FESTiviteiten: Week 43 – 2019

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 21-10-2019

De herfstvakantie is voorbij het normale schoolritme gaat weer beginnen. Met Liam op zijn eigen fiets en Kyran achterop rijden we ’s ochtends vroeg snel naar school. Heel snel en gehaast, want ik werd iets te laat wakker waardoor we binnen een kwartier aangekleed moesten zijn, moesten eten, de broodtrommel klaar hebben en op de fiets moesten springen. Geloof het of niet, we waren toch nog op tijd op school en we waren zelfs niet de laatsten.

Dinsdag 22-10-2019

Voor de derde week ging Kyran naar logopedie. Zijn spraak en woordenschat lopen wat achter in combinatie met langere zinnen maken. Doordat we hem vaak niet kunnen verstaan, frustreert het hem dat hij zich telkens moet herhalen. Hij besluit daarom vaak om dan maar niet te praten of om te gaan huilen zodat we weten dat hij iets wil. Bij de logopedie krijgen we handvaten waardoor we hem op speelse wijze toch laten praten, vooral door veel handelingen te herhalen en te benoemen. Er een spelletje van maken.

Chantal had een tijd terug kleine symbooltjes gemaakt voor een dagplanning op een whiteboard. Het project was blijven liggen, tot vanavond. Ze ging weer flink aan het kleuren terwijl ik met de sealmachine aan de slag ging. Elk plaatje kreeg een magneetje achterop voordat het laagje plastic eromheen ging. Knippen, knippen en nog eens knippen. En toen waren de sealvelletjes ineens op. Volgende keer dus verder.

Woensdag 23-10-2019

Een rare dag voor mij vandaag. Voor het eerst sinds een jaar of vijf werk ik op woensdag niet in de tingieterij, maar op de bso. Doordat mijn bso-collega gaat vertrekken, moet ik zijn woensdagdienst over gaan nemen. Voortaan ga ik op vrijdag in de gieterij werken. Mijn weekritme is helemaal verstoord en ik snap niet meer helemaal welke dag het vandaag is.

Donderdag 24-10-2019

Een aantal maanden terug hebben we besloten op een andere bso te kiezen voor Liam. Bij zijn school startte een kleinschalige nieuwe buitenschoolse opvang; Kinderopvang ILO. Niet meer telkens met de taxi naar de grote bso toe. Niet meer binnen hoeven komen in een bestaande situatie waarbij je een minderheid bent aangezien er heel veel kinderen van een andere school zitten. Wat zijn we blij dat we deze stap hebben genomen. Er worden zoveel leuke activiteiten gedaan. Regelmatig gaan ze door de week met een busje op pad. Vandaag bezochten ze kasteel Hernen.

Foto: Kinderopvang ILO

Vrijdag 25-10-2019

Vandaag de dag dat ik voor het eerst de hele dag in de gieterij werk. Nu is de week echt compleet omgegooid voor mij. In mijn hoofd denk ik telkens dat het woensdag is.
Liam en Kyran hebben buiten enorm veel plezier met kinderen uit de buurt. Nog nooit heb ik zoveel kinderen uit de buurt samen op de step en fietsjes gezien. Het liep wel uit op een spontaan etentje bij een van de ouders thuis. Liam had even geregeld dat hij bij een vriendinnetje mocht eten, waarop moeder besloot ons ook maar uit te nodigen. Dat werd iineens een heel gezellig avondje waardoor er twee heertjes weer eens te laat naar bed gingen.

Zaterdag 26-10-2019

Zaterdag, tijd voor zwemles. Vroeg op voor de jongens. Chantal brengt Liam wekelijks terwijl ik aan het werk ben in de ochtend. Deze keer liep het anders. Het hotel waar de zwemles gegeven wordt had de deuren dicht zitten en dus kon de zwemjuf ook niet naar binnen. Les dus maar afgelast. Chantal is met de jongens naar het skatepark gegaan. Een val zorgde ervoor dat de bril van Liam brak. Diezelfde dag is er nog een nieuw montuur besteld. De glazen kunnen we gelukkig over laten zetten.

Het is ook de dag van een inmiddels jaarlijkse traditie. Ik help bij het schminken voor een Halloweentocht in Grave. Mijn schminklerares woont hier en heeft ons ooit eens om hulp gevraagd. Lekker griezels schminken. Als bedankje mogen wij met de kids ook meelopen met de tocht die alleen bedoelt is voor mensen uit de buurt.

Voor Papa’s wereld is het ook een leuke dag, want de schminkjuf heeft ook een plotter. Ze had voor mij alvast het Papa’s wereld logo uitgesneden en voorbereid. Vanaf vandaag heb ik twee polo’s met logo waar ik mee kan rondlopen tijdens evenementen.

Zondag 27-10-2019

We gaan op visite in Noordwijk. Regelmatig spreekt Chantal nog af met vriendinnen van de opleiding. Vandaag een dagje met partners en kinderen erbij. Enorm gezellig. Ben je vlakbij het strand, dan moet je daar natuurlijk wel even van profiteren en een half uurtje uitwaaien en daarna warme chocomel drinken in een strandpaviljoen. Nog even een hapje eten bij de visite thuis en weer veel te laat in de auto op weg naar huis. Thuisgekomen konden we de jongens in één keer in bed leggen, de pyjama’s al aan.

View this post on Instagram

Even de voeten wassen in Noordwijk.

A post shared by Papa's wereld (Maarten) (@papaswereld) on

Blogs van deze week

Deze blog bevat affiliatelinks.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *