FESTiviteiten: week 18 – 2020

festiviteiten

Een jongetje dat leert fietsen, Koningsdag zonder spelletjes en tompoucen, kleine bezoekjes. Voorbereidingen maken voor de buitschoolse opvang als de scholen weer beginnen en slaapfeestjes op de bank. Weer een week voorbij in huize Fest.

Weekoverzicht

Maandag 27-04-2020

Leve de koning, hoezee! Geen kleedjesverkoop, geen koopjes scoren en struinen langs rotzooi. Wel oranje shirtjes aan en op je step naar een ander speeltuintje dan normaal. We kozen ervoor om eens naar een ander plekje in het dorp te gaan tijdens een wandeling met z’n vijven (Nala was ook mee). Tijdens de wandeling lopen we nog even langs de supermarkt waar ik naar binnen liep om oranje tompoucen te scoren. Helaas, geen enkele geleverd. De dag ervoor ook al niet. Dan maar verschillende oranje chipjes.

In de ochtend hebben we nog even gekeken naar een docu over de koningsdagen van voorgaande jaren. Liam had gevraagd of hij de koning op tv mocht zien, maar het begon al snel te vervelen. Logisch, dat had ik nou ook.

Thuisgekomen van de wandeling gingen de zakken chips open en zetten we een film aan. Het werd Disney’s Stitch. Deze wilden ze heel graag een keer zien omdat een vriendinnetje het zo leuk vindt om dat stemmetje na te doen.

View this post on Instagram

Ettertjes ❤️

A post shared by Chantal (@chantalvdbruele) on

Dinsdag 28-04-2020

Laten we mild zeggen dat we vandaag als gezin niet onze beste dag hadden. Iedereen had een kort lontje en ergerde zich al snel aan elkaar. Chantal en ik probeerden allebei te werken, maar we werden niet met rust gelaten door twee jongetjes die telkens met elkaar in de clinch lagen, constant irritante geluiden maakten of weer eens iets omstootten.

Allebei hadden we een time-out nodig, ook even van elkaar. Chantal ging een uurtje wandelen met Nala en ik bracht een deel van de dag boven op bed door met de laptop om eindelijk weer eens wat te schrijven. Mijn lijstje met te schrijven blogs is inmiddels aardig lang geworden waardoor ik even geen nieuwe barterdeals meer aanneem. Chantal maakte een tijd lang magneetbuttons voor haar bso-locatie met foto’s van alle kinderen er op.

Huishoudelijk en voor het werk hebben we vandaag toch nog aardig wat gedaan, maar een topdag was het niet. Dat soort dagen zijn er ook wel eens, helaas.

Woensdag 29-04-2020

Ik sta vandaag al vroeg op het rooster voor de noodopvang, om 06:00 uur beginnen, maar het kind voor dat tijdstip is afgemeld en dus kan ik twee uurtjes langer slapen. Toch blijft de dienst maar tot 12:30 uur waardoor ik de middag vrij heb.

Net thuisgekomen word ik op Instagram getagd door een vriendin in een post van Ouders van Nu. Het interview en de fotoshoot die ik een tijdje geleden met ze had staat er eindelijk in. Snel de auto weer gestart en naar de plaatselijke Primera gereden voor een exemplaartje. Ja hoor, daar staat Kyran en ik dan paginavullend. Trots!

Kyran heeft besloten dat hij wil kunnen fietsen. Afgelopen week heeft mijn broer de fietsjes teruggebracht die zijn schoonvader opgeknapt heeft. Het fietsje zonder zijwieltjes is het populairst en dat moeten we weten ook. Het is gelukkig erg rustig op straat en dus is er een lange weg om op te oefenen. Moet je eens raden wat hij al kan met behulp van een beetje opstarten?

Chantal heeft deze week niet alleen magneetbuttons gemaakt voor haar werk, maar ook als cadeautje voor gastouder Annemiek. Een bedankje voor het niet vergeten van onze jongens tijdens deze corona-tijd. Tijd om iets terug te doen. Leuke foto’s van de twee apen voor op de koelkast.

Donderdag 30-04-2020

Gisteren werd ik gevraagd om vandaag in te vallen voor een collega op de noodopvang. Moest ik toch ineens om 6:00 uur aanwezig zijn. Dat was wel heel vroeg mijn nest uit komen. Tijdens het werken werd me gevraagd of ik iets langer kon blijven om te helpen met lijsten voor de opvang vanaf 11 mei. Scholen gaan dan draaien met andere dagen en groepen en daar moeten wij ons op aanpassen. Dat even werd om 16:00 uur de deur dicht trekken. Als een halve zombie naar huis gegaan.

De jongens hebben zich thuis vermaakt met een potje Wii. Ze hebben verschillende spelletjes uitgeprobeerd. Tussendoor kreeg ik nog een telefoontje of ze met mijn Lego Dimensions poppetjes mochten spelen, maar dat laat ik ze niet zonder toezicht van mij doen. Papa heeft ook zijn eigen speelgoed.

Vrijdag 01-05-2020

Werken in de gieterij is altijd anders, elke week zijn er weer nieuwe opdrachten die ik te doen krijg. Lekker veelzijdig. Zo begon ik vandaag met het sorteren van houten treintjes voor Rollecate, ging ik voor mijn collega verder met schoonmaken van gegraveerde bordjes voor een VVE en eindigde ik de dag met het maken van enkele stappen van geurhangers.

Chantal en de jongens zijn over de dijk gaan steppen en fietsen. Tot verrassing kwam een vriendje ook aan op zijn step. Stiekem afgesproken door Chantal. Dat was even fijn uitrazen.

Afgelopen week wilde Liam een slaapfeestje houden thuis, maar die ging niet door omdat niet alles even goed gegaan was die dag. Vandaag hadden we het een beetje voorbereid. Extra chipjes halen bij de supermarkt om wat te knabbelen tijdens de film. Kleine matrasjes op de grond, dekbedden erbij. Chantal en ik op de bank. De volgende ochtend daar samen wakker worden.

Zaterdag 02-05-2020

Het is vandaag lamme zaterdag geworden. We worden allemaal een beetje brak wakker en we hebben nergens zin in. We beginnen de dag met een simpel ontbijtje onder de dekens en filmpjes op de televisie. Als Chantal uiteindelijk naar boven gaat om de was te vouwen, volgen de kids al snel om boven te spelen. Ik besluit dan om ook maar een mandje of twee weg te werken aan was die daarna de kast in kan.

Een vriendin komt met haar dochtertje even langs voor koffie in de tuin, al brengt regen daar verandering in en moeten we alsnog naar binnen verhuizen. Bakkie koffie, koekje erbij en even kletsen.

Ik had de heren beloofd dat we nog Lego Dimensions zouden spelen en die belofte heb ik gehouden. Samen met Liam speelde ik het spel en af en toe lieten we Kyran een poppetje plaatsen op het portal. Dit spel is iets te moeilijk voor de kleinste meneer. Wat extra leuk was is dat er extra levels opengingen die ikzelf ook nog niet gespeeld had. Best spannend hoor die Ghost Busters. Tenminste, dat vonden de heren, ik lag dubbel.

Alsof er nog niet genoeg Lego gespeeld was met blokjes en op de WiiU, was het weer de avond voor Lego Masters. We kijken dit telkens samen, en daarna snel naar bed. Slaapfeestje twee was een feit.

Zondag 03-05-2020

Omdat het gisteren lamme zaterdag was, moeten de boodschappen vandaag gedaan worden voor de hele week. Het huishouden stelde dat eventjes uit, want er moest ook gestofzuigd en gedweild worden. Een loopse hond in huis hebben zorgt ervoor dat er wat rode spatjes verwijderd moeten worden.

Ik had met een vader van Liam’s vriendje afgesproken om met hun een rondje Pokémon Go te spelen. Het vriendje is pas begonnen en moest nog een beetje uitleg krijgen over wat basiselementen. Zo hebben we ruim een uur rondgelopen, gezeten en gevochten met een groepje. De kids met nieuwe Pokémon in hun Pokédex en ik een paar opdrachten van het evenement af. Iedereen blij, vooral de kids want die hadden voor het eerst samen dit spel gespeeld.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *