FESTiviteiten: week 15 – 2020

festiviteiten

Het is deze week (bijna) Pasen, de jongens hangen een tekening op het hek van school, banklogeren en een kunstwerk op de muur zijn slechts een paar dingen uit deze lockdown-week. Stiekem hebben we het druk zat.

Weekoverzicht

Maandag 06-04-2020

Liam heeft vandaag een ontmoeting met heel groep 3 via Google Classroom. Best gek dat hij al zijn vriendjes op deze manier moet ontmoeten. Allemaal vertellen ze iets over wat ze meegemaakt hebben de laatste week.

Om Kyran af te leiden neem ik hem mee naar buiten en beginnen we met een krijttekening op de muur. Ik trek zijn lijf over en later doet Chantal dat bij mij en vervolgens is zij aan de beurt. Liam heeft er geen zin in en dus tekent Chantal alvast een Nala op de muur. Later, als ik op mijn werk ben wilt Liam alsnog, maar dat merk ik de volgende dag pas.

Voordat ik naar het werk ga, besluit ik eerst nog wat klusjes in de schuur te doen. Even wat kastjes op elkaar willen stapelen en ontdekken dat er eentje bijna uit elkaar valt. Met wat extra latjes en schroefjes is het zo gefixt. Hey, het is in de schuur, dus het hoeft niet geweldig er uit te zien. Na een uurtje of twee buffelen kan ik weer fatsoenlijk bij al mijn gereedschap en is er weer wat extra ruimte.

Op het werk eet ik een gebrachte maaltijd. Best fijn dat daarvoor gezorgd wordt. Thuis houdt Chantal met de kids een kaasfondue. Vind dat helemaal prima, want het is niet mijn favoriet.

Dinsdag 07-04-2020

Het is weer logopedietijd vandaag voor Kyran. Vorige week hadden Chantal en ik afgesproken dat ik in die tijd Liam zou vermaken. Gelukkig werd ik daarvoor op tijd wakker. Mijn dienst in de kinderopvang was vannacht om 0:00 uur afgelopen, maar aangezien ik door een collega afgelost werd die ik al even niet gezien had, werd het wat langer kletsen. Aardig brak stond ik tegen half elf beneden en nam Liam mee op een rondje Pokémon Go. Voor het eerst was hij weer wat langer de deur uit. Een uurtje samen wandelen en digitale monstertjes vangen.

Chantal was flink druk met thuiswerken vandaag. Voor haar bso houdt zij een Padlet bij. Ze zoekt overal leuk activiteiten uit en maakt ze zelf ook. De kinderen van haar bso hebben een speciaal wachtwoord gekregen om er in te kunnen loggen en alles te bekijken.

Nadat ik voor iedereen iets te eten heb gemaakt als lunch, voor mij dus een ontbijt, is het tijd om weer een beetje aan de slag te gaan. Ik neem Kyran mee naar buiten zodat hij Liam niet stoort bij het schoolwerk. In de schuur begin ik wat met opruimen en kom nog wat verdwaalde flesjes bellenblaas tegen. Kyran stuift er mee naar buiten en begint vrolijk lachend te blazen. Buiten hang ik een tuinslanghouder op, maar die gebruik ik voor de verlengsnoer die telkens achter de schuur op de grond ligt. Die hangt er nu netjes bij. De berg met hout irriteert me. Van stukken afvalhout bouw ik een kist waarin ik de andere reststukken in kan doen. Meteen zaag ik alles klein zodat het makkelijker in de vuurkorf past.

De jongens wassen spontaan hun fiets.

Als avondeten maakt Chantal lekkere spinazietaart.

Woensdag 08-04-2020

De kids hebben Chantal en mij een keertje laten liggen en zijn zelf gaan spelen op hun kamer en zijn later naar beneden gegaan. Best fijn dat ze dat een keertje doen voor Chantal.

Voor Nala moet er weer voer gehaald worden. Ik besluit Kyran mee te nemen voor een autorit richting die winkel. Toch een eindje rijden. Zo is hij ook een keer het huis uit en kan Liam zonder storing werken aan school. Gelukkig was het speciale voer deze keer niet weg gehamsterd. Voorraadje voor de komende maand meegenomen zoals we dat altijd doen. Samen zijn we nog even de Intertoys ingelopen om onszelf te verwennen. Voor de jongens beide een klein Ninjago-doosje en voor mij en Chantal eentje van Harry Potter. Snel nog een broodje halen en weer richting huis.

De postbode brengt een thuisblijfpakket van Asmodee met verschillende spelletjes om te spelen.

Vandaag ook even overleg gehad met mijn manager van de kinderopvang. Hooikoorts zorgt ervoor dat ik begin te snotteren en af en toe niezen. Even goed in de gaten houden of ik morgen wel mag werken. Baal hier van, want ik wil mijn steentje blijven bijdragen.

Donderdag 09-04-2020

Voor mij de eerste van twee dagen achter elkaar bso draaien overdag op de noodopvang. Dat betekent dat ik op de groep kom te staan met kindjes tot 4 jaar. Een leeftijdsgroep die ik enkel nog maar ken van mijn twee jongens thuis. Een heel groepje met verschillende leeftijden verzorgen is voor mij behoorlijk nieuw. Een uitdaging. Gelukkig sta ik samen met iemand die dit vaker doet. Onder haar begeleiding mag ik deze groep dan ook draaien. De kleintjes moeten even wennen aan mijn baard, bril en petje. Na een kwartiertje komen ze al uit zichzelf naar me toe en is het ijs geheel gebroken. Door hooikoorts moet ik vooral binnen blijven aangezien ik anders begin te snotteren en niezen. Het punt waarop je niet meer op de groep mag werken. Ik red het gelukkig de dag door met weinig klachten doordat ik van Chantal een pilletje had ingenomen.

De jongens beginnen vandaag hun dag met spelen met de Lego. Dit waren ze zo lekker aan het doen dat het schoolwerk een stukje verschoven werd. Toch is bijna alles nog afgekomen. De rest van de dag is er druk gespeeld met de bellenblaas.

Thuisgekomen moet ik toch nog even naar de supermarkt. Ik was wat boodschappen vergeten afgelopen zaterdag en anders kunnen we vanavond de gerechten niet afmaken. In de winkel ontdek ik een pak gourmetvlees en bedenk me dat we dat zondag maar gaan doen. Niet voor Pasen, maar omdat Chantal en ik dan acht jaar getrouwd zijn.

We spelen nog even een spelletje voordat de kids naar bed gaan. Eentje uit het pakket van afgelopen dinsdag: Concept Kids Dieren – Bordspel

Terwijl Chantal de kids naar bed brengt, maak ik de keuken op orde. Daar ontdek ik wat beurse appels en peren en besluit spontaan een paar appelflapjes te bakken. Nog gelukt ook.

Vrijdag 10-04-2020

De tweede dag waarbij ik de hele dag op de bso sta. Vandaag hebben we ook baby’s op de groep. Dat is helemaal wennen, maar een flesje geven verleer je niet zo snel. Wat ik wel doe is een duidelijk schema maken wat voor bijzonderheden er zijn bij elk kind en wanneer er iets gedaan moet worden. Ja, het staat natuurlijk allemaal al in een dagschema en in de kindbijzonderheden, maar niet specifiek voor die dag. Zelf vind ik het wel fijn om die structuur en duidelijkheid te hebben, zeker als je met iemand werkt waarmee je normaalgesproken niet op de groep staat.

Chantal fietst met Nala en de kinderen naar de school van Liam om net als wat andere kinderen een tekening voor de juffen aan het hek te hangen. Schoolwerk wordt vandaag een keer niet gedaan, een ‘fuck it’-dagje. Na het ophangen lekker spelen op het Haonehart.

Zaterdag 11-04-2020

Boodschappendag, tenminste voor mij dan. Gisteren kwam er een herschrijfbaar boekje binnen van Correctbook en die heb ik maar meteen in gebruik genomen. Tot nu toe positief over deze versie, wist minder snel spontaan uit vergeleken met Bambook die we al in huis hadden. Een flinke waslijst moest er vandaag gehaald worden. Weer voor de hele week, maar ook meteen wat extra voor Pasen.

De schuur wordt nog verder opgeruimd en ik ontdek een tweede skippybal. Dat werd dus racen in de tuin. Ik wist niet dat we zoveel ruimte in de schuur konden maken. Ooit nog wat extra stellingen erbij plaatsen om alles nog netter te krijgen en meer opbergplek te creëren.

Samen met Liam en Kyran loop ik vandaag een rondje door het dorp om Pokémon te vangen. Liam heeft zijn speeltelefoon mee om mee te kunnen spelen. Kyran loopt een beetje voor spek en bonen mee, maar zo heeft Chantal even wat rust thuis. Toch laten we hem af en toe ook een balletje gooien.

We eten frietjes vandaag. Liam en ik met rauwe uitjes eroverheen. Dat resulteerde in een spontaan banklogeren. Oftewel, tot lekker laat WiiU spelen.

Eigenlijk heb ik nachtdienst vandaag en moet ik op de bso slapen, maar vanwege Pasen en geen aangemelde kinderen sta ik thuis op achterwacht. Best fijn, want zo ben ik ook met Pasen zelf gewoon fris thuis.

Zondag 12-04-2020

Een uitgebreid ontbijt in de tuin, met gekleurde eitjes natuurlijk. Ondertussen kwam Paashaas Annemiek langs met een cadeautje.

In de middag organiseerde Chantal een complete Paasspeurtocht die ze zelf in elkaar had gezet. De kinderen genoten er enorm van.

We sluiten de dag af met lekker gourmetten in de tuin. Voor ieder van ons was er iets wat we lekker vinden en daardoor konden we ook een lekker tijdje aan de gang blijven.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *