eenvoudig onderhoud kijken. Het gladde oppervlak maakt het namelijk moeilijker voor vuil om zich eraan te hechten. Het onderhoud kan dus veel sneller gebeuren dan wanneer je voor een ander soort glas kiest.

Breng de esthetische waarde omhoog

Het geharde glas heeft een groot aantal functionele voordelen om te behalen. Maar ook de esthetische voordelen zijn een reden om voor het glas te kiezen. De esthetische waarde van de ruimte kan aanzienlijk verbeteren door het aanbrengen van het glas. Het strakke en moderne uiterlijk van gehard glas voegt een vleugje elegantie toe aan elk interieur of exterieur. Het laat natuurlijk licht binnenstromen en creëert een gevoel van ruimte, waardoor het een populaire keuze is voor eigentijdse ontwerpen.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *