FESTiviteiten: week 49 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 2-12-2019

Een moe jongetje naar school gebracht. Sinterklaas heeft er goed ingehakt dit weekend. Thuis ben ik van allerlei klusjes aan het doen, maar vooral ook met Kyran aan het spelen.
Op het werk loopt vandaag niet alles zo als het hoort. Helaas zijn dit soort dagen er ook. Deze avond besluit ik dan ook om niks te schrijven omdat mijn hoofd er niet naar staat. Een potje afleiding met een Legospelletje op de WiiU is wat ik deze avond doe.

Dinsdag 3-12-2019

Oei, vandaag werd ik wel erg laat wakker. Ik moest mezelf het bed uit zien te krijgen. Chantal heeft Liam naar school gebracht en toen ik wakker werd ging ze al met Kyran naar de logopedie. Wat gaat ons mannetje al goed vooruit met praten. Eindelijk kunnen we hem steeds vaker verstaan.
Na een paar bakken koffie kan ik er ook tegenaan en neem ik Kyran mee boodschappen doen. Hierna wordt het al tijd om de bus in te stappen richting werk. Helaas nog geen scooter. De buurman denkt nog een paar weekjes werk te hebben om het helemaal in orde te maken, daarna neem ik het voertuig van hem over. Moet ik nog een helm gaan regelen ook.

Woensdag 4-12-2019

Even een klein beetje spannende dag. Nala moest vandaag naar de dierenarts toe. Ze is de laatste tijd wat suffer, heeft plekjes waar ze veel likt en een dikke bult in haar buit. Na onderzoek blijken de likplekjes irritaties te zijn van doorntjes ofzoiets. Daar hebben we een spray voor gekregen met medicijnen er in. De dikke bult is een vetbult, daar hoeft niks mee te gebeuren. Gelukkig was het niks ergers. Meteen maar de vaccinatie voor dit jaar gedaan. Meisje is goedgekeurd en kan er weer tegenaan.

Donderdag 5-12-2019

Sinterklaas komt op school bij Liam. Vandaag vertrekken we met z’n allen naar de school omdat Chantal en ik de kinderen gaan voorzien van geschminkte pakjes, mijters en paarden. Weer een heel stel kinderen blij gemaakt. Zelf kan ik blijven totdat de Sint de klassen in gaat, daarna rijd ik richting het werk. Chantal blijft met Kyran op school zodat ze kan helpen bij pepernoten bakken. Ze wordt thuisgebracht door een andere moeder en die avond zitten we daarom met gasten aan tafel te eten.
Blijkt Sinterklaas stiekem toch nog wat cadeautjes gebracht te hebben. Verstopt in de pipowagen.

Vrijdag 6-12-2019

Werken in de gieterij vandaag. De hele dag bezig geweest om tinnen wijnetiketten te voorzien van een plakker aan de achterkant. Precisiewerkje.
Chantal is op haar werk bezig geweest met opruimen en kasten ombouwen. Aangezien Liam een studiedag heeft gaan beide jongens mee naar de bso. Ze nemen twee vriendinnetjes mee zodat Chantal de handen vrij heeft.

Zaterdag 7-12-2019

Een tijdje terug had ik een uitnodiging gekregen voor een persdag van het HUP hotel in Mierlo. Helaas op een werk- en schooldag, dus ik kon niet gaan. Samen met het hotel maakte ik de afspraak om op een andere datum te komen en daarom vertrokken we als compleet gezin vandaag richting het hotel. Nala hadden we bij opa en oma neergelegd. Het grappige was dat dit weekend een klasgenootje van Liam er ook logeerde met haar gezin. Puur toeval. Over de complete belevenissen vertel ik je uitgebreid in een aparte blog.

Zondag 8-12-2019

De dag vroeg beginnen met een hotelontbijt. Daar houd ik enorm van. De kids hebben een fantastische dag gehad met midgetgolf, zwemmen, spelen met vriendjes etc. Na uitchecken konden we nog de hele dag gebruik maken van alle faciliteiten van het hotel.
Eind van de dag nog even naar Eindhoven omdat we daar op de Kerstmarkt nog iets moesten ophalen bij Viola Odorata Maakt. Dan nog even naar Nijmegen om Nala op te pikken en thuis nog even eten en de kids naar bed. Ik probeer de Justice League nog te kijken op Netflix, maar het laatste half uur moet ik maar gaan terugkijken. Iets met op de bank in slaap vallen.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *