Flexibele glazen wanden maken jouw overkapping compleet

overkapping glazen wanden, schuifwanden

Al een tijdje heb je een overkapping in de tuin, maar bij de eerste de beste windstoot waait alles om. Je zit dan wel lekker droog, maar niet windvrij. Daar is achteraf nog een mooie oplossing voor, een glazen schuifwand plaatsen. Zo heb je naast een dak ook nog extra beschutting door de voor- en zijkanten van je overkapping. Helemaal fijn is het dat je deze helemaal open kunt schuiven zodat je zelf kan kiezen hoeveel lucht je binnen laat. Lees meer over dit flexibele systeem.

Van overkapping naar tuinkamer

Het mooie van een overkapping in de tuin plaatsen is dat je later, zodra er meer budget is, een tuinkamer van kan maken. Het verschil tussen een overkapping en een tuinkamer is dat het laatste geheel gesloten is met (doorzichtige) wanden. Heb je een bestaande overkapping, dan kun je deze dus nog aanpassen naar een gesloten systeem door er bijvoorbeeld glazen wanden in te plaatsen. Zo heb je minder last van weersinvloeden op je zitgemak. Geen regenvlagen in je gezicht of een windstoot die alle planten omver blaast.

Glazen schuifwanden voor meer comfort

Zodra je ervoor kiest om de overkapping uit te breiden met wanden, dan zijn glazen schuifwanden een hele mooie optie. Niet alleen kun je blijven genieten van het uitzicht door het glas heen, maar doordat je gebruik maakt van dubbelglas zijn ze ook nog eens extra stevig. Ben je in bezit van een bestaande overkapping, dan kan glas makkelijk op maat gesneden en aangeleverd worden. Je bent daarmee niet afhankelijk van standaard maten. Zeker handig als je overkapping bijvoorbeeld wat in een helling gebouwd is.

glazen schuifwanden, tuinkamer, overkapping

Plaats je glazen schuifwanden, kies dan voor een systeem waarbij de rails verzonken zit. Je kunt hierdoor niet struikelen over een opstaand randje en je rijdt makkelijk dingen vanuit de tuin de tuinkamer in. Voordeel van openschuivende glaspanelen is dat je kunt kiezen hoe je de tuinkamer op dat moment wilt hebben. Gesloten tijdens een regenbui of helemaal open tijdens een warme zomerdag. Tegen de avond weer dicht als de muggen op de warmte van de lampen afkomen en vroeg in de ochtend open om even fris door te laten waaien. Nog iets uitgebreider kiezen voor een draai-/vouwsysteem geeft je nog meer flexibiliteit dan slechts één paneel open te zetten. Met dit systeem kun je de panelen in één hoek van de tuinkamer plaatsen waardoor ze zo min mogelijk ruimte innemen. Doordat deze glazen schuifwanden op een enkele rails zitten, schuiven ze niet voor elkaar langs.

Direct opbouwen met schuifwand

Overweeg je nog om een overkapping te gaan plaatsen, maar weet je nog niet precies hoe of wat? Je kunt ook direct vanaf het eerste plan gaan voor een glazen schuifwand overkapping. Bij deze keuze hoef je niet achteraf lastige inmetingen te doen voor de schuifpanelen. Door vooraf voor deze keuze te gaan kun je de overkapping helemaal naar wens ontwerpen en (laten) bouwen.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *