FESTiviteiten: week 48 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 25-11-2019

We houden een soort van rustdag. Het weekend was druk zat. Deze dag is zeg maar een echte routinedag. Chantal naar de voorschoolse, ik breng Liam naar school. ’s Middags werken waar we al een plannetje voor Sinterklaas hebben gesmeed.
In de avond gaat Chantal naar de rapportbespreking en breng ik de jongens naar bed. Dan wordt het even tijd voor mezelf door naar Hunted te kijken. Pfoe, wat was die finale spannend.

Dinsdag 26-11-2019

Een huis wordt niet vanzelf schoon, helaas. Opruimochtendje. De kartonnen hut van afgelopen week is verhuisd naar de slaapkamer van de jongens. Tenminste zolang die het red.
Chantal moet vandaag weer vroeger op het werk zijn, dus zet ze mij ergens af bij een bushalte. Scheelt weer een flinke busreis.
Liam is met de bso de Millingerwaard ingetrokken. Lekker wandelen in het natuurgebied. Laarzen aan. De Galloway runderen lieten zich goed zien.
Op mijn locatie neemt een collega afscheid. Na cadeautjes van de kinderen en docenten, gaan wij als team uit eten in een wokrestaurant. Niet mokken, lekker wokken. Betekent wel dat ik erg laat thuis ben door die busverbindingen. Wordt tijd dat er iets van een scooter komt waardoor ik mobieler ben.

Woensdag 27-11-2019

De ochtend wordt door mij gebruikt om de cadeautjes te halen voor de lootjes van mij en Chantal. Ik kreeg haar lijstje mee om te shoppen. Ondertussen zijn een vriendin en haar zoontje hier om even te kletsen en koekjes te bakken. In de middag mogen de jongens mee naar de bso van Chantal waar nog flink verbouwd wordt. Om op de bso te komen werden ze opgehaald door een collega van Chantal. Zij bracht ze ook weer naar huis en bleef gezellig eten. Moet je raden wie er veeeeel te laat op bed lagen.

Donderdag 28-11-2019

Onze gastouder was vandaag een dagje vrij. Dat gebeurt ook wel eens. Gelukkig had ik op mijn werk vrij gekregen en had ik een dagje samen met Kyran. Die voelde zich in de ochtend niet zo lekker waarop ik besloot hem iets langer in bed te laten. Dat lukte wonderbaarlijk. Liam moest naar school en mocht met een mama uit een andere straat mee. Dat die stoere kerel daar gewoon helemaal zelf heen liep zonder er een probleem van te maken.

Na een pyjama-ochtend met filmpjes zijn Kyran en ik allerlei spelletjes gaan spelen. Meteen samen testen van LaQ. Nala uitlaten en boodschappen doen op de fiets. We gingen bij de Boerenbond even visjes bekijken en daarna laarzen voor mij uitzoeken. We kwamen ‘de mevrouw van de slangen‘ tegen. Een klein babbeltje gemaakt en gevraagd of we nog een keertje de slangen mogen komen aaien.

’s Avonds kwam Liam terug van de bso. Hij wordt dan met een busje thuisgebracht. Eigenlijk ben ik er niet zo van om kinderen naar de bso te laten gaan als je als ouder thuis bent, maar ik wist dat ze leuke activiteiten gingen doen. Voor hem ook een kans om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Iets wat hij steeds liever doet. Op zijn nieuwe bso heeft hij het echt enorm naar zijn zin.

Vrijdag 29-11-2019

Vandaag weer in de winkel gestaan van de gieterij. Zo is elke vrijdag weer helemaal anders. Veel opruimen van een Kerstmarkt en alvast voorbereiden voor een volgende markt. Helaas krijg ik die alleen maar vanuit de winkel/werkplaats mee doordat ik er maar zo weinig dagen in de week werk. Soms is het best jammer dat het qua uurloon een stuk lager ligt dan de bso, anders had ik een leuke overstap willen maken.

Werden we laatst op vrijdag spontaan uitgenodigd om te komen eten bij een vriendinnetje van Liam een straat verderop, vandaag was het onze beurt om het eens terug te doen. Ondanks dat het in de agenda stond, was ik het glad vergeten. Meestal bel ik even naar huis als ik op het werk vertrek, even kijken of er nog boodschappen nodig zijn. Dat was het moment dat ik stemmen op de achtergrond hoorde en er iets begon te dagen. Met z’n allen aan de zelf te bouwen wraps.

Zaterdag 30-11-2019

Liam heeft zwemles, maar geen gewone les. Het laatste kwartier is kijkles en dan mogen alle papa’s en mama’s komen kijken. Wauw, wat is hij al vooruit gegaan in een aantal lessen tijd. Vet trots op hem. Oh, en ja dat is Liam op de foto. Nat haar gaat bij hem wat roder lijken, waardoor hij hier een gelijkenis heeft met Kyran.

In de late ochtend kwam omi met een vriendin bij ons aan. Lucky, het broertje van onze Nala, was ook mee. Met z’n allen richting Kleve waar er een kleine Kerstmarkt was. Aangezien de jongens zich gingen vervelen na de zoveelste schoenen/kledingwinkel ben ik met ze naar de Kaufhof gegaan om ons te vergapen aan alle dozen Lego. We hebben wel twintig minuten bij het kasteel van Harry Potter gekeken om alle details te bespreken. Alle Lego bleef (helaas) in de winkel liggen, maar ik weet dat er 5 december eentje met Voldemort er in uitgepakt gaat worden. Een cadeautje voor ons allemaal.

Zondag 1-12-2019

Alles in het teken van Sinterklaas vandaag. Eerst naar Kekerdom om de Goedheiligman het dorp in te laten komen. Dan door naar het zaaltje waar gedanst en gezongen werd. Een hele bende pieten was meegekomen. Die waren blijkbaar nodig zodat de Sint zo min mogelijk in beeld hoefde te zijn. Die ging aan een bureau zitten spelen alsof hij aan het werk was.

Door naar opa en oma, want wij wisten dat de Sint daar iets zou komen brengen. De kids wisten dat echter niet/ Toen er na de frietjes een brief in de bus lag dat er boven cadeautjes verstopt zouden zijn, werd het enorm feest. Twee hyperkinderen die iedereen wilden helpen met uitpakken. Wat werden ze verwend zeg, door een heleboel verschillende undercover pieten.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *