Filmpje: Vraag maar! een spel voor vader & kind

Vorig jaar kreeg ik rond Vaderdag een pakketje opgestuurd met daarin een verrassing. Van Elma van Vliet kreeg ik het spel ‘Vraag maar! een spel voor vader & kind’ om eens te bekijken en spelen. Destijds schreef ik dat Liam nog wat te jong was om het te begrijpen, dit jaar besloot ik de proef eens op de som te nemen. Of dat gelukt is?

Een jaar later

Het is nu ongeveer een jaar later dan de vorige review over dit spel. Liam is een jaartje ouder, gaat bijna een jaar naar school en heeft een heleboel geleerd. Zou hij nu klaar zijn voor dit spel? Met zijn vier jaar kan hij natuurlijk nog niet lezen, dus zal ik hem een stukje moeten helpen. Het afgelopen jaar heb ik hem een hele ontwikkeling door zien maken. Een klein jongetje wat al een echte jongen aan het worden is. Die zelfstandig steeds meer kan. Een jongen die steeds meer dingen kan vertellen over wat hem bezig houdt en over al zijn fantasieën. Na het spelen van een ander spelletje, vroeg ik hem mee te doen aan het vragenspel. Hij stemde meteen in en dus gingen we naar buiten voor een opname aangezien Kyran binnen wat luidruchtiger aan het spelen was.

Lees ook: Vaderdagtip: Vraag maar! een spel voor vader & kind

Selectie

Na de vorige review is het doosjes eigenlijk niet meer open geweest om het te spelen. Ik wachtte een goed moment ervoor af. Vaderdag vond ik eigenlijk wel een mooi moment om de proef op de som te nemen. De vragen in het doosje zijn soms best pittig, zeker als je pas vier bent. Het eerste filmpje wat we maakten hebben we vanwege lange stiltes en overgeslagen kaarten daarom maar gewist. Wel een goed leermoment om te zien wat al wel en niet kan. Voordat we het tweede filmpje maakten zorgde ik er dus voor dat er kaartjes bovenop de stapel lagen die hij wél zou kunnen begrijpen en beantwoorden. Let op, deze vragen heb ik hem niet van te voren een keer gesteld en er zijn geen antwoorden ingefluisterd.

Klaar, vragen maar!

(Helaas heeft YouTube het filmpje verwijderd en is er geen backup beschikbaar)

Prijs & verkrijgbaarheid

Het spel is sinds 8 mei 2017 verkrijgbaar bij boekhandels, kinderboetieks en onlinewinkels voor de consumentenadviesprijs van €15. Naast deze versie is er ook een mama-variant.


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *