FESTiviteiten: week 21 – 2020

festiviteiten

Opgesloten worden in de schuur met een afgebroken sleutel, herstart van de zwemlessen en zwemmen in de tuin. Een week waarin we allemaal een vrije dag hebben en er weer genoeg gebeurd.

Weekoverzicht

Maandag 18-05-2020

De schoolweek start deze week gewoon op maandag. We staan samen op om de kinderen klaar te maken en Chantal brengt ze weg.

Eigenlijk moeten we wat huishoudelijke dingen doen, maar we besluiten even gebruik te maken van de rust. Samen kijken we met een kop koffie naar een groot deel van de Disneyfilm Alladin via Disney+. We mogen nog steeds het account van een nichtje gebruiken.

School was zwaar vandaag. Kyran had moeite om mee naar binnen te gaan en zich los te weken. De directrice nam hem maar mee naar binnen en stuurde later een berichtje dat het na een paar minuten al helemaal in orde was. Fijn dat ze dat even stuurt. Liam had een andere juf vandaag die hij niet zo heel leuk vindt. Tsja, je kunt niet iedereen leuk vinden. Alle frustraties samen reageren ze bij thuiskomst op elkaar af. Ik trek ze uit elkaar en moet daarna richting het werk. Geen fijn moment om weg te gaan.

Chantal besluit om de jongens bij de dijk af te laten koelen op de strandjes. Al snel stonden ze in het koude water te spelen. Wat vonden ze dat heerlijk. Binnenkort maar het nieuwe zwembad opzetten?

Gelukkig hebben ze op het werk niet gezien dat ik een halve middag rondgelopen heb met een scheur in de broek….oeps!

Vlak voor bedtijd is het tijd om te douchen en het strandzand uit de haren te spoelen. Terwijl het drietal boven is, begin ik met het schrijven van het weekoverzicht van vorige week. Helaas is mijn concentratie niet heel hoog en komt het dus niet af.

Dinsdag 19-05-2020

Eigenlijk wilde ik Chantal nog even laten liggen totdat de kids naar school waren. Mislukt. Knuffelende kids en een slechte nachtrust zorgden ervoor dat ze al eerder het bed uit was. Op school liep Liam zo richting de klas en vergat bijna gedag te zeggen. Kyran had wat meer moeite om naar de juf te lopen. Zijn vriendinnetjes stonden er nog niet en dat scheelt dan een boel.

Na een kop koffie stapten Chantal en ik de auto in om voer te halen voor Nala. Voor het eerst sinds lange tijd zijn we weer een keer samen op stap. Even de Action door voor nieuwe verf. De dierenwinkel liep ik alleen naar binnen, de cavia’s binnen zijn niet goed voor haar allergie. Na een uurtje weg te zijn geweest, gingen we alweer richting huis voor iets te eten en een beetje huishouden. Daarna beiden weer richting werk.

Woensdag 20-05-2020

De kids zijn naar school en we hebben de ochtend ‘vrij’. Al hebben we genoeg op stapel staan voordat ik ga werken. We kijken met een paar crackers, uitgesteld ontbijt, naar de rest van Aladdin. Daar waren we maandag aan begonnen. Net als het spannend wordt, drukt Chantal op pauze. Als we nu niet beginnen aan het opbouwen van het zwembad, dan komt er niks meer van.

Een tijdje terug is het nieuwe zwembad binnengekomen dat we nu gaan gebruiken. Exact hetzelfde model als dat we eerst hadden. Een nieuwe set was haast goedkoper dan een nieuw zeil. Dat was flink gescheurd en niet te repareren. We voelen ons er momenteel beter bij als recreatief zwemmen thuis gebeurd in plaats van in een zwembad waar je constant overal rekening mee moet houden. Bij het leeghalen van het kleine schuurtje voor de pomp en nog wat onderdelen ontdek ik een flinke berg uitwerpselen. Muizen waarschijnlijk. Bij het verplaatsen van de kruidentuin waren we ook al nestjes tegengekomen. Een vuilniszak vol aan kapotte dekens en zo gaat de schuur uit. Meteen een beetje uitmesten en plannen maken voor een nieuwe inrichting. Sinds we dit schuurtje ergens gratis konden ophalen, hebben we het opgebouwd en snel volgestouwd. Toch maar een keer schappen maken en wat dingen eruit halen die teveel ruimte innemen. Projectje voor over een tijdje als er wat budget is voor nieuw planken.

Na een tijdje hadden we het wel gezien. Het bad staat en wordt gevuld met water. Het schuurtje deels opgeruimd. Tijd om de rest van de film te kijken met een koffie als beloning. We kijken de film af en dan is het voor mij tijd om de jongens op te halen. Meteen met een vader de plannen voor de speeldate van morgen geregeld.

Nadat de jongens gegeten hebben knutselen ze aan het cadeautje voor hun omi. Die is deze week jarig. Daarna is het tijd om te gaan zwemmen in het bad. Nog niet helemaal gevuld, maar dat kan een duik niet tegenhouden.

De dag afsluiten met een vrije dag in het vooruitzicht, met een lekker warme avond, dat kan alleen maar door te slapen in de pipowagen.

Donderdag 21-05-2020

Hemelvaartsdag. Ik wordt ver voor de wekker wakker van een jochie op de wc. Hij roept om hulp omdat hij een nummer twee heeft gedaan en geen zin heeft om zijn vinger door het papier heen te laten breken. Met de ogen half open veeg ik een kont af en zet daarna maar de koffie aan.

Twee uurtjes later komt een vriendje van Liam spelen. Samen met zijn vader lopen we een rondje Pokémon en vangen er wat bij. Even een stevige wandeling voordat er thuis gezwommen gaat worden. Met de vader spreek ik de afspraken door die ik met Liam gemaakt heb voor tijdens het spelen. Tips die hij ook mee gaat nemen als hij zelf op pad gaat met zijn zoontje.

Na een bakkie koffie vertrekt de vader en wordt er in het bad flink gespartelt. Na een tijdje zwemmen spelen we met z’n allen nog even een spelletje op de WiiU. Een bepaald iemand had de controller niet goed op de lader gezet, dus werden we beperkt in het aantal mogelijke spelletjes en moesten we een game kiezen van de ouderwetse Wii.

Nadat het vriendje weer naar huis was, duurde het niet lang voordat twee vriendinnetjes van verderop kwamen zwemmen. Je zult je dan ook niet verbazen als er twee jongetjes die avond enorm moe naar bed gingen. Gelukkig hoeven ze morgen niet naar school in verband met een extra vrije dag na Hemelvaart.

View this post on Instagram

Een dagje vakantie in #tuinesië

A post shared by Papa's wereld (Maarten) (@papaswereld) on

Vrijdag 22-05-2020

Chantals moeder is afgelopen week jarig geweest. Met een extra vrije dag voor de kids en omdat ik moet werken in de gieterij, gaan ze op verjaardagsvisite. Best een stukkie rijden en we hopen dan ook dat de auto niet weer onderweg stil komt te staan. Van te voren zei ik al tegen haar dat ze niet moet haasten met terug komen. Niet omdat ik dan tijd heb voor mezelf, maar omdat heen en terug op dezelfde dag gewoon vermoeiend is. Omdat we ook nog eten over hebben van gisteren die ik als avondeten kan gebruiken, besluiten ze daar te blijven eten.

In de gieterij sta ik vandaag weer achter de draaibank. De ochtend gaat niet echt lekker, er ontstaan te veel mislukkingen. De baas kijkt de machine na en het blijkt dat er ergens een moertje losser is gaan zitten. Daardoor is de slijper net wat uit het lood. Meteen bijgeslepen zodat deze weer wat scherper is. Daarna gaat het een flink stuk beter en gaat bijna elk object weer goed. Een beetje gestoord van de machinegeluiden die toch doorklinken door de oorkleppen heen, besluit ik na de lunch oordopjes in te doen en Gerard van Maasakkers via Youtube te beluisteren. De muziek zorgt ervoor dat er wat meer rust in mijn lichaam komt en ik merk dat het ten goede komt aan de productie en de manier waarop ik mijn lijf losser beweeg. Dit ga ik er in houden. Lekker in mijn eigen wereldje, gefocust op het werk en geen afleiding van allerlei gedachten.

Zaterdag 23-05-2020

Zwemles start weer vandaag, maar wel in een ander zwembad verder weg. Liam gaat deze keer met een vriendinnetje mee die kant op en wordt ook mee teruggenomen.Volgende week doen we het andersom. Als verrassing nam de moeder de kids mee langs de McDrive.

Terwijl ik weer eens wat tijd neem om blogs voor te bereiden, gaat Chantal even een stukje fietsen met Kyran en Nala. Terwijl ik druk bezig ben in een verhaal komt Kyran met de sleutels naar binnen en zegt dat hij de schuurdeur op slot heeft gedaan. Ik denk dus dat hij vraagt om de sleutels aan het hoge haakje te hangen voor hem. In de keuken aangekomen staat hij met de sleutels bij de schuurdeur en achter het raam zie ik beweging. Die kleine heeft gewoon zijn moeder opgesloten en ik lig in een deuk. Dan geeft hij me de sleutels en op het moment dat ik het slot wil opendraaien ontdek ik dat de sleutel is afgebroken in het slot. Oeps! Nu lig ik helemaal in de scheur. Het grappige is, is dat al mijn gereedschap net opgeruimd is en allemaal in de schuur ligt. De truc met de verhitte lijmstaaf tegen de sleutel aan werkt helaas niet. De buurman die erbij komt heeft zijn gereedschap meegenomen, tenminste wat hij nog had. Zijn gereedschap stond in zijn busje dat ter reparatie bij de garage staat. Omdat de sleutel nog deels in het slot zet, kon hij met een schroevendraaier het slot opendraaien. Met een andere sleutel aan de binnenkant kregen we het stuk afgebroken sleutel er weer uit.

We sluiten de zaterdagavond af met Lego Masters op tv. Kyran mag weer kijken tot aan de reclame en Liam kijkt de rest met vermoeide ogen. Drie uur zwemles breekt hem echt op zo aan het einde van de dag.

Zondag 24-05-2020

Er is weer een Community Day met een nieuwe shiny Pokémon vandaag. Voor de kenners, Seedot is degene die je vandaag de hele dag kunt vangen. Door de Coronamaatregelen die de ontwikkelaar heeft gesteld, kun je vanuit huis spelen met een incense (lokmiddel) die langer duurt dan normaal. Liam, Kyran en ik maken toch even een wandeling van ruim een uur. Rondlopen zorgt ervoor dat je meer Pokémon kunt aantikken en dus meer kans heb op de kleurafwijkende versie. Al snel heb ik er een paar te pakken. Liam gaat iets langzamer op zijn account en als Chantal met Nala komt aanlopen vangt hij net zijn tweede. Enorm enthousiast laat hij het zijn moeder zien.

Ik en de jongens wachten even buiten als Chantal broodjes gaat halen. We wandelen samen naar huis en tegelijkertijd gaat het spelletje door. Liam pakt zijn derde shiny onderweg. Mijn teller staat inmiddels al wat hoger. Na een broodje gegeten te hebben maak ik nog even een wandeling in mijn eentje. Aan het einde van het evenement staat mijn teller op 27. Een shiny-vangst die ik nooit eerder gehad heb.

Chantal zoekt ook wat afleiding en pakt na lange tijd de schminkkoffer er weer eens bij. Even wat nieuwe dingen oefenen die ze op Instagram gezien had. Wauw, wat maakt ze weer mooie kunstwerken. De jongens moeten er ook aan geloven.

Een douchebeurt en dan richting bed, zo sluiten we deze week af. Morgen weer school.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *