FESTiviteiten: week 46 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 11-11-2019

Een hele tijd geleden heb ik thuis wat elfenhuisje gemaakt met natuurlijke materialen. Het leek me leuk om dat ook eens te doen op de bso. Daar heb ik alle mogelijke materialen uit het lokaal bij elkaar geraapt en ben met de kids aan de slag gegaan. Wat een gave resultaten zeg. De kinderen waren zo enthousiast dat ik de rest van de week dit op het programma liet staan. Mooi om te zien dat er een paar bij waren die het lijmpistool wel erg eng vonden, maar die angst toch overwonnen.
Kyran had vandaag een controle bij de consternatiebureau. Prikjes gehad en de groei bekeken. Qua groeien en gewicht gaat het gelukkig al een stuk beter.

Dinsdag 12-11-2019

Chantal vierde vandaag op haar werk nog een klein beetje haar verjaardag. Ze had hiervoor nog even een taart gemaakt. Dat er die avond nog een stukje over was, vond ik natuurlijk enorm vervelend.

Woensdag 13-11-2019

De dag begint voor mij en Kyran al vroeg. De kleine is erg op tijd wakker en daarom ga ik met hem naar beneden zodat de rest kan blijven slapen. We moeten nog voer voor Nala halen en dat is nog een stukje rijden. Na de dierenwinkel eten we een broodje bij de bakker en nemen ook wat voor thuis mee. Liam heeft studiedag vandaag en gaat met een vriendje mee naar de indoor skatebaan. Chantal heeft vandaag onderzoeken in het ziekenhuis, de standaardcontroles voor haar astma. Kyran mag bij een ander vriendje spelen. In de drukte ben ik vergeten de sleutel van de bso weer in mijn tas te doen. Oeps! Daar stond ik dan voor de deur. Gelukkig had een juf van de school een passende sleutel en kon ik toch naar binnen. Bij het afsluiten kwam een collega die in de buurt woont snel even langs.

Donderdag 14-11-2019

De school van de bso waar ik werk heeft vandaag studiedag. Kyran gaat met Chantal mee naar de voorschoolse opvang, zodat ik na Liam naar school gebracht te hebben eerder de bus kan pakken. Vandaag heb ik wel de sleutels meegenomen. Tijdens de studiedag zijn we bezig met het in elkaar zetten van een afscheidscadeautje voor een collega die een andere baan heeft gekregen. Voor het eerst sluit ik nu echt helemaal alleen af. Als dat maar goed gaat met het alarm….

Vrijdag 15-11-2019

In de gieterij hebben we vandaag een project afgerond waar we enkele maanden mee bezig zijn geweest. Na heel veel objecten gieten, afwerken, polijsten, wegen en inpakken, was deze enorme klus eindelijk geklaard. We hopen deze klus volgend jaar nog een keer te krijgen met wellicht een nog grotere oplage. Het laatste zakje inpakken werd gevierd met een uitgebreide vrijdagmiddagborrel. Voor mij een glaasje cola, want ik moest nog naar de pieten inspeelavond.
Chantal heeft op school samen met een andere moeder de ramen voorzien van een schildering. De boom uit het schoollogo staat nu op de ruiten, voorzien van allemaal Sinterklaas elementen. Kyran mocht daarom afentoe in de klas van Liam erbij zijn.

Zaterdag 16-11-2019

Het is vandaag Pokémon Community Day en daarom gaan Liam en ik in de stad Chimchar vangen. Ondertussen is de intocht van Sinterklaas ook bezig. Chantal en Kyran zijn daarom ook de stad in gegaan. We moesten nog een cadeautje halen voor het kinderfeestje van een vriendje en daarom stapten we binnen bij de Blokkenpiloot. Deze Lego winkel werd vandaag officieel geopend in Nijmegen. Na al het harde extra werken de laatste tijd, kon ik het niet laten om ook een Harry Potter set voor onszelf mee te nemen. Chantal en Kyran gingen al eerder naar huis, terwijl Liam en ik nog wat Pokémon gevechten gingen doen in gezelschap van een dorpsgenoot. Met hem reden we mee terug naar huis.

Zondag 17-11-2019

Chantal is vandaag met de kids op pad naar Ouwehands Dierenpark dat omgetoverd is naar het Park van Sint. Helaas mocht ik niet mee aangezien het een uitje was met de oude oppaskindjes en hun moeder als afsluiter van enkele jaren oppassen. Moeders en kids onder elkaar. Liam en Kyran hadden het enorm naar hun zin en klikten direct weer met de twee oppasjongens.
Thuis ben ik bezig geweest met wat klusjes in en rond het huis. Even wandelen met Nala en een nieuwe Pokémon ruilen. Wat administratie bijwerken en uiteindelijk toch nog één blog schrijven. Eigenlijk wilde ik de hele dag gebruiken om een hele voorraad te schrijven, maar op een of andere manier lukte dat maar niet.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *