FESTiviteiten: week 50 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 9-12-2019

Chantal brengt vandaag de Kerstspullen naar beneden en zet de boom alvast klaar. Na school gaan de kids flink aan de slag met versieren. De Sinterklaasperiode is officieel afgesloten. Op de bso zet ik samen met de kids de boom neer en wordt het lokaal versierd. Liam en Kyran hebben enorm veel plezier met het versieren, zoveel dat ze op hun eigen kamer even doorgaan. Een kleine kerstboom die ik vroeger op mijn eigen kamer had staan, staat nu bij hun. Zelfs de boom aan de muur is helemaal volgehangen met slingers.

Dinsdag 10-12-2019

Aangezien de versiering klaar is, gaan de dozen weer naar zolder. Een paar keer de zoldertrap op en af zorgt voor de nodige beweging van vandaag.

Woensdag 11-12-2019

Chantal is samen met een andere moeder wat langer op de school van Liam vandaag. De geschilderde boom op de ruiten ontdoen ze van de Sint en ze maken er een winterse versie van. Kyran zit vandaag naast me op de bank filmpjes te kijken. Veel te lang, maar deels als zoethoudertje. Ik ben met een drie uur durende online cursus Meldcode bij (kinder)mishandeling bezig. Deze moet ik voor vrijdag afgerond hebben om deel te kunnen nemen aan de gezamenlijke les. De toets sluit ik af met een 100% score. Yes, in de pocket. Kan ik die middag weer gerust aan het werk op de bso. Liam heeft hier thuis een vriendje over de vloer om mee te spelen.

Donderdag 12-12-2019

Of ik de step van Liam mee wilde nemen naar school. Tuurlijk joh, dat gaat makkelijk met twee kids op de fiets, twee tassen en een step. En mooi dat het lukte. Daardoor waren we wel precies op tijd op school. De adventviering kon meteen beginnen. Waarom die step mee moest, omdat Liam met zijn bso die middag naar het indoor skatepark ging.

Chantal blijft de hele dag op het werk vanwege de verbouwingen daar. Samen met Kyran laat ik Nala nog even uit en daarna loop ik met hem naar de gastouder toe. Voor het eerst sinds lange tijd heb ik daar even de rust om te blijven spelen voordat ik weg moet. Samen met de kindjes speel ik nog even met de Makedo die ze van ons geleend hebben om uit te testen. Vanaf daar loop ik richting bus en vertrek naar het werk.

Vrijdag 13-12-2019

Vandaag een dagje vrij bij de gieterij omdat ik vroeg op pad moet richting het servicebureau van KION. Ik had cursus Meldcode. Een verplichte cursus over hoe je moet handelen als je het vermoeden hebt van kindermishandeling. Na de online theorie van woensdag was het vandaag theorie/praktijkles. Veel van opgestoken.

Snel naar huis om Nala uit te laten en wat te eten. Kleine bodem alvast voor vanavond. Samen met Chantal breng ik Kyran naar een vriendin toe voor een logeerpartijtje. Liam wordt na school opgehaald door de moeder van een klasgenootje om daar te slapen. Zo kan hij morgenochtend meteen mee richting zwemles.

Twee logeerpartijtjes betekent dat wij de handen even vrij hebben. Eerst nog even werken bij een andere bso waar we ingehuurd zijn om te schminken op de Kersthappening. Dan snel door naar het huis van een collega van Chantal. Daar omkleden, frietjes naar binnen werken en met z’n allen op pad. Het eindejaarsfeest van KION is enorm gezellig. Tegen 3:00 uur zijn we thuis doordat Chantal nog wat collega’s naar huis heeft gebracht.

Zaterdag 14-12-2019

Iets met 12:15 uur wakker worden met een kater. Oeps. Chantal heeft Liam al opgehaald bij zwemles en is al richting Kyran vertrokken. Die heeft bij zijn logeeradres meteen het kinderfeestje van zijn beste vriendje. Samen komen ze weer terug. Kyran kijkt bij mij nog even een filmpje op de bank terwijl Liam naar een ander vriendje gebracht wordt. Een tijd terug was afgesproken dat hij daar mocht logeren. We hadden de datums niet goed in de gaten, dus nu mag hij twee avonden achter elkaar ergens anders slapen. Tegen drie uur kleed ik me ook eens aan en doe met Kyran boodschappen. Chantal duikt nog even het bed in om wat bij te slapen. Die avond slaapt Kyran bij ons wat hij wil niet alleen, zonder Liam, op zijn kamer slapen.

Zondag 15-12-2019

Een stuk frisser opgestaan dan gisteren. Dit hele weekend is het shiny Pokémon vangen. Alle Community Day Pokémon zijn dit weekend extra actief. Door de kater van gisteren ben ik pas ’s avonds gaan lopen en niks speciaals gevangen, dat werd deze ochtend een stuk anders. Lekker drie uurtjes alleen op pad geweest in het dorp. Rondjes lopen en flink wat digitale beestjes vangen. Gelukkig toch wat nieuwe shiny’s kunnen vangen en evolven waardoor mijn collectie iets groter is geworden.

Tijdens het lopen is Liam thuis gebracht vanuit het logeren. Een collega van Chantal, die een nichtje van haar blijkt te zijn, komt op visite om de Harry Potter films te kijken. Met een bak popcorn kijken we deel drie en vier. We geven Liam hiermee de kans om te kijken en zelf aan te geven wanneer het te spannend wordt. Hij komt een heel eind, maar gaat uiteindelijk rustig aan de Lego.

Deze nacht mag Liam bij ons slapen. Niet vanwege de films, maar omdat hij even op is van alle indrukken sinds vrijdag. Ikzelf duik er pas heel laat in aangezien ik nog tot diep in de nacht aan het schrijven ben en ondertussen afgeleid wordt door de tv.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *