FESTiviteiten: week 14 – 2020

festiviteiten

Thuis zitten tijdens de corona-crisis vraagt om creativiteit. Naast schoolwerk proberen we de kinderen te vermaken met allerlei leuke activiteiten. Hierin neemt Chantal vaak het initiatief. Deze week bedenkt ze weer een aantal leuke dingen. Het tuinproject krijgt vandaag een einde aan de voorkant van de woning.

Weekoverzicht

Maandag 30-03-2020

Mijn week begint met doorwerken aan het tuinproject. Vandaag sta ik niet ingeroosterd, dus ben ik thuis nog wat nuttig. Samen met Chantal heb ik de bak op de plaats gezet. Best grappig dat bleek dat de afstand tussen de twee plantenbakken aan de zijkant 4,13 meter is en de oude kruidentuin 4,12 meter breed is. Past dus precies. Samen met Kyran alvast de bovenste bakken volgeschept zodat we al een deel van de aardeberg kwijt zijn.

Voor Liam is de maandag een beetje moeilijk om weer aan school te beginnen. Na twee dagen ‘niks’ doen is het lastig om de draad weer op te pakken. Gelukkig heeft hij een goede jufmama.

Dinsdag 31-03-2020

Tijdens de logopedie van Kyran helpt Liam mij even in de tuin. Hierna kan hij weer aan zijn schoolwerk. Allebei de jongens in de kamer terwijl de logopediste Kyran probeert te helpen werkt niet echt.

Deze middag werk ik even in de gieterij. Afgelopen week zijn de ontwerpen en mallen gemaakt voor twee speciale Corona-speldjes waarvan een deel van de opbrengst naar Het Longfonds zal gaan. Om alle teksten voor de kaartjes en website op orde te hebben ben ik een tijd achter de computer op kantoor te vinden. ’s Avonds ga ik daar thuis mee verder en zet ik de speldjes in de webshop.

Woensdag 01-04-2020

Deze week is mijn werkrooster nog gecombineerd. Normale diensten en de noodopvang gaan nog langs elkaar. Vanaf volgende week is dat anders en sta ik enkel op de noodopvang. Zo komen de roosteraars niet in de war van elkaars planningen. Vandaag bleken er geen kinderen te komen, dus mocht ik onverwachts thuis blijven. Kwam stiekem wel goed uit, want nu kon ik de laatste hand leggen aan de plantenbak in de voortuin. In de onderste bakken kwamen nu plankjes op maat zodat de aarde niet kan wegstromen naar achteren. In de middag hebben de jongens geholpen met scheppen zodat de twee bergen aarde weer op hun ‘oude plek’ terug kwamen. Aangezien alles zo voorspoedig liep, hebben we meteen alle plantjes terug geplaatst in de vakken. Nu maar hopen dat ze goed aantrekken.

Donderdag 02-04-2020

Mijn dienst op de noodopvang begint vroeg vandaag. Van wat er thuis gebeurt krijg ik het vooral mee voor de Instagram van Chantal en af en toe een appje naar elkaar.

Thuis maakt Chantal met de kinderen verschillende kleuren rijst om mee te spelen. Een hele regenboog verschijnt in ziplock-zakjes. Ze zullen een tijdje moeten drogen zodat de kleur er op blijft zitten, maar ook zodat het niet overal een zooitje wordt.

Vrijdag 03-04-2020

Afgelopen dinsdag was ik in de gieterij om de teksten te maken voor de pins. Vandaag probeer ik de pagina’s wat aan te passen waardoor Google wat vrolijker wordt bij de zoekfunctie. Hopelijk heeft het effect. De eerste bestellingen pak ik in en breng ik richting de post. Niet het enige wat ik vandaag doe, wat er is ook nog wat productie die ingepakt moet worden en tussendoor komen er andere kleine klusjes voorbij. De vrijdagmiddagborrel doen we met een Corona op anderhalve meter afstand.

De gekleurde rijst is klaar voor gebruik. Er wordt dan ook druk mee gespeeld. Alle losse kleuren blijven niet lang gescheiden dus belandt uiteindelijk alles in één grote bak. Leuk spelletje dat je kunt spelen is kleine voorwerpjes in een glazen potje met deksel stoppen. Volgieten met de rijst en dan door te draaien de schatten gaan zoeken aan de zijkant van het potje.

Zaterdag 04-04-2020

Het is weer tijd om boodschappen te doen vandaag. Ik probeer het bezoek zo kort mogelijk te houden, maar inslaan voor een hele week vergt wel wat tijd. Gelukkig hebben ze alles wat op ons lijstje staat en kunnen we de komende week elke avond een maaltijd bereiden.

Als ik thuis kom heeft Chantal bedacht dat we broodjes gaan bakken op een stokje boven een kampvuurtje. Volgens Liam moet ik het vuur aansteken, want papa is een draak. Wist hij veel dat zijn mama net zo’n grote draak is…
Na een tijdje smullen we van de broodjes al duurde het best lang voordat het gaar was. De vuurkorf leent zich er niet helemaal voor omdat je niet rondom kunt zitten. Misschien toch maar een keer een vuurplaatsje maken in de tuin.

Broodjes bakken boven een vuurtje, daarvan gaat de rook in je kleren en haren zitten. Tijd dus voor een douche, want zo kan ik natuurlijk niet gaan slapen op de noopopvang. We doen nog even wat spelletjes onder de douche waarna de jongens naar bed gaan.

Zondag 05-04-2020

Naast de broodjes op stok bakken boven een vuurtje, hebben de jongens gisteren ook een broodhaantje gebakken. Liam wilde heel graag een Palmpasen rondje lopen en daarvoor een Palmpasenstok maken. Die hadden ze dus gisteren ook nog geknutseld. Het rondje werd kort, want Liam wilde ook snel weer terug naar huis. Mensen die ons zagen lopen, vonden het helemaal geweldig.

Het weer is zo lekker dat we de tuin goed gebruiken. De zandbak was aardig leeg geraakt het laatste half jaar. Het meeste lag er gewoon naast. Een bezem en een schep zorgen ervoor dat de bak al snel weer voller zit.

Vandaag eten we een pastasalade. Met verbazing kijk ik naar Liam die maar liefst drie keer opschept.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *