Game review: DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace

DC superpets screenshot, game review

Batman en Superman hebben beiden een trouwe viervoeter en ook zij zijn superhelden met speciale krachten. De beide honden bundelen hun vaardigheden om slechterik Lex Luthor en zijn leger van robots te verslaan. Zwerfdieren in Metropolis zijn niet veilig voor de meest achterbakse schurk van DC en het is aan de superhonden om een einde te maken aan de kidnappings. Lukt het jou om samen met de heldhaftige honden Metropolis weer veilig te maken? Lees meer over het spel en wat wij ervan vinden.

Robots teisteren Metropolis

Het spel DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace is gebaseerd op de tekenfilm DC League of Super-Pets van Warner Bros. Pictures dat afgelopen juli (2022) uitkwam in de bioscoop. Een film waarin eens niet de bekende superhelden, maar hun trouwe huisdieren de hoofdrollen spelen. Krypto en Ace, de honden van Superman en Batman, moeten de stad Metropolis zien te redden van de vele robots die op jacht zijn op zwerfdieren om ze in een speciale dierentuin te plaatsen gerund door Lex Luthor, de gemene superschurk.

Vliegen, knallen en verzamelen

Een superheld is geen fatsoenlijke superheld zonder cape en de kracht om te vliegen. Moet je eens raden wat deze superhonden kunnen… In deze 3D-actie game speel je met een van de superhonden het spel, waarbij je tussendoor van karakter kunt wisselen. Met de knoppen van de controller bepaal je de richting die de hond op gaat, al wordt je door het spel zelf hierin al aardig geholpen en blijft het meer bij sturen en ontwijken. Jouw hond heeft de mogelijkheid om lasers of batarangs af te schieten waarmee je het leger van robots probeert af te knallen, maar ze maken ook jacht op jou. Het is een kwestie van mikken en ondertussen ontwijken. Dit kost wel wat vaardigheid en het niveau wordt steeds lastiger naarmate je vordert in de levels. Tegelijkertijd probeer je de zwerfdieren te redden door bepaalde targets te raken. Middels speciale minispelletjes probeer je de geredde dieren een nieuw baasje te geven.

Krachten upgraden om Lex Luthor te kunnen verslaan

Wil je aan het einde de schurk Lex Luthor in zijn high-tech wapenuitrusting uitschakelen, dan gaat dat het beste als je tijdens het spel nieuwe krachten verzameld en gebruik maakt van je vriendjes Chip, Merton en PB om je superkrachten te verbeteren. Je kunt ze tijdens je vluchten zelfs inzetten als hulpje bij het uitschakelen van het robotleger.

Snelle ogen en handen nodig

Tijdens het spelen van DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace heb je een een goed stel ogen en razend vlugge vingers nodig. Overal in het scherm gebeurt er iets en komen er meerdere robots en hun geschut op je af. Met je vingers schiet je over de knoppen heen om te kunnen ontwijken en om te mikken. Eerlijk, in eerste instantie lijkt het een makkelijk spel, maar gaandeweg word je steeds meer op de proef gesteld. Wijzelf zijn nu ergens halverwege en blijven nu op een eindbaas een beetje hangen, maar dat gaat met wat doorzettingskracht en oefening helemaal goed komen. We zijn in ieder geval nog lang niet uitgespeeld en dat is maar goed ook. Te makkelijk is ook niet leuk, want dan ben je er zo klaar mee.

Spelinformatie DC League of Super-Pets

DC superpets game, krypto and ace, superman en batman

Volledige titel:
DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace
Release:
15 juli 2022
Uitgever:
Outright Games
Spelconsole:
Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One, pc en Stadia
Aantal spelers:
1
Aanbevolen leeftijd:
Vanaf 7 jaar
Online functie:
Nee

Onder andere verkrijgbaar bij:

Screenshots The Adventures of Krypto and Ace


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *