FESTiviteiten: Week 44 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 28-10-2019

Al een aardige tijd ben ik op maandagochtend niet meer thuis geweest. Plotseling had ik een vrije ochtend nadat Liam naar school was. Werk werd ingeruild voor wat huishoudelijke taken en speeltijd met Kyran. Samen puzzels maken en de vaatwasser legen. In de middag was de halve hut weer vol met kinderen die kwamen spelen. Opvang Fest was weer geopend. Terwijl Chantal dat thuis deed, deed ik het op mijn werk.

Dinsdag 29-10-2019

Vandaag weer een lesje logopedie voor Kyran. Spelenderwijs moeten we hem leren praten. Ik weet dat ik met dit soort dingen niet de geduldigste ben, maar toch probeer ik het. Door handelingen telkens te herhalen is het de bedoeling dat hij dat ook gaat doen en handelingen gaat benoemen. We zien/horen al wel resultaat. Hij wil vaker praten en babbeltjes maken. Maar als ik naar mezelf kijk, moet ik mezelf wel telkens opladen om op deze manier de herhalingen aan te gaan.

Woensdag 30-10-2019

De woensdagen blijven nog steeds een beetje gek voor mij. Voor de tweede week stond ik niet op om meteen naar de gieterij te gaan, maar om wat later richting de buitenschoolse opvang te vertrekken. De dag van vandaag stond in het teken van pompoenen. Thuis ging Chantal met een vriendin en de kids aan de slag. In een onbewaakt ogenblik stal Nala een pompoendeksel en vrat deze op. Hond vegetarisch geworden? Op de bso sneden we er ook op los en maakte ik een no-carve.

View this post on Instagram

Pompoenen snijden met vriendjes! Happy Halloween! ❤️

A post shared by Chantal (@chantalvdbruele) on

Donderdag 31-10-2019

Happy Halloween! Vandaag is het officieel Halloween en dat moet eng gevierd worden. Ik heb een extra fles met nepbloed in mijn tas gedaan om de kinderen op de bso zo eng mogelijk te schminken. Die mogen ’s avonds een georganiseerde tocht lopen in het Limburgse dorp.
Thuis wordt Kyran geschminkt door Chantal om verkleed naar de gastouder te gaan. ’s Avonds lopen ze met Liam een spontane wandeling langs de deuren met een stel kinderen van school. Helaas had ik de puf niet meer om mee te lopen. Precies toen ik thuis kwam, kwamen ze langs onze deur. Laat op de avond zonder gegeten te hebben, ogen half dicht. Een moment dat ik even niet op mijn gezelligst ben.

Vrijdag 01-11-2019

Een drukke dag in de gieterij, maar wel lekker gewerkt. We werken aan een project die binnen een week of twee ten einde komt. Ondertussen worden er al kleine voorbereidingen gedaan voor het Spellenspektakel waar De Tinnen Roos ook aanwezig zal zijn. Ikzelf zal er niet staan voor de gieterij, maar loop wel rond namens Papa’s wereld. Richt ik gewoon de camera op het gezicht van mijn baas.

Zaterdag 02-11-2019

Liam mag vandaag weer naar zwemles. Bij de lessen mogen ouders niet aanwezig zijn om geen afleiding te vormen. Tijd voor Chantal om even naar de winkel te gaan voor boodschappen. Na de zwemles naar de opticien om het nieuwe montuurtje op te halen. Liams bril brak vorige week bij een val.

’s Middags zijn Liam en ik naar mijn broer gegaan die bij zijn schoonvader in de tuin aan het klussen was. We hadden de versnipperaar meegenomen en hielpen mee om takken kleiner te maken. Even een leuk klusje tussendoor.

Zondag 03-11-2019

Liam wilde graag laten zien dat hij al wat geleerd heeft in drie/vier lessen. Met z’n viertjes vertrokken we riting het zwembad dat vlak bij mijn peetoom is. Daar zijn we al heel lang niet thuis geweest. Tijd om daar wat aan te gaan doen. Na het zwemmen daar dus een bakkie koffie gaan drinken. Sinds het overlijden van zijn vrouw heeft hij weer meer aansluiting gezocht bij mijn ouders, dus die waren daar ook. Even een middagje met een pilsje, chipjes en spelletjes.

Al een tijdje laat Liam zijn haren groeien voor een donatie. Hij wilde graag weer eens weten hoe lang het nu is. We hebben de meetlat er niet naast gelegd, maar wel een foto gemaakt en die naast de vorige datum gelegd. Wat ben ik nog steeds trots op hem dat hij dit door blijft zetten. Al ben ik ook benieuwd hoe het zal zijn om hem weer met een kort koppie te zien.

Blogs van deze week

Deze blog bevat affiliatelinks.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *