FESTiviteiten: week 19 – 2020

festiviteiten

Vakantie, haren meten, voor het eerst met het openbaar vervoer, gyms verzamelen en toverstokken maken voor moederdag. Weer een week voorbij en ik neem je weer mee in onze belevenissen.

Weekoverzicht

Maandag 04-05-2020

We hebben het de hele tijd van de intelligente lockdown kunnen rekken, de kinderen nergens naartoe hoeven brengen. Vandaag kon het niet anders, we moesten echt allebei werken in de kinderopvang. Dan gaat het vreemde concept in werking dat wij onze kinderen naar de opvang brengen zodat wij voor andere kinderen kunnen zorgen. Zo mogen ook nu niet mee naar onze eigen locaties en deels moeten we dat ook niet willen.

Omdat we beiden moeten werken, heeft Chantal de auto en ga ik met het openbaar vervoer. Bizar hoe leeg de bussen en treinen zijn. Nadeel is dat er vakantietijden gereden worden waardoor ik te laat op het werk ben. Het was dat of veel te vroeg op het werk aanwezig zijn. Met alle extra uren die ik gebleven ben de laatste tijd, vond ik dat ik wel een keertje later mocht komen.

Chantal hoefde maar een halve dag te werken. Het jammere was dat er bij haar uiteindelijk geen kinderen op de locatie aanwezig waren, al waren ze wel aangemeld op de lijst. Fijn dat ouders andere mogelijkheden vinden, maar jammer dat het zo laat wordt gecommuniceerd. De tijd werd dus ingevuld met andere taken ter voorbereiding voor als alles weer ‘echt’ van start gaat.

Wat doe je als je in een fijn natuurrijk gebied bent en je opgehaald wordt door je moeder bij de bso? Juist, steppen over de dijk met een vriendje. Lekker sjezen over het asfalt en energie kwijtraken wat binnen een stuk moeilijker kan.

View this post on Instagram

Ze gaan als een speer die twee ❤️

A post shared by Chantal (@chantalvdbruele) on

Dinsdag 05-05-2020

Het is bevrijdingsdag, maar vrij ben ik niet. Deze middag komen er toch kinderen naar de noodopvang en dat betekent dat er personeel moet zijn. Dat ze pas in de middag komen, geeft mij de mogelijkheid om iets eerder naar kantoor te gaan om de kinderen op de juiste dagen in te plannen. Ze moeten nu ingepland worden op de dagen dat ze naar school gaan en dat betekend handmatig elk kind aanpassen.

Thuisgekomen zit iedereen al aan de spaghetti en pak ik er een bordje bij. We lopen het eten erna er een beetje af door te gaan wandelen met z’n allen. Even een rondje uitwaaien. De kids op skeelers en de fiets.

Weet je nog, Liam die zijn haar laat groeien voor een donatie? Bij het naar bed gaan heeft Chantal een anti-corona-kapsel actie uitgevoerd. Een flinke vlecht in het haar. Vooraf even opmeten hoe ver het groeien nu is. Hij is al een eind op weg.

Woensdag 06-05-2020

Vandaag mag Chantal een keer uitslapen. Soms moet dat gewoon even. Het is haar uiteindelijk niet gelukt, maar een ochtendje zonder kinderen in bed blijven liggen en dingen voor jezelf doen (lezen, filmpjes kijken) is ook wel een keer fijn.

Dit jaar wil ik de 600 gyms behalen in Pokémon Go. Op deze vrije dag, een van de weinige de laatste tijd, had ik besloten om ervoor te zorgen dat er wat gyms bij zouden komen. Een wandeling maken dus op een plek waar ik nog niet veel gespeeld heb. Samen met Liam vertrok ik met de auto en liet me leiden door de plaatsnaambordjes en belandde in Arnhem. Samen spelen, opdrachten voltooien en gyms bezoeken. Veertien nieuwe badges erbij, Liam zelfs een paar meer omdat ik er al drie had in die stad. Was een fijne wandeling waarbij we weer even positieve energie bij elkaar hadden.

Chantal en Kyran maakten in Millingen een wandelingetje, met de step natuurlijk. Ook even het huis ontvluchten zonder in de buurt te komen van anderen. De vier muren die op je afkomen even ontwijken.

Soep koken ging vandaag heel anders. Camping-style. Met een gaspitje van onze kampeeruitrusting koken in de achtertuin. De kids die meehielpen en een groot deel van het kookwerk op zich namen. Als toetje hielden we marshmallows boven datzelfde gaspitje.

Donderdag 07-05-2020

Weer een werkdag voor mij, de hele dag op de bso. Het is nog steeds meivakantie en dan zijn de scholen overdag niet open. Vanaf 12:00 uur sta ik alleen op de reguliere groep, maar in het lokaal naast me zijn collega’s van de noodopvang aan het werk. Af en toe springen ze even bij als er bijvoorbeeld een grote afwas gedaan moet worden. Op een of andere manier lijkt de dag vandaag erg lang te duren.

Onderweg naar het werk gaf de auto aan dat de koelvloeistof op was. Toch maar doorgereden aangezien ik midden in Duitsland zat op dat moment en ik geen reserve bij had. Op het werk maar snel drie flessen water toegevoegd zodat ik weer thuis kon komen. Met nog een aantal reparaties te gaan en dit probleem wat zich niet weet op te lossen, moeten we er toch maar aan geloven om wederom op zoek te gaan naar een andere auto. Weer een tweedehands, want een nieuwe ligt ver buiten ons budget. Een tweedehands eigenlijk ook, maar we moeten wel.

Liam en Kyran hadden even verandering van omgeving en speelden bij vriendinnetjes in de straat. Ze hebben ervan genoten om met andere kinderen te spelen. We houden dit nog steeds beperkt en zorgen ervoor dat we ze met een klein select groepje kinderen spelen.

Vrijdag 08-05-2020

Vrijdag, gieterijdag. Het Kulturhus waar we in zitten is nog niet helemaal open, maar we treffen alvast voorbereidingen. De tandarts is weer gestart en vanaf maandag komt ook bloedprikken er weer bij. Samen met de eigenaar van de gieterij, tevens beheerder in het gebouw, zet ik beneden een route uit met pijltjes en A4-tjes met aanwijzingen. De hele winkel is verbouwd en vormt nu een soort van rotonde. In mijn gedachte zag ik kinderen op rode fietsjes het parcours volgen. Dat krijg je als je ook nog eens in de kinderopvang werkt. Rest van de dag stond ik weer achter de draaibank. We hebben het proces een klein beetje aangepast om de producten beter uit de polijstbak te laten komen. Vorige keer frustreerde het mij een klein beetje dat er een aantal mislukten tijdens het draaien, vandaag liep het een stuk lekkerder. Best mooi om te zien dat het ‘lekker in je vel zitten’ invloed heeft op de kwaliteit die je levert.

Blijkbaar stond er een afspraak in onze agenda dat vrienden op bezoek zouden komen. Ik houd de agenda momenteel niet bij, want we hebben toch geen afspraken staan…. Op mijn werk kreeg ik een appje of het goed was dat ze bleven eten. Na de borrel snel frituurolie gehaald omdat die vervangen moest worden. Zo zat ik na het werk ineens met vrienden in de tuin, waarbij onze kids samenspeelden. Dat hadden ze echt nodig na elkaar zo lang gemist te hebben.

Slapen gebeurde in de pipowagen, tenminste Chantal en de kids. Wat vinden de jongens dat leuk om te doen. Deels wel jammer dat ik er niet aan mee kan doen, maar anders ben ik de volgende dag echt niet vrolijk qua lichaam. Gelukkig kan ik dat morgen compenseren met hele leuke activiteiten op de planning. Veel vroeger dan ik bedacht had viel ik al in slaap op de bank en heb ik me bij het wakker worden naar bed gesleept.

Zaterdag 09-05-2020

We stonden ‘vroeg’ op voor een zaterdag. Gisteren gaf ik Chantal de opdracht om lekker een paar uurtjes te gaan wandelen met Nala. Dat had ze veranderd door naar Inès te gaan om te helpen in haar nieuwe bakkerij. Eindelijk heeft ze een eigen ruimte waar ze de taarten en sweettables van Cheffi’s Pastries kan maken. Doordat zij thuis weg is, hebben de jongens en ik de ruimte om te werken aan ons moederdag cadeautje.

In de schuur haalde ik een lange lat tevoorschijn. Al een paar keer had ik gezien dat de jongens het leuk vinden om houten stokken te snijden. Het plan was dan ook om toverstokken te maken voor ons allemaal. Snijden, schuren en verven. Daar moest natuurlijk wel bij geholpen worden. Met een dremeltje maakte ik uiteindelijk een patroontje in het handvat waardoor ze extra bijzonder werden. Ik genoot van de glimlachjes en omdat het plannetje gewoon lukte. Lekker niks verklappen aan mama. Totdat in de avond Kyran ineens riep: “En we hebben ook nog toverstokken gemaakt.” Wraaaaaaaah!

Alles opgeruimd en Chantal kwam thuis. Even met z’n allen een wandeling doen zodat we de laatste opdrachten uit Pokémon Go konden spelen en Kyran kon oefenen met zijn fiets. Tegen het einde liep ik met twee telefoons tegelijk om ook die van Liam bij te houden.

Teruggekomen van de wandeling speelden de kids weer even bij de vriendinnetjes van afgelopen week. Ik naar de supermarkt voor de boodschappen voor het ontbijtje morgenochtend en het eten van morgen. Maandag samen met Chantal weer eens boodschappen doen.

We sloten de dag af met een bakje chips bij Lego Masters. Deze keer keken we anders dan de andere keren. Tijdens het kijken waren de jongens nu aan het spelen met de Lego. Poppetjes verbouwen.

Zondag 10-05-2020

Het is moederdag vandaag. Mijn wekker stond om 08:00 uur zodat ik op tijd wakker was om samen met de jongens een ontbijtje te maken. Niet lang nadat ik beneden was hoorde ik gestommel op de trap van twee jongetjes die mee wilden werken aan een ‘geheim’ plannetje. De oven aan, eitjes koken, verse koffie met melkschuim, aardbeitjes en nog meer op het dienblad. De toverstokjes van gisteren werden gebruikt om mama een ‘glimlach op het gezicht te toveren’. Volgens mij is dat best wel goed gelukt.

Na het ontbijt en een snelle douche was het voor mij tijd om te vertrekken, op deze zondag, moederdag, kwamen er ook kinderen naar de noodopvang. Een deel van de dag heb ik daar door gebracht.

Chantal en de jongens zijn gaan bouwen aan de Harry Potter Lego die ik voor haar gekocht had als cadeautje van de jongens. Chantal de tenten van het zwerkbalveld en de poppetjes mochten de kids doen.

Voor het avondeten wilde de moeder des huizes graag kaasfondue eten. Haar favoriet. Thuisgekomen van het werk stond ik dan ook al snel in de keuken om alles klaar te maken. Al snel zaten er drie mensen aan tafel te prikken en porren in een potje kaas. Mijn bord was gevuld met gyros van de supermarkt. Kaasfondue is niet zo mijn ding.

Na een stoeipartij met de jongens vol flying kicks, spinjitsu’s en door de lucht smijtwerk was het tijd kinderbedtijd. Na een tijdje boven te zijn geweest kwam ik in de keuken en zag allemaal bakspullen staan. Chantal wilde eindelijk weer eens koekjes bakken, zonder kinderen. Zo vervelend dat je daarna moet proeven….. Cookiemonster wants cookies.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *