FESTiviteiten: week 47 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 18-11-2019

Onze auto blijft maar kwakkelen, telkens komt hetzelfde euvel terug. Lekkende koelvloeistof. Afgelopen week heb ik een afspraak gemaakt met de garage voor vandaag. De druk gaat erop gezet worden om te zien waar het probleem precies zit. Ik rijd de auto naar Molenhoek en loop vanaf daar door naar Mook. Een half uurtje lopen die ik natuurlijk vrolijker maak met een potje Pokémon Go.
’s Avonds kom ik later thuis omdat ik eerst nog naar de garage moest lopen om de auto weer op te halen. We moeten een afspraak maken voor de reparatie zelf. Een kapotte koppakking is het grote probleem.

Na schooltijd heeft Liam een vriendinnetje mee naar huis als speelafspraakje. Het meisje woont iets over de grens dus eet gezellig met ons mee.

Chantal heeft een spelletje bedacht voor de logopedie van Kyran. Om de ‘sp’ beter te leren uitspreken heeft ze een spookje en een spin op een stokje gemaakt. Ze laat ze door Kyran zelf achter een raampje van een getekend kasteel tevoorschijn komen: “Hallo, ik ben een lief spookje.” Om ze daarna via de deur met een luide ‘boe’ naar buiten te laten springen. De kleine meneer vindt het geweldig. Liam ook, want die wil heel graag meedoen. Het spelletje, maar ook het helpen met beter leren praten.

Dinsdag 19-11-2019

Met het aflopen van het project op de tingieterij hoef ik deze ochtend nergens heen. Chantal brengt Liam naar school en doet meteen de boodschappen. In huis doe ik wat snelle klusjes om daarna nog wat te schrijven. Nala heb ik al lang niet meer overdag uitgelaten door de weeks. We maken samen even een wandelingetje voordat ik in de bus moet stappen richting het werk. Kyran kleurt met Chantal een mooie Sinterklaaskleurplaat in. Op de bso heeft Liam pepernoten gebakken verteld hij vol trots.

We eten laat. Chantal brengt Kyran alvast naar bed. Liam en ik eten ons broodje shoarma voor de tv. Jong-Oranje blijkt een wedstrijd te spelen. Ik merk al dat de meneer naast me dit graag wil zien. In de laatste minuten maakt Nederland nog een doelpunt. Samen juichen we.

Als de jongens slapen maak ik buiten stiekem even een testrondje met een afstandsbestuurbare auto van Nikko die we gekregen hebben voor een review. Man, die dingen zijn niet meer zoals de autootjes die ik vroeger had met een snoertje ertussen.

Woensdag 20-11-2019

Deze ochtend word ik wakker van gehuil. Even was ik vergeten dat Chantal vandaag op de kleinste van een vriendin zou passen. Een kleintje van net één jaar.
Onze jongens zetten vandaag hun schoen en we kunnen er dankzij een sponsoractie iets heel leuks in doen.

Donderdag 21-11-2019

Gillende kinderen als ze beneden komen. Wat een grote pakketjes staan er onder hun schoenen. Wat zijn ze er blij mee. Meteen uit de verpakking en racen met die dingen. Helaas werkt die van Kyran niet helemaal naar behoren en moet ik contact opnemen met het pr-bureau om het op te lossen. Het wordt verder een vermoeiende dag op het werk, dat merk ik vooral op de terugweg in de bus. Als je vlak voordat je de juiste halte nadert wakker schrikt, is het daarna een hele avond flink duf zijn.

Vrijdag 22-11-2019

Liam heeft zijn bestuurbare auto mee naar school om na schooltijd flink te gaan scheuren. Ons huis was later gevuld met allemaal kinderen die kwamen spelen. Bij een van de kinderen was dat omdat de moeder even een momentje nodig had en daarna volgden er meer die mee wilden doen. Chantal maakte samen met de kids van Makedo een kartonnen hut.
In de tingieterij werkte ik vandaag in de werkplaats. Kerststalletjes en engeltjes afwerken met methodes die ik nog niet eerder gedaan had. Samen met een collega namen we alles stap voor stap door. Het gaat nog niet perfect, maar de eerste stappen zijn gemaakt.

Zaterdag 23-11-2019

Liam mag weer naar zwemles, maar deze keer op een andere locatie. Het andere zwembad was afgekeurd door de zwemschool en er waren geen goede afspraken te maken met de beheerder. De zwemles begint nu een half uur vroeger en er zitten wat meer kinderen in de groep. Dat was dus even wennen.
Die middag zouden we naar een verjaardagsfeestje gaan verderop in het land. Het inpakpapier was op. We losten het op door blaadjes vol te stempelen en daarmee het pakje in te pakken.
Het verjaardagsfeestje was voor ons wat later afgelopen. Pyjama’s aan en huppakee de auto in. Liam wilde graag in de kartonnen hut slapen, maar durfde niet alleen beneden. Om hem daar toch te laten slapen ben ik op de bank gaan liggen en heb daar mijn nacht doorgebracht.

Zondag 24-11-2019

Vroeg opstaan, want vandaag mag ik in de huid kruipen van mijn alterego: piet Macho. Liam heeft de hele nacht in de hut geslapen en Kyran komt naar beneden om bij mij onder de deken en filmpje te kijken. Even wakker worden met een kopje koffie om daarna richting schminklokaal te vertrekken. Vandaag staan er een huisbezoek, intocht en een café op het programma. Lekker gespeeld en daarna met alle teams aan tafel voor een hapje eten. Tussendoor krijg ik van Chantal een foto door van wat de kids aten. Lekkere sinterklaaspannenkoeken. Deze nacht willen ze allebei in de hut slapen. Kyran blijft wakker en gaat uiteindelijk toch maar met Chantal mee naar boven. Liam kruipt op de bank en valt daar in slaap met zijn dekbed. Morgenavond allemaal maar weer in het eigen bed.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *