FESTiviteiten: week 45 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 04-11-2019

Opvang Fest is weer geopend. Er komen meerdere vriendinnetjes spelen bij Liam. De terugweg van school was wat pittig. Na een meltdown en een valpartij is zijn fiets aan een lantaarnpaal vastgemaakt en ging hij bij een andere moeder achterop.

Dinsdag 05-11-2019

Chantal heeft vandaag extra voorschoolse opvang. In plaats van vroeg naar de gieterij te gaan, breng ik eerst Liam naar school. Daar hebben ze Lekker lui lezen, dus sloffen en een boek mee. Kyran heeft weer logopedie. We merken al wat vooruitgang. Praten wordt weer leuk merken we doordat er steeds meer woorden in een zin komen.

Woensdag 06-11-2019

De scholen staken, maar mijn werk gaat door. Geen kinderen op de opvang, dus veel kantoorwerk gedaan. Kon wel eerder naar huis waardoor ik de jongens en een vriendje mee kon nemen naar de bouwmarkt. De dekenkist van mijn tante die kapot was heb ik nu kunnen repareren. Je ziet nog wel beschadigingen, maar zoals Tim op mijn Instagram zei: het heeft nu nog meer verhaal.

Donderdag 07-11-2019

Liam heeft vandaag Nationaal Schoolontbijt. Lekker broodjes eten in de klas. Ik werk tot ’s avonds laat en heb Liam en Kyran niet eens naar bed zien gaan. Het nadeel van vergaderingen in de avond. In de bus wilde ik nog even snel een cadeautje bestellen, wat niet helemaal ging via mijn telefoon.

Vrijdag 08-11-2019

Chantal is jarig en dat moet gevierd worden. Taart op bed als ontbijt, een cadeautje die door de post wordt afgeleverd (nog precies op tijd) en daarna samen op pad. De kids blijven thuis bij opa en oma. Het is eventjes tijd voor onszelf. Een lunch bij de Thornsche Molen en daarna relaxen bij Sanadome. ’s Avonds lekker laat terug naar huis, want de oppassers blijven slapen.

Zaterdag 09-11-2019

Vandaag is het Spellenspektakel in Utrecht. Bart en ik zijn er heen om verslag te doen en (nieuwe) contacten te leggen. Leuke spelletjes gescoord, zowel gekocht als ter review. Chantal is ondertussen naar de verjaardag van ons petekind en slaapt daarna bij haar moeder. Ik blijf bij Bart slapen, want morgen gaan we naar het Kaboom animatiefestival.

Zondag 10-11-2019

Het weekend voor Papa’s wereld is nog niet voorbij. Samen met Bart vertrek ik weer richting Utrecht om bij het Kaboom Kids animatiefestival aanwezig te zijn. Het festival is verspreid over heel Utrecht, maar we hebben gekozen om op één plek te blijven. De Kinepolis bioscoop. Hier kijken we eerst wat shorts en kijken later naar de film Miraj. Een film over ouderschap, de wereld door de ogen van het kind en hoe alle verhoudingen veranderen als er een baby bij komt in het gezin. Deze film vraagt om een uitgebreidere review aangezien deze zowel Bart als mij aangegrepen heeft.

Chantal is met de kids ondertussen heel andere dingen aan het doen. Vandaag wordt in Nijmegen (Knotsenburg) de nieuwe jeugdprins carnaval bekend gemaakt. We zijn weer gevraagd om te komen schminken. Helaas kan ik niet op twee plekken tegelijk zijn, dus is opa opgehaald om op de jongens te letten tijdens dit feestje waar ze ook bij kunnen zijn.

Blogs van deze week

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *