FESTiviteiten: week 13 – 2020

festiviteiten

Week van Corona lockdown. Schoolwerk gaat thuis door en niet altijd van harte. Op de kinderopvang starten we deze week van 24/7 noodopvang en ik draai diensten in de nacht mee. De kids gaan op berenjacht en er wordt geklust in de tuin.

Weekoverzicht

Maandag 23-03-2020

De tweede week van thuiszitten is van start gegaan. Dat betekent ook de tweede week van thuisonderwijs voor Liam. Het gaat nu heel anders dan vorige week. Toen wilde hij nog heel graag alle taken doen en ook enorm enthousiast. Vandaag is het alleen maar strijd. Totaal geen zin hebben om er iets aan te doen en het netjes werken zit er ook niet in. Frustratiepuntje, want ook de combinatie met Kyran gaat niet zoals het moet.

De gastouder waar Kyran bijgezeten heeft, heeft een aparte besloten Facebookgroep geopend en wij mogen er nog steeds bij. Hier gaat ze dagelijks een momentje live met voorlezen van verhaaltjes en een knutsel. Kort erna komt ze iets in onze brievenbus stoppen. We ontdekken een pakketje met daarin boontjes die we konden planten in een plastic mapje voor het raam.

In de middag moet ik nog even werken op de buitenschoolse opvang, taakuren doen. Daar bedenk ik activiteiten die we de komende drie weken kunnen doen met de kinderen.

In de avond kijken Chantal en ik een film die we opgestuurd hebben gekregen via Universal: DragonHeart – Vengeance. Een tijdje terug had ik deze aangevraagd en afgelopen week kwam deze plots binnen. Zo snel mogelijk lezen jullie meer over deze film.

Dinsdag 24-03-2020

School blijft lastig voor Liam, de strijd gaat door. Toch lukt het om vandaag weer alles af te krijgen. Stimuleren met leuke dingen als beloning helpt een beetje.

Kyran krijgt voor het eerst logopedie via het scherm. Hij ziet zijn logopediste en probeert mee te doen. Te veel afleiding van zijn broer, dus dat gaan we volgende week anders aanpakken.

Annemiek, de gastouder, doet een hilarische knutsel. Ik besluit dit stukje via een omweg uit de live-video te knippen en er een apart filmpje van te maken. Het wordt uiteindelijk zelfs een hele blog.

Vandaag werk ik nog op de bso in een normale middag. Nu niet wetende dat vanaf morgen alles gaat lopen. Sta je dan niet op de groep, dan mag je niet meer naar het werk. Taakuren doe je vanaf dan thuis.

Woensdag 25-03-2020

Het gaat vandaag een rare dag worden. Vannacht ga ik voor het eerste de nachtdienst van de bso in. Overdag houd ik me bezig met wat werken in de tuin en schrijf wat. De nachtdienst is best gezellig. Samen met een collega bijkletsen tot diep in de nacht, daarna nog wat schrijven en Netflix aanzetten. Deze nacht niet geslapen en zo werd het dus al snel donderdagochtend

Liam heeft de smaak weer wat meer te pakken met school. Een fantastische Chantal weet hem telkens weer te motiveren. De juf in haar is weer geboren.

Donderdag 26-03-2020

Uit de nachtdienst komen zonder te slapen. Eigenlijk wilde ik de dag gewoon doorgaan, maar ik werd naar boven gestuurd om toch maar even proberen mijn ogen dicht te doen. Na een uurtje of drie werd ik wakker gemaakt met de vraag hoelang ik wilde slapen….

Liam heeft de smaak voor school weer te pakken. Wat fijn, alles gaat af zonder te mopperen en hij is er erg zelfstandig mee bezig. Stickers plakken gaat hem vandaag erg goed af. Trots.

Totaal nergens zin in vandaag. Schrijven wil niet lukken. Ik klus nog wat in de tuin en merk op een bepaald moment dat de energie op is. Aangezien Liam toch klaar is met school gaan we samen een Lego spel doen op de WiiU. Voordat we het weten zijn we een aantal uurtjes verder.

Chantal en de kids gaan Nala even uitlaten. Ondertussen ga ik richting de groenteboer in het dorp. Een kleine winkel, dus er mogen maar weinig mensen tegelijk naar binnen. Als ik na een tijdje onze lijst heb afgewerkt zet ik alles in de auto en sluit achteraan in de rij. Voor een vriendin een straat verderop heb ik ook nog een lijstje.

Vrijdag 27-03-2020

Na het schoolwerk van Liam helpen de jongens me in de tuin. We ontdekken verlaten muizennesten onder de kruidentuin en krijgen uiteindelijk het gevaarte van 4,12 meter lang en 1 meter breed de grond uit. Even de spierballen laten werken.

Normaal werk ik vandaag in de gieterij, maar we hebben afgesproken mijn werk te doen op momenten dat het harder nodig is. Door de crisis lopen niet alle projecten door en dat betekent even wat minder werk. Via de Facebookpagina komen vragen van een klant binnen die ik vanaf thuis behandel, maar moet toch nog even richting gieterij voor een foto met prijsopgave erbij. Voor ik het weet blijf ik nog even hangen om te helpen met teksten voor een mooi project. Daar laat ik snel meer over weten.

Vanuit de gieterij even boodschappen doen en daarna met de jongens filmpjes kijken. Nadat ze naar bed zijn blijf ik wat klooien op de telefoon. Net zo lang tot ik richting het werk kan rijden voor de tweede nachtdienst.

Zaterdag 28-03-2020

Ik kom weer vroeg thuis en besluit het bed niet meer in te duiken. Vannacht heb ik nog een paar uurtjes geslapen op de bso. Niet veel, maar genoeg. Dacht ik. Iedereen was thuis al wakker en beneden. Samen met de jongens ga ik nog wat filmpjes kijken (ja, het wordt eentonig). Tussendoor val ik in slaap op de bank. Liam ligt rustig tegen me aan en blijft tv kijken. Als ik eindelijk wakker word sleep ik mezelf van de bank en ga verder in de tuin.

De jongens helpen me met zagen en repareren van de kruidentuin. Kleine dingetjes die ze konden doen, maar daardoor waren ze wel buiten. Binnenkort kunnen ze iets meer helpen.

Als avondeten had ik wraps gepland en Chantal maakt alles klaar. Ze had met een ander gezin geregeld dat zij dat ook zouden eten. Via de webcam maakten we er een gezamenlijke maaltijd van.

Zondag 29-03-2020

De dag begint voor mij weer wat later. Ik heb de laatste tijd wat moeite met vroeg opstaan als ik geen wekker zet. Na wat klusjes in huis ben ik buiten weer bezig in de voortuin. Chantal laat Nala even uit en helpt me daarna om het gevaarte op de juiste plek te krijgen. Precies op tijd, want daarna moest ik weer richting de noodopvang. Een dienst van 16:00 tot 0:00 uur. Eten op het werk met mijn collega, thuis eten ze pizza.

Als ik weg ben gaan Chantal en de kids op berenjacht in het dorp. Ze maakte zelfs een speciale aftekenlijst voor ze. Aangezien Chantal op Facebook de pagina’s over ons dorp niet in de gaten houdt, wist ze niet dat er zoveel huizen mee zouden doen. De kaarten waren dus al snel vol.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *