FESTiviteiten: week 52 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 23-12-2019

Er staat voor mij een dagje werken op de planning. Morgen eigenlijk ook, maar dan zijn er te weinig kinderen op de bso en ben ik vrij geroosterd. Mijn planning wordt dus helemaal omgegooid. In de ochtend, voordat ik naar het werk rijd, breng ik Chantal en de rest van het gezin inclusief hond naar de McDonalds. Daar wordt Liam door een vriendin van Chantal opgepikt voor de inhaalles zwemmen. Ondertussen let Chantal op Kyran en de andere dochter van de vriendin. In het bos achter restaurant De Gouden Bogen laten ze Nala uit. Na de zwemles vertrekken ze met de trein naar mijn schoonmoeder om te logeren voor Kerst.

Na een dag werken was het voor mij ook tijd om die kant op te rijden. Eerst een broodje bij de supermarkt halen voor onderweg en dan via een omweg naar de rest van het gezin toe. Tenminste, eerst nog een tussenstop in centrum Den Haag waar een Kerstmarkt bijna ten einde was. De tingieterij waar ik werk stond daar met een kraam die deze avond uitgeruimd moest worden. Nog even een handje helpen. We hadden zo klaar kunnen zijn als we niet eerst meer dan een uur moesten wachten voordat de aanhanger het terrein op mocht. De heftrucks van de organisatie hadden voorrang. Richting 23:30 uur was ik uiteindelijk op het flatje en kon ik twee slapende kinderen een kus op hun voorhoofd geven.

Dinsdag 24-12-2019

Een uitgeblust kind dat niet mee wilde op visite naar onze eigen hoffotografe. Ik had deze dag voor mezelf een dagje bloggen ingepland, maar dat liep helemaal anders. In plaats daarvan besloot ik te gaan voor quality time met Liam. Even een dagje samen rondjes lopen met Pokémon Go en een hapje eten in een tentje op Leidschenhage. In de ochtend deden we toch nog even wat blogwerk door Bank Attack te testen. Na het eten toch nog even tijd gehad om anderhalve blog te maken voordat mijn koek echt op was. Het werd tijd om mijn telefoon eens een serie te laten casten naar de tv om zo op Netflix te kijken naar The Witcher.

Woensdag 25-12-2019

Wat hadden ze het er moeilijk mee. Twee dagen lang cadeautjes onder de boom zien liggen bij omi en er niet aan mogen komen. Bleken ze gewoon allebei een gitaar te krijgen. Ze zijn er geweldig blij mee. Mijn oren iets minder, al maakt de aanblik veel goed. Voor mij lag er ‘alleen maar een brief’ zoals de jongens zeiden. Dat klopte niet helemaal, want het was een bon voor Bol.com waardoor ik wat meer tegoed heb staan.

Met drie honden, twee kinderen en drie volwassenen in een eenpersoons flatje is best druk. Ik moest er gewoon even tussenuit en besloot weer eens een rondje Pokémon Go te lopen. Ja het klopt, dat was even een vlucht. Met zoveel drukte om me heen loopt mijn hoofd soms even over, zeker als ik geen klein beetje controle over de situatie heb.

Die avond kwam de oma van Chantal aanschuiven bij het Kerstdiner. Geen uitgebreide Haute cuisine, maar gewoon lekker simpel aardappelvarianten met groentes en een lekker stuk vlees. Oh ja, wacht, de stoofpeertjes. Een kindvriendelijke versie gemaakt zonder alcohol.

Donderdag 26-12-2019

Terugrijden naar huis in een enorme drukte op de weg. Alles liep wat met vertraging waardoor we thuis kwamen op het moment dat we al bij mijn oom thuis hadden moeten zijn. Hij organiseerde dit jaar het Kerstdiner voor Tweede Kerstdag. Het koken moest hij wel tegen zijn zin in deels aan anderen over laten aangezien hij anderhalve dag daarvoor tijdens een val zijn bovenarm brak. Met een flinke lange slaap in de auto was het voor Kyran even lastig wakker worden, maar toen hij zijn ogen weer goed open had, ging hij heerlijk spelen met tussendoor af en toe een hap door de keel.

Morgen weer vroeg het nest uit om te werken in de gieterij. Toch nog even kijken naar een uitzending van The Witc…. Oeps, op de bank in slaap gevallen.

Vrijdag 27-12-2019

Flink druk in de gieterij. Eerst alles van de beurs nog naar de juiste bergingen brengen, daarna beginnen met het tellen van alles wat er in de winkel staat. Tussendoor nog een busreisje van koffie voorzien. De vermoeidheid van gisteren zat er nog aardig in. Dat merkte ik die avond maar weer al te goed. ‘De papa van’ zou ik normaal gesproken al lang klaar hebben, maar het lukte maar niet. De laptop dicht en op naar bed. Morgen een speciale dag.

Zaterdag 28-12-2019

De makers van Koekeloere komen met een nieuw programma: Toedeledokie. Een nieuw programma voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. Flip de Beer kent in dit programma een opvolger in Harrie de Haas als logeervriendje. Een oom van Chantal is bij dit project betrokken als producent en zo werden onze jongens gevraagd om te figureren in korte items met Harrie. Liam mocht hiervoor naar Das en Boom om een hok klaar te maken voor een gewonde das en Kyran speelde ’s middags een bordspelletje met een vriendje. Cameravrouw Ilse zorgde ervoor dat beide mannen zich enorm op hun gemak voelden, zelfs als het even een beetje spannend was. We sloten de dag af aan tafel met een pan macaroni. Kyrans vriendje bleef samen met moeder en broer hier eten om daarna nog de film van Dolfje Weerwolfje te kijken.

Zondag 29-12-2019

Eigenlijk wilden we vandaag gaan zwemmen en daarna bij mijn oom op bezoek gaan. Uitslag in het gezicht van Kyran die al een paar dagen aanhoud, liet ons besluiten om niet te gaan. Niet verder forceren. Buren verderop in de straat wilden graag hun nieuwe keuken laten zien in de aanbouw. Even een bakkie koffie doen. ’s Avonds begonnen we samen aan een puzzel van Super Mario die we van Sinterklaas hadden gekregen. Eventjes burgerlijk wat stukjes aan elkaar leggen.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *