Een avondje Friends met 500 interactieve vragen

friends, central perk, spelletje, review

Weet jij meer over Rachel, Joey, Monica, Chandler, Phoebe of Ross dan jouw vrienden? Daag ze uit in de Interactieve Quiz om erachter te komen wie het beste naar de televisieserie gekeken heeft. Samen met de elektronische Game Master en jouw eigen friends beleef je een avond vol plezier en competitie. Hoe dit hilarische spel gaat kunnen wij je vertellen, want we hebben het goed uit kunnen testen.

Een avondje FRIENDS

Als je denkt aan een spel over FRIENDS, dan weet je dat je dit niet alleen kunt spelen. Dit spel moet je gewoon met vrienden spelen. Eerst met z’n alleen een uitzending kijken van je favoriete serie op tv, een flinke bak koffie erbij zoals geserveerd zou worden in Central Perk en daarna hét spel dat je moet spelen als FRIENDS-liefhebber. Tot slot bouw je nog een stukje aan de Friends LEGO set. Dit spel wordt nog leuker als je er een hele belevenis omheen maakt.

Friends – De Interactieve Quiz! 

Maar wat is dit nou precies voor een spel? Bart en Inès, beiden fan van de serie, zochten het voor Papa’s wereld uit en speelden Friends – De Interactieve Quiz! een aantal keer (en zullen dat ook nog veel vaker gaan doen). Uit een bij de serie passende doos haal je een videocassette, althans een spel dat daar precies op lijkt. Qua vormgeving past het spel dus helemaal in de stijl van de tijd waarin de serie gemaakt is. Toch heb je geen videospeler nodig om dit spel te spelen, want de cassette is slechts een omhulsel voor een digitaal spel. Zet de knop om en maak kennis met de Game Master die jullie door het spel heen gaat loodsen.

friends, central perk, spelletje, review

Weet jij alles over de zes vrienden?

Tien seizoenen vol dagelijkse avonturen staan garant voor een grote mogelijkheid aan vragen over de serie. Er zijn in dit spel dan ook 500 vragen en uitdagingen die jij als speler kunt gaan doen en beantwoorden. Pure weetvragen of het liedje van Phoebe zingen (smelly cat) het komt allemaal voorbij. Bij multiple choice vragen is de Game Master de jury, maar bij open vragen en opdrachten beoordeel je elkaar. Ben je op dat moment echte vrienden of echte tegenstanders? Het team met de meeste punten aan het einde van het spel, ongeveer een half uur speeltijd, is de winnaar. Doordat er veel variatie zit tussen de spellen en vragen die gesteld worden, verveeld het geen moment.

Friends – De Interactieve Quiz! promotiefilmpje

De Game Master

Je hoeft niet bang te zijn dat je dit spel niet gaat begrijpen vanwege de taal, zodra je het spel aanzet wordt je gewoon in het Nederlands aangesproken en nog heel goed verstaanbaar ook. Superfijn zodat je het spel makkelijk kunt spelen. Hier zit echter waarschijnlijk ook een stukje nadeel. Doordat alles vertaald is, zou het kunnen zijn dat bepaalde kwinkslagen naar uitspraken in de serie verloren zijn gegaan. Bij een goed antwoord zal de Game Master je belonen met complimenten. Heb je het fout, dan wordt je aardig voor schut gezet. In dit gedeelte zou het kunnen, maar dat weten we niet zeker omdat we de Engelse versie niet gehoord hebben, dat de vertaling parten speelt. De score bijhouden hoef je niet te doen, want dat doet de Game Master voor jou.

Het spel kan nóg leuker

Dit spel is enorm leuk om te spelen, maar het kan nóg leuker. Zodra een antwoord gegeven is worden er wel of geen punten verdeeld, maar het zou een mooie extra zijn als hier aangegeven wordt in welke aflevering van welk seizoen het antwoord terug te vinden is. Goede reden om na het spel de antwoorden nog eens letterlijk terug te kijken. Ideetje voor een volgende editie van dit spel.

Spelen met jouw eigen FRIENDS

Ook zo gek van deze televisieserie, dan maak je met dit spel jouw avondjes met vrienden nog leuker. Welk FRIENDS-personage ga jij kiezen als captain van jouw team?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *