Nagenieten van Formule 1 met Rob Kamphues en Tom Coronel in het theater

Het Grote Race Circus met Rob Kamphues en Tom Coronel

De echte raceliefhebber zit nu al te wachten tot de eerste vrije training van het Formule 1 seizoen in maart 2023. In 2022 zaten we met zijn allen weer op het puntje van de stoel Max Verstappen aan te moedigen en zagen hoe hij voor de tweede keer wereldkampioen werd. Tom Coronel en Rob Kamphues nemen je in het theater mee naar het afgelopen seizoen en vertellen je alles over de autosport, voor en achter de schermen. Vanaf 19 januari toert Het Grote Race Circus door het land. Lees in dit artikel meer over deze snelle theatervoorstelling.

Op veler verzoek terug in het theater

Het is niet de eerste keer dat Rob Kamphues het theater in gaat om over zijn grote passie te vertellen. Het Grote Race Circus werd vooraf gegaan door maar liefst twee edities van Het Grote Grand Prix Circus. In het eerste deel was voormalig autocoureur Robert Doornbos de sidekick en in editie twee waren het presentator van race-programma’s Rob van Gameren en autocoureur Tom Coronel die het stokje overnamen om naast Kamphues op het podium te staan. In het derde deel, dat nu verder gaat onder de titel Het Grote Racecircus, staan Kamphues en Coronel weer gebroederlijk samen op het toneel om anderhalf uur lang anekdotes en weetjes te vertellen gecombineerd met interactie met het publiek.

Trailer Het Grote Race Circus

Alvast een klein voorproefje zien van de voorstelling? In de onderstaande trailer zie je beelden uit Het Grote Grandprix Circus.

Kamphues over de show

Rob Kamphues: ‘Ooit verkoos ik het theater boven de autosport en besloot ik cabaretier te worden in plaats van formule-1-coureur. In Het Grote Race Circus komen die twee passies op een wonderlijke manier samen dankzij de successen van Max Verstappen en de populariteit van de formule 1 in Nederland. Wie had ooit kunnen denken dat ik nog eens een hele avond met mijn grote racevriend Tom Coronel het afgelopen f1-seizoen mag doornemen.

Bellen met internationale topnamen

Hoewel Coronel en Kamphues het podium delen, zijn zij niet de enige die hun opwachting maken in deze theatershow. De heren maken graag gebruik van hun contacten in de Formule 1 wereld en een belletje met liveverbinding is zo gemaakt. Op het grote scherm verschenen eerder coureurs als Rubens Barichello en Pedro de la Rosa. Wie deze theatershow hun digitale opwachting gaan maken is een verrassing.

Over Max Verstappen

Als Nederlandse raceliefhebbers kunnen Kamphues en Coronel niet om Max Verstappen heen. De tweevoudig Formule 1 wereldkampioen wordt dan ook uitgebreid behandeld in de voorstelling. De heren bespreken het succes van deze Nederlands topcoureur en hoe het komt dat hij twee maal kampioen werd. Samen gaan ze de discussie aan of Verstappen even goed is als de twee mannen samen… of misschien wel beter?

Spelen met het publiek

Niet alleen de twee mannen op het toneel weten veel van de autosport af. Het publiek zal vol zitten met liefhebbers van autoraces. De zaal zal getest worden op hun kennis door middel van een heuse quiz en er zal iemand uitgenodigd worden om op het toneel plaats te nemen in een racesimulator.

Het Grote Race Circus met Rob Kamphues en Tom Coronel

Regie en productie

De voorstelling wordt geregisseerd door Jeroen Kriek en is een productie van Senf Theaterpartners en The Fame Game Initiatives

Tourdata Het Grote Racecircus

De mannen starten de tour in Waalwijk op 19 januari en zijn tot 11 maart 2023 te zien door het hele land. Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.ntk.nl


Dit artikel bevat enkele passages uit een persbericht.
Foto’s: foto: Annemieke van der Togt

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *