FESTiviteiten: week 20 – 2020

festiviteiten

De eerste schoolweek na de corona lockdown. Spannend en vermoeiend. Het werken gaat weer richting het normale ritme, al vraagt het wat aanpassingen. We spelen regelmatig op de WiiU. Vermoeidheid en nieuwe medicijnen beïnvloeden onze week.

Weekoverzicht

Maandag 11-05-2020

Waar veel scholen vandaag voor het eerst weer open gaan voor ‘normaal’ onderwijs, blijft de school van onze jongens nog een dagje dicht. Een extra dagje vakantie voor de kinderen terwijl in de school het team druk bezig is met de laatste inrichtingen en besprekingen van het protocol. Omdat het een klein schooltje is met genoeg ruimte, gaat de school voor alle kinderen open. Alle kinderen zijn op school aanwezig tot 12:15/12:30 uur en er wordt gebruik gemaakt van verschillende ingangen. In een mail hebben wij als ouders duidelijke instructies gekregen over halen/brengen van de kinderen.

Daar ging ons rondje boodschappen samen. Voor het eerst sinds de lockdown zouden we een keer samen de boodschappen doen. Even weer normaal doen. Dit hadden we zaterdag zo bedacht toen er wat kleine boodschappen waren gedaan. In ons hoofd hadden we zitten dat school maandag weer zou beginnen, maar gisteren kwamen we al tot het besef dat dit niet door zou gaan. Uiteindelijk ben ik met een lijst de winkel in gegaan om de boodschappen voor de hele week te doen.

De middag was voor mij de eerste dag werken op de bso in een normaal ritme, al moesten we natuurlijk wel wat aanpassingen maken en kon niet alles meer zoals we dat altijd gedaan hebben. Tussen de gesprekjes met de kinderen door proberen we de middag zo te doen als we altijd gedaan hebben, maar dan met wat meer handen wassen erbij.

Dinsdag 12-05-2020

De eerste dag van school, een spannende dag voor de jongens. Ze hebben hun klasgenootjes gemist, maar het is zo vreselijk moeilijk om weer met elkaar te kunnen spelen met Corona in je achterhoofd. Als je je dan ook nog zorgen maakt of je je schoolwerk wel afkrijgt op tijd en of je het mee naar huis krijgt, dan wordt school ineens wel heel confronterend. Chantal en ik brengen de jongens samen naar school en nemen ieder er eentje voor onze rekening. Het besluit dat ik Liam weg breng nemen we omdat hij bij mij makkelijker weg loopt richting klas in plaats van te gaan kleven. Wij denken het goed gedaan te hebben zo.

Het is niet alleen school vandaag, maar ook bso-tijd voor de jongens. Chantal en ik moeten vanmiddag onze diensten draaien en daardoor zijn de kids eerst nog in de middag op school totdat de bso het overneemt. Wat vonden ze het fijn om te voetballen op het veldje met de andere kinderen. Grappig om te horen dat Kyran langer op het veldje bleef ondanks dat Liam vroeg of hij weer mee naar binnen ging. Die kleine trekt gewoon zijn eigen plan en doet waar hij zin in heeft.

Omdat treinen vakantiediensten rijden, gaat mijn trein slechts eenmaal per uur. Chantal is zo lief om mij naar het werk te brengen met de auto en daarna door te rijden naar haar locatie. De terugweg moet ik wel met het openbaar vervoer. Met ongeveer 40 minuten moeten wachten besluit is een rondje Pokémon Go te gaan lopen aangezien er toch een evenement gaande is. Liever een half uurtje wandelen dan zitten op een bankje.

Woensdag 13-05-2020

Nadat ik de jongens van school heb gehaald moet ik richting het werk. We merken dat ze last hebben van de nieuwe situatie en daarom is het een rustmiddag met filmpjes en WiiU spelen.

Donderdag 14-05-2020

Eigenlijk zou ik de kids naar school brengen vandaag, maar blijkbaar had Chantal de jongens beloofd dat zij zou gaan. Onverwachts rustiger de tijd om een bakkie koffie te drinken.

Als Chantal Nala gaat uitlaten, maak ik alvast macaroni klaar voor vanavond. Dat scheelt flink in de tijd voor als de kids thuiskomen vanuit de bso. Ik mag vandaag om 17:30 uur naar huis volgens mijn rooster. Geeft me precies de kans om op tijd bij de trein te zijn. Anders moet ik weer een uur wachten. Chantal is weer zo lief om mij op de heenweg af te zetten.

Vrijdag 15-05-2020

Een afwisselende dag in de gieterij vandaag, van werken achter de draaibank tot flink sjouwen met materialen. Ook in de gieterij blijven we opruimen en materialen verplaatsen tussen de opdrachten door. Met het niet doorgaan van de Nijmeegse Vierdaagse focussen we ons op andere projecten. Vandaag tussen de middag een frietje van de snackbar aan de overkant en aan het einde van de dag het biertje om de week af te sluiten.

Liam heeft vandaag school, Kyran niet. De vrije vrijdag voor de kleuters wordt in stand gehouden. Kyran heeft vandaag wel les, logopedie. Al loopt dat niet zoals het zou moeten. Vlak voordat de sessie moet gaan beginnen via het scherm besluit mijn laptop te gaan updaten. Een klusje dat meer dan een uur gaat duren. Afspraak verzetten dus.

De hele week werken op de bso en in de gieterij is misschien niet heel zwaar, maar mijn vermoeidheid knalt er uit zodra ik thuis kom. Het biertje helpt natuurlijk ook wel mee qua ontspanning, dus ik lig al snel te slapen op de bank. Zelfs als ik de jongens naar bed gebracht heb, duurt het niet lang voordat ik voor de tv aan het indommelen ben en telkens een paar seconden slaap. Al zegt Chantal dat ik lag te snurken op de bank. Vroeg het bed ingedoken dus.

Zaterdag 16-05-2020

De wekelijkse boodschappen komen er weer aan. Deze keer heb ik absoluut geen zin en gaat Chantal met een beetje tegenzin. Snap ik wel, zo’n pretje is het momenteel niet in de supermarkt.

Thuis doe ik ondertussen wat klusjes en begin met het maken van Pokémon ballen voor de jongens zodat ze ermee kunnen spelen in plaats van de harde plastic versie die ze hebben en waar ze overal mee deuken in gooien. Met piepschuimballen en wat verf leg ik de eerste basis.

Gastouder Annemiek bracht kortgeleden het laatste knutselpakketje voor de jongens. Zij gaat haar opvang ook weer openen voor de kindjes. Deze keer had ze iets gebracht wat samen met de werkjes van de andere kinderen één eindresultaat vormt. Met een kleine wandeling stopten de jongens hun werk bij haar in de brievenbus. Het einde van een tijdperk?

Na al die tijd niet meer bij opa en oma geweest te zijn, ging ik vandaag met de heertjes naar ze toe. Chantal bleef thuis, even tijd voor haarzelf. De nieuwe allergiepillen zorgen voor veel bijwerkingen waardoor ze niet helemaal lekker in haar vel zit. Bij mijn ouders werd er gefietst en gestept. Even met de Lego gespeeld en een beetje gesnoept.

We sluiten thuis de zaterdagavond weer af met Lego Masters. Kyran mag kijken tot de eerste reclame, Liam blijft op tot het einde. Elke week genieten we van het bouwen wat we zien en vinden het nu al jammer als straks de finale is geweest. Ben benieuwd wie er gaat winnen, maar heb al een sterk vermoeden.

Zondag 17-05-2020

Vandaag is Pokémon Incense Day. Middels een speciaal item kun je elk uur meerdere Pokémon lokken. Om het uur wisselt het soort dat tevoorschijn komt. Liam heeft in het eerste uur al direct raak met een shiny. Ikzelf heb deze dag flinke pech. Met in totaal vier uur spelen verspreid over de dag, komt er bij mij niks bijzonders tevoorschijn.

Het gras is flink gegroeid en de paardebloemen zijn uitgebloeid. Tijd om te maaien. De kliko zit al snel vol en nog niet al het gras is er af. Toch maar eens uitzoeken of een grotere kliko tot de mogelijkheden behoort. Rob en Lonneke komen vandaag even langs voor een bliksembezoek. Lonneke wil graag testen met composteren en ik heb een tweede bak staan. Die gaat met hun mee naar huis, samen met wat bladeren van de rabarber. Daar schijnt ze een antiluizenmiddeltje mee te maken.

Voordat we gaan eten spelen de jongens nog even Mario Cart op de WiiU. Tof om te zien dat Kyran nu ook zijn rondes kan uitrijden. Liam wordt twee keer eerste en is helemaal door het dolle heen. Chantal en ik rijden ook een keer een rondje tussendoor. Als de eerste frietjes de pan uitkomen, gaat het spelletje uit.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *