FESTiviteiten: week 51 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 16-12-2019

Wow, na een druk weekend viel ik na de wekker opnieuw in slaap. Kwart voor acht wakker worden, dan nog twee kids wakker zien te krijgen, aankleden, snel wat eten, schoenen en jassen aan, hoppakee op de fiets en een dorp verder trappen. Vijf voor half negen stonden we op het schoolplein, nog op tijd voor de bel. Thuisgekomen was die kop koffie wel verdient.

Ik zie Chantal telkens leuke spelletjes bedenken voor Kyran om letters beter te leren uitspreken. Morgen is er weer logopedie en wordt er geoefend op de ‘st’. Telkens als Kyran ‘Ster’ goed uitspreekt mag hij een klein sterretje op een grote kartonnen ster plakken. Dat wordt meteen de Kerstkaart voor de logopedie juf. Als ik telkens zie wat voor spelletjes ze bedenkt, dan heb ik daar erg veel respect voor.

Als lid van de Oudercommissie van de school had Chantal vorige week al heel snel een briefje meegenomen voor de Kerstviering. Een klasgenootje van Liam had al gevraagd of ze weer die lekkere kerstbomen wilde maken van vorig jaar. Vanavond was ze bezig met het maken van de merengue en maakte allerlei vormen. Ik kon haar niet helpen bij het maken van de creaties, maar knutselde nog snel een houdertje in elkaar waar ze voor de presentatie ingestoken kunnen worden.

Dinsdag 17-12-2019

Naast een gewone werkdag en schooldag houden Chantal en ik een avondje in de keuken. Als de kids liggen te slapen, beginnen wij aan het maken van de merengue voor de Kerstviering op school. Nou ja, Chantal maakt het en ik zorg ervoor dat alles netjes wordt schoongelikt, schoongemaakt. Ondertussen maak ik foto’s en notities voor een blog hierover, want ik had al vragen gekregen over het recept.

Woensdag 18-12-2019

Een vriendje van Kyran is jarig vandaag en daarom zet ik Chantal en hem daar ’s ochtends af. Kan ik doorrijden naar Beuningen om hondenvoer te halen, speciaal spul dat ze daar verkopen. Op de weg terug pik ik ze weer op en gaan we naar de school van Liam. Na schooltijd versieren ze de Kerstboom op het Haonehart en staat er krentenbrood en chocomelk klaar. Snel drop ik ze thuis af om richting werk te kunnen. Die avond staat Chantal voor de derde keer in de keuken voor de merengue.

Donderdag 19-12-2019

Kerstviering op school vandaag, zowel bij Liam als bij de bso waar ik werk. Chantal is als lid van de oudercommissie al de hele dag aan de slag geweest met versieren van de ruimtes en het kerkje waar een speciale kinderviering gehouden wordt. Ik schmink op de bso de Kerstman en vertrek daarna met de bus richting huis. In Kekerdom stap ik uit, want er is nog tijd over om nog even bij de school van Liam langs te gaan en daar een hapje te eten en mee te helpen met opruimen. Ben ik toch nog eventjes aanwezig geweest.

https://www.instagram.com/p/B6RJ1TrlHjU/?utm_source=ig_web_copy_link

Vrijdag 20-12-2019

Allebei de jongens zijn naar school vandaag. Liam om film te kijken met de klas en de hapjes van gisteravond op te maken. Kyran is met Chantal mee om alle ramen schoon te maken van plakband en verf. Oké, hij heeft ook meegekeken met de film.

In de gieterij ben ik bezig met het afwerken, zuren en scotchen van tinnen Kerststalletjes en met patineren van roosjes. Leuk hè, die vaktermen. Hoewel ik het nog niet allemaal helemaal onder de knie heb, zien ik en mijn collega’s al wel vooruitgang. Volgende week sta ik in de winkel weer alles te tellen voor de balans. Zo is elke week weer helemaal verschillend.

Zaterdag 21-12-2019

Chantal heeft een dagje ‘vrij’. Lekker op kraamvisite en daarna de stad in met haar collega/nicht om voor de bso te shoppen. De jongens bleven bij mij thuis en we hielden een mannen in pyamadag, althans, de jongens. We lieten een vriendje overkomen om hier spelletjes te komen spelen op de WiiU. Moeder de deur uit, betekent dat we stiekem wat extra’s kunnen doen. Op de boterham geen plakje worst maar een frikandel met saus. Oeh, wat lekker.

Het blijft niet bij computerspelletjes, want we gaan ook nog creatief aan de slag. Kaarsen maken door een lont te dompelen in vloeibaar kaarsvet. Laten we het er op houden dat het nog wat oefening vergt en dat het de volgende keer vast beter lukt, maar we hebben al wel de eerste twee kaarsjes die kunnen branden. Het kaarsje van Liam hebben we op maat gemaakt zodat die in Chantals speciale kaarsenhoudertje past die ze ooit van haar vader kreeg.

Zondag 22-12-2019

Vandaag zijn we lekker op pad naar het Spoorwegmuseum op uitnodiging. Speciaal voor de winter is er een ijsbaan aangelegd, speelt er live muziek, kun je buiten marshmallows roosteren en zijn er nog veel meer extra activiteiten. Bart en zijn gezin zijn ook aanwezig om samen met ons de dag door te brengen. Nooit eerder waren er zoveel papabloggers tegelijkertijd aanwezig, want ook Rob was er met zijn gezin voor een bliksembezoek.

Thuis pakt Chantal de koffers in, want we gaan logeren bij haar moeder voor de Kerst. Tenminste, morgenochtend zet ik ze allemaal af bij het zwembad voor Liams zwemles en rijd ik door richting werk. Ik ga ze ’s avonds achterna zodat ik al wat eerder bij ze ben en dinsdag niet in de Kerstdrukte hoef te rijden.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *