FESTiviteiten: week 17 – 2020

festiviteiten

Weerwolvensoep, nieuwe step en skeelers, slapen in de pipowagen en een insectenhotel bouwen. Het begon langzaam vakantie te worden. Een lekker volle week qua activiteiten en ik neem je weer mee in al onze bezigheden.

Weekoverzicht

Maandag 20-04-2020

Schooltijd is er weer vandaag. Deze keer ben ik de leraar en heeft Chantal een dagje ‘vrij’. Ze bemoeit zich iets meer met Kyran en gaat tussendoor een flink eind wandelen met de inmiddels loopse Nala. Even een dagje geen ‘zeurende kinderen’. Het schoolwerk vlot aardig, al is het best lastig om dat zonder je klasgenoten te doen.

Na al het schoolwerk lekker spelen in de tuin. Kyran is al heel lang binnen zelf aan de gang gegaan met allerlei spelletjes, boekjes en poppetjes. Tijdens het printen van schoolopdrachten had ik stiekem ook even gekeken naar bouwplannen voor een insectenhotel. Nou ja, een bijenhotel dan. Mijn wens is het om een iets grotere in de tuin te plaatsen aangezien de kleine al aardig bewoond wordt. De voortuin met alle lavendel en andere planten gaat er een mooie plek voor worden. Eerst nog bouwen. De laatste resten afvalhout vormen na een tijdje de basis waarop nog doorgewerkt moet worden. Etenstijd zorgde ervoor dat alles opgeruimd moet worden. Morgen verder?

Tijdens het klussen komt Liam naar me toe met een gebroken houten zwaardje van Kyran. Tijdens het spelen in de hangmat is het klem komen te zitten en brak het. Een beetje aangedaan vraagt Liam of ik het kan maken, maar de manier van de breuk vertelt me dat het niet meer gaat. Met een decoupeerzaag en een schuurmachine maak ik er al snel een dolkje van. De kleine meneer is er helemaal gelukkig mee. Een beetje jaloers komt Liam met zijn goede houten zwaard naar me toe. Of ik daar ook een dolk van kon maken. Een beetje zonde, dus dat doen we maar niet. We gaan een keer kijken of we er zelf eentje kunnen maken.

Dinsdag 21-04-2020

Voor het eerst sinds de Corona-uitbraak in Nederland gaat Chantal weer een middagje werken op de buitenschoolse opvang. Voordat het zover is, is er eerst nog gewoon school. Juf Chantal ontfermt zich vandaag weer over de heren qua school en logopedie.

Vandaag begint in Pokémon Go het Buddy Up event. Voor mij betekent dit dat een Pokémon die normaal gesproken enkel aan de andere kant van de wereld te vangen is, eindelijk in mijn collectie kan komen. Ik begin de dag dan ook met een wandelingetje met Nala. Yes, die is in the pocket. Bij thuiskomst nog even lekker verder klussen aan het insectenhotel.

Als Chantal ’s middags naar het werk gaat ben ik nog heel even de schoolmeester. Eigenlijk had ik er zelf helemaal geen zin meer in en wilde ik de deur uit. Een dag niet naar het werk hoeven wilde ik anders besteden. Na de laatste schoolopdracht heb ik de jongens allebei op mijn fiets gezet en ben naar de Millingerwaard gereden. Pittig fietsen aangezien het flink hard waaide. Wat een prachtige dieren zagen we en ook zo dichtbij. Zo langs de Galloway runderen, nog geen vijf centimeter erlangs aangezien ze zo op het fietspad lagen. De jongens wel even instructies gegeven dat ze stil moesten zijn en geen onverwachtse bewegingen moesten maken waardoor ze niet zouden schrikken. Met een vergrootglas zochten ze naar sporen en diertjes.

Op de terugweg kwamen we langs de kerk van Millingen aan de Rijn. Zelf was ik er nog nooit in geweest. Afgelopen week had Liam een keer gevraagd of we eens binnen gingen kijken. Een open deur nodigde ons uit om alles eens te gaan bekijken. Als toerist bekijk ik nog wel eens kerken, maar niet meer om te bidden. Een bijna lege kerk waar we doorheen lopen met overal beelden half ingepakt op de grond. Na een tijdje snapte ik dat deze uit een kerk komen uit een naburig dorp. Die is kortgeleden verkocht. De Jezus-beelden waren favoriet bij de heren, want die konden ze meteen herkennen. Van de andere beelden vroegen ze aan mij wie ze waren, gelukkig kende ik er een heel stel nog. Ik moet wel zeggen dat ik best moest grinniken om de situatie. Daar liep ik in een kerk met twee niet gedoopte jongetjes, waarvan eentje met lang haar en de ander liep in een rokje.

Woensdag 22-04-2020

Liam mag vandaag weer met de hele klas kletsen en daarna nog een stukje schoolwerk samen doen. Buiten werk ik nog even aan het insectenhotel en moet toch heel even naar de plaatselijke bouwmarkt. Net wat fatsoenlijk hout te kort in de afvalstapel.

In de middag bakt Chantal koekjes met de kids. Dat vind ik nou zo vervelend. Dan moet je weer van die baksels naar binnenwerken met chocolade en marshmallows. Zo vervelend….

View this post on Instagram

Bijna klaar…

A post shared by Papa's wereld (Maarten) (@papaswereld) on

Donderdag 23-04-2020

Vanmiddag staan er twee uurtjes werken op het programma, dan wissel ik een collega op de noodopvang af. Voordat het zo ver is staat er nog genoeg op het programma. Zo moet Chantal nog filmpjes opnemen voor haar bso die een collega van haar gaat monteren als een ‘welkom terug’ voor als de opvang straks weer mag gaan draaien.

Voor Liam en Kyran is het een feestdag, want ze krijgen een pakketje binnen waar ze grotendeels zelf voor gespaard hebben. Kyran een eigen racestep en Liam echte skeelers. Dat werd na het schoolwerk dus flink los gaan (en onderuit kletteren).

Voordat ik richting het werk ga, maakt Chantal nog even snel rijstekoekjes van de restjes rijst van afgelopen week. Lekker met een volle maag de deur uit. Eerst nog even langs mijn ouders om spullen af te leveren en meteen weer wat dingen in de auto te leggen. Even een glaasje cola op afstand.

’s Avonds kom ik thuis en zie ik een kleedje op het grasveld met twee etende jongetjes. Het avondeten werd als een soort van picknick gehouden. Best grappig en ik besloot er dan ook lekker bij te gaan zitten.

Vrijdag 24-04-2020

Het is vrijdag, dus werken in de gieterij. De hele dag achter de draaibank gewerkt om tinnen voorwerpen te slijpen en ervoor te zorgen dat onvolkomenheden weg geschuurd worden. Eind van de dag nog even flink poetsen, want dat moet ook gebeuren en zeker in deze tijd.

Van de oude oppaskinderen van Chantal hebben we ooit eens een waterbaan gekregen. Vandaag werd deze ontdekt in de schuur. Even kijken of alles nog heel is en daarna er heerlijk mee spelen.

Om de vakantie in te luiden slapen Chantal en de kids in de pipowagen. Ik moet er morgenochtend al heel vroeg uit, want er komt een kind op de noodopvang vanaf ’s ochtends vroeg. Daarnaast trekt mijn rug het niet om daar te gaan slapen. De jongens vinden het heerlijk en helpen dan ook om de dekbedden en kussens naar beneden te sjouwen. Trusten!

Zaterdag 25-04-2020

Op het werk krijg ik een foto door van een ‘ontbijt op bed’ in de pipowagen. Ze beginnen de dag lekker relaxt. Groot gelijk. Lekker buiten spelen en filmpjes opnemen voor een vrijgezellenfeestje dat niet door kon gaan.

In Pokémon Go is er vandaag een alternatieve Community Day. In plaats van er op uit te trekken komen er de hele dag genoeg Abra’s tevoorschijn om een shiny versie te pakken. Zeker als je ook de incense nog aan zet. Een pauze-wandelingetje naar de glasbak levert me dan ook meteen wat leuke op.

Deze nacht slaapt het trio weer in de pipowagen. Ik speel nog even op de WiiU, maar val al heel snel in slaap met de controller in de handen… Niet voor het eerst.

Zondag 26-04-2020

Ik moet vandaag de boodschappen doen aangezien ik gisteren moest werken. Meteen wat lekkers meegenomen omdat mijn broer en zijn vriendin vandaag even langskomen. Zijn schoonvader heeft twee oude fietsjes die we hadden helemaal opgeknapt. Hij had ook onze gatengraver geleend en die werd meteen teruggebracht. Mijn rug is de laatste dagen weer kl*te en dus vroeg ik mijn broer om even een gat te draaien zodat het insectenhotel geplaatst kon worden. Hij draait drie keer en is klaar, ik ben daar dan een half uur voor aan het rugvernaggelen. Maar hij staat nu wel op zijn plek.

Kyran is helemaal dol op zijn vernieuwde fiets. Nog een paar kleine hoogteaanpassingen en hij reed ermee weg. Kijken of we deze Corona-tijd uitkomen met een fietsende vierjarige zonder zijwieltjes.

Liam had enkele ingrediënten op de boodschappenlijst gezet, want hij wilde Weerwolvensoep maken voor de wedstrijd van Paul van Loon. Dat is goed gelukt en we hebben ervan gesmuld. Toen moest er nog even een filmpje van gemonteerd worden. Na flink wat technische tegenstand hebben we het toch nog op kunnen sturen.

View this post on Instagram

Project voor deze vakantie. 💪

A post shared by Chantal (@chantalvdbruele) on

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *