Flip de ranzige beer

Hoera, mijn zoon is kind van de dag! Hij mag het hulpje zijn van de juf en allerlei speciale klusjes doen. Geweldig vindt hij het, maar ik niet. Als kind van de dag krijg je namelijk ook de zorg over Flip de beer. Flip de ranzige beer zoals ik hem noem.

Kan er niks doen, maar ik heb echt de schurft aan dat beest. Die beer ziet er altijd zo groezelig uit. Iedereen heeft het al overal mee naartoe gesleept en het heeft overal gelegen. Snotneuzen zijn er aan afgeveegd, het is meegegaan naar de wc en regelmatig in een modderpoel gevallen. Dat ding gaat van hand tot hand en ziet dingen die het graag zou vergeten.

Toch kan ik het me voorstellen dat deze ranzige beer wellicht vaker gewassen wordt dan welke knuffel dan ook. Durf te wedden dat er heel wat ouders zijn die precies hetzelfde denken als ik en de voddenbaal in een handwasje zetten. Als je dat doet, bedenk dan wel dat je de beer nooit op de verwarming mag zetten aangezien het daar een verbrande kont van krijgt. Ophangen met een wasknijper is ook pijnlijk volgens je kind. Telkens als dat beest hier het huis in komt krijg ik de neiging het linea directa de wasmachine in te gooien en vervolgens in de droogtrommel. Wetende dat er dan slechts een handvol watjes overblijft.

Hier in huis tolereren we het afgeknuffelde lapje stof aangezien de jonge meneer er wel gek op is. Waarom dat zo is snap ik echt niet. Mee naar boven mag het echter niet. Als het bedtijd is mag Flip waken over de schooltas in de keuken. De volgende dag weet ik dan tenminste zeker dat het weer mee terug gaat naar school zodat een andere ouder de beurt krijgt om te gruwelen.

Geluk bij een ongeluk, bij Flip van onze school hoort geen schriftje. Geen dagboek die ingevuld moet worden. Geen verhaaltjes verzinnen van een best saaie dag en daar dan foto’s bij plakken. Helemaal een geluk als je het ongeluk hebt om dat ding een compleet weekend in huis te moeten hebben.

Even alles samenvattend, geef mijn portie Flip de ranzige beer maar aan een ander.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *