FESTiviteiten: week 16 – 2020

festiviteiten

Een drukke werkweek, Pokémon evenement spelen, Corona-speldjes maken, een auto die niet start en hele lieve spaardoelen. Deze week gebeurde er weer van alles in ons lockdown huis. Wat minder klusjes in huis, maar wel een heleboel speeltijd.

Weekoverzicht

Maandag 13-04-2020

Het is Tweede Paasdag en mijn wekker gaat. Op de noodopvang komen vandaag twee kinderen en ik heb dienst. Er moet vandaag dus gewoon gewerkt worden. Eerlijk, geef mij maar iets meer dan twee kids, dan houden ze elkaar ook leuker bezig en duurt de dag iets minder lang. We hebben gesnoept van de koekjes uit het Landwinkel-pakket die de regiodirecteuren gestuurd hebben voor deze groep als dankjewel voor de extra inzet. Fijn als het vanuit bovenaf ook gewaardeerd wordt. Doordat het zo rustig was meteen wat speelgoed van de gewone bso gewassen.

Chantal is bezig om een nieuwe Paasspeurtocht te maken, die van Eerste Paasdag was de jongens zo goed bevallen dat ze nog een keer willen. Aangezien het bedenken best wel wat werk is, wordt deze morgen gehouden.

Dinsdag 14-04-2020

School begint weer vandaag na een vrije dag in verband met Pasen. Het schema hangt weer op de deur en Liam kan aan de slag. Werken in de boekjes, op Gynzy, Mijn Omgeving Online en op Google Classroom. Praten met de hele klas is een beetje te spannend en hij klapt dan ook dicht als hij zijn verhaal mag doen. Eén op één op het scherm vind hij een stuk fijner.

Kyran krijgt weer logopedie via het scherm samen met Chantal. Liam kruipt naast me op de bank en ik help hem met wat schoolwerk. Yes, ik kan het nog. Al vind ik het soms best frustrerend als een som het ene moment wel gesnapt wordt en twee sommen later niet meer.

De noodopvang begint vandaag om 15:00 uur voor mij. Terwijl ik daar ben, houdt Chantal de tweede Paasspeurtocht. Samen met mijn collega bestel ik een frietschotel bij de plaatselijke snackbar aangezien de catering ermee gestopt is. Wellicht is dit zelfs mijn laatste avondmaaltijd op de noodopvang aangezien er wat zaken lijken te gaan veranderen. Rond 23:00 uur mag ik naar huis en rij met de auto langs Beek waar ik even stop. Ik wist dat er een paar nieuwe Pokégyms bijgekomen waren en die wilde ik natuurlijk voor mijn collectie hebben. Meteen iets dichter bij één van mijn speeldoelen van dit jaar.

View this post on Instagram

Lief klein ettertje met z'n mooie vest ❤️❤️❤️

A post shared by Chantal (@chantalvdbruele) on

Woensdag 15-04-2020

Afgelopen vrijdag kon ik niet in de gieterij werken omdat ik ingepland stond op de noodopvang. Aangezien ik daar vandaag niet hoef te werken, haal ik nu mijn uren in. De dag begint goed aangezien ik me aardig verslaap. Heb per ongeluk de wekker een uurtje te ver gezet. Gelukkig word ik een kwartier voor werktijd wakker. Met een sprintje weet ik dan toch op tijd te komen.

Een leuke opdracht van school vandaag voor Liam. Reken uit hoeveel geld er in je spaarpot zit en bedenk wat je hiervan zou kunnen kopen. Chantal dacht dat hij wel Lego of iets van Pokémon zou willen kopen, maar het werd iets heel anders. “Dan koop ik een racestep met twee wielen, want dan kan Kyran even hard als ik.” Hij wilde niks voor zichzelf kopen, maar iets voor zijn broertje. Dat is wel heel erg lief.

Hard werken vandaag om de Corona-speldjes te maken die uitgeleverd moeten worden. Na een uitzending bij Omroep Gelderland en het NOS journaal loopt het deze week storm met de bestellingen. Daar zijn we blij mee, want dat betekent ook een leuke donatie aan Het Longfonds. Uiteindelijk werken we allemaal over en trek ik op het laatste moment een sprint richting de post om de bestelling één minuut voor half zes op de wagen te krijgen. Niet lang daarna vertrok de postbode.

Na hard werken voor school is een een beloning ook op zijn plaats, er komt een vriendinnetje spelen in de tuin. Eindelijk weer even contact voor de jongens, want we hebben ze al die tijd al behoorlijk apart gehouden van andere kinderen.

Speciale coronaspeldjes op de markt

👊 Deze tingieter maakt ‘Vuist tegen Corona’-speldjes om zorgmedewerkers te bedanken. Lees het hele verhaal hier 👉 http://ogld.nl/loi

Geplaatst door Omroep Gelderland op Maandag 13 april 2020

Donderdag 16-04-2020

Een lange dag op de noodopvang vandaag. We hebben maar een handjevol kinderen op de groep. Niet veel, maar we houden ons prima bezig met ze. Geen baby vandaag, want die was afgemeld. Vandaag dus geen flesjes en een stuk minder luiers.

Thuisgekomen moet ik eigenlijk nog boodschappen doen bij de groenteboer, maar ik krijg al te horen dat iemand anders die toch gaat onze lijst ook mee neemt. Tijdens het eten horen we een klopje op de schutting en krijgen we een tas vol groenten en fruit. Zo fijn als dat voor je gedaan wordt

Vrijdag 17-04-2020

Vrijdag, dus werken bij De Tinnen Roos. Klusjes doen voor het spel Rollecate en de Corona-pins. Pins afwerken en inpakken is wat ik doe vandaag. Het plan was om vandaag iets eerder te stoppen omdat de hele week al overgewerkt was, maar dat is niet gelukt. Op het moment dat we eindelijk aan de vrijdagmiddagborrel zaten, bleven de bestellingen binnen komen. Die moesten dus nog even wachten.

Een knikkerbaan maken van wc-rolletjes is wat er thuis werd gedaan. Uren hebben ze ermee gespeeld. De knikkers maakten verschillende routes door alle rolletjes heen. Extra mooi was het als de knikker ook daadwerkelijk in het bakje eronder belandde. Meteen testen met allerlei soorten knikkers, kleine glazen, grote glazen, plastic van Hubelino…

Zaterdag 18-04-2020

De dag begint met boodschappen doen voor de hele komende week. Binnen een uurtje moet het gepiept zijn, want Chantal wil rond 12:00 uur vertrekken met de auto. Na dik twee maanden haar moeder niet gezien te hebben, hebben ze afgesproken bij een parkeerplaats zodat ze allebei niet het hele eind hoeven te rijden, heen en terug. Even een broodje eten op een picknickbankje.

Ik vraag de jongens wat ze nu het allerliefste zouden doen. Liam wilt heel graag voetballen in het speeltuintje verderop. Daar staan goaltjes. Bal pakken en hup, daar gaan we. Nog geen kwartier aan het voetballen en wipwappen of het begint te regenen. Tuurlijk, de hele week is het mooi weer als ik aan het werk ben, maar als ik met mijn eigen jongens op pad ga… Dan maar thuis een potje Lego Movie op de WiiU.

Lekker aan het spelen en dan komt er een telefoontje. Chantal die vertelt dat ze op weg wil naar huis, maar dat de auto het niet meer doet. Aangezien zij geen lid is van de ANWB besluiten we dat haar moeder haar naar huis brengt en mij naar de auto. Niet lang nadat ik bij de auto ben staat er een monteur op anderhalve meter afstand. Een vreemd verhaal, de auto herkent de sleutel niet meer. Een harde reset van de computer lost het probleem op. De auto kan weer richting huis. Toch maar een sleutel bij laten maken, we hebben er maar eentje.

Thuisgekomen staat de frietpan nog aan en kan ik later dan gepland gaan eten. Deze keer maar geen rauwe uitjes erbij. Geen zin in weer een logeerpartij op de bank. Toch liep dat anders. Totaal geen zin hebben om de kinderen naar bed te brengen door ons allebei zorgde ervoor dat we met z’n allen op de bank sliepen. Wel helemaal opgemaakt als bed. Als toetje, extra lang film kijken. Nou ja, om 22:00 uur gingen mijn ogen ook wel ongeveer dicht.

Zondag 19-04-2020

Voor de thuisblijvers had Niantic een speciaal Pokémon Go evenement bedacht. Met gebruik van incense (een soort ingame-lokmiddeltje) zouden er elk uur andere Pokémon tevoorschijn komen. Van de zes verschillende uren heb ik er uiteindelijk 5 gespeeld waarbij ik ook rondgelopen heb door het dorp. Het eerste uur deed ik dat met Kyran. Twee accounts bijhouden waarbij onze jongste ook mee mocht vangen. Aan het einde van de dag liep Liam toch ook zelf mee en hij nam zijn broertje mee op sleeptouw. Zo had Chantal ook even voor haarzelf. Veel gelopen, veel gevangen, maar weinig boeiends ervoor gekregen. Het evenement was leuk bedacht, omdat je het ook vanuit huis kon spelen, maar de beloning viel uiteindelijk een beetje tegen. Wel weer eens een keer heel wat kilometers gelopen, dat was de laatste tijd wat achtergebleven.

Chantal maakte met de kinderen wolkenklei, een ideetje wat via gastouder Annemiek aangedragen was in haar live-verbinding afgelopen week. De jongens vonden het geweldig om te doen.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *