FESTiviteiten: week 11 – 2020

festiviteiten

Een week die begint met een bijna-ongeluk en die eindigt bij thuisblijven door Corona. Misschien niet de allerleukste week die je kunt bedenken, maar we beleven genoeg. Samen met vrienden ga ik er ook nog even op uit voor een gezellig potje gamen.

Weekoverzicht

Maandag 09-03-2020

Oeh, wat hebben we moeite met opstaan. Totdat Kyran het woord ‘school’ hoort en rechtovereind zit. Liam is lekker zelfstandig bezig deze ochtend. De wind zorgt ervoor dat hij op de fiets niet snel vooruit komt. Toch maar eens op zoek naar een wat grotere fiets?

Na wat huishoudelijke taken en blogwerk vertrek ik met de auto richting het werk. Deze avond eet ik niet thuis, want we hebben een bso-training erachteraan. Dat wil zeggen dat we een grote workshop krijgen over hoe je makkelijker kunt nadenken welke activiteiten je samen met kinderen kunt doen. Op een leuke manier nader kennis gemaakt met Doenkids.

Dinsdag 10-03-2020

Vandaag komt de monteur voor onze keukenkraan. Steeds vaker de kraan vastpakken door de kids heeft deze wat losser gemaakt van het aanrecht. Op het moment dat ik het onder in het kastje probeerde vast te draaien, viel er een stuk hout naar beneden wat de boel moest stutten. Dan maar aan de professional overgelaten.

De kids gaan vandaag samen naar de bso. Beiden hebben ze een goede middag en spelen er prima. Het blijft een vreemde gedachte dat zij op een bso zitten terwijl wij leiding geven op andere bso’s. Op mijn bso had ik buitendienst en ontdekte een paar kinderen die papiertjes aan het opruimen waren. Al snel had ik binnen wegwerphandschoenen gehaald en liepen er een heel stel kinderen rond met een vuilniszak, ook kinderen die gewoon op het plein aan het spelen waren en mee wilden doen.

Woensdag 11-03-2020

Een collega van Chantal komt vandaag op visite samen met haar baby. Omgekeerde kraamvisite zou je kunnen zeggen. De ochtend onder andere gebruikt om even extra schoon te maken. De haren van Nala zijn niet zo geweldig als er een baby doorheen kruipt. Kyran is vooral erg blij dat het jongetje komt. Hij is gek op kleintjes. Dat ik ze uit school haalde en vertelde dat ze er al waren was helemaal de bom.

Op de bso duik ik met een stel kinderen het bos in en vinden daar een halve hut. Het plan was om er eentje te maken, maar we veranderden dat naar er eentje repareren. Sjouwen met takken en herschikken zodat er een nieuwe hut ontstond. We hebben er niet heel lang van kunnen genieten, want het weer werd minder en we kwamen op het tijdstip dat de eerste kinderen opgehaald zouden worden.

Donderdag 12-03-2020

De dag begint met een bijna-ongeluk. Een windvlaag blaast mijn fiets zeker 40 centimeter naar de zijkant. De kids zitten voor- en achterop in de stoeltjes. Ternauwernood kan ik de fiets van de sloot, die een stukje onder ons ligt, redden. Het scheelde slechts een centimeter voor de band geen gras meer onder zich had. Gelukkig nog net het evenwicht kunnen bewaren.

Corona wordt in Nederland steeds meer een dreiging. Op het schoolplein gaat het al over sluiten van de school. De jongens zijn vandaag nog gewoon op school, maar er worden regels aangescherpt. Hoesten zorgt ervoor dat de jongens morgen niet naar school kunnen. Kyran is sowieso vrij, maar Liam melden we af. Dikke tranen aangezien hij naar school wilt, en helemaal omdat we zwemles voor zaterdag moeten afzeggen.

Op mijn werk in de buitenschoolse opvang zijn mijn collega’s er druk mee bezig. Willen de persconferentie volgen over wel/niet sluiten van scholen. Zelf maak ik me niet zo druk en verdwijn in het atelier om met een stel kinderen te figuurzagen. Die avond moet ik weer met bus en trein naar huis. Daar wordt ik zoals gewoonlijk aardig suf van en wordt net op tijd wakker om uit te stappen.

Vrijdag 13-03-2020

We proberen te bellen naar de tandarts om de afspraak te verzetten. Zo vroeg zijn ze echter niet open per telefoon. Gelukkig hebben ze een dependance in het Kulturhus waar de gieterij in zit. Ik loop daar dus even naar binnen voordat ik richting werkplaats ga.

De jongens zijn thuis bij Chantal. Ik ben in de gieterij aan het werk. Ondanks dat het thuistrio zich niet geweldig voelt, halen ze in de bieb een boekje om de komende dagen door te komen. Een wandeling over de dijk met Nala waarbij de jongens spelen met hun pijl en boog. Lekker veel plezier maken in de buitenlucht.

In de gieterij sta ik weer achter de draaibank, deze keer de hele dag. Constant bezig met hetzelfde product waardoor ik er steeds meer handigheid in krijg. Telkens loop ik heen en weer tussen polijstbak en draaibank. Aan het eind van de dag ligt er een leuk aantal voorwerpen klaar die een ander morgen verder mag bewerken. Zo jammer dat ik niet altijd kan vertellen wat ik aan het maken ben, er zitten zo’n leuke verhalen aan vast. We sluiten de dag af met een pilsje en een hapje.

https://www.instagram.com/p/B9mS51DFivp/?utm_source=ig_web_copy_link

Zaterdag 14-03-2020

De jongens en Chantal zijn al vroeg wakker, ik slaap een beetje uit. Brak zit ik aan de koffie terwijl er al druk gespeeld wordt. De telefoon begint al te gloeien van Corona-nieuws op Facebook en Whatsapp. Wat moeten we maandag gaan verwachten op het werk? Hoe gaan we het doen als de scholen sluiten en wat doen we dan in de kinderopvang?

Na een tijdje gamen op de WiiU en wat klusjes doen, wordt het tijd om richting Bart te rijden. Samen met Mark stapt hij in mijn auto en richting Helmond te gaan voor een potje VR gaming. We zijn uitgenodigd om de boel daar eens flink te testen. Rob zou ook meegaan, maar helaas doet een griepje roet in het eten gooien. Aangezien hij er niet bij kan zijn, moeten wij wat extra zombies neerknallen.

Thuisgekomen was ik er inmiddels achter gekomen dat ik het weer mis had bij ‘Wie is de Mol?’

Zondag 15-03-2020

De kogel is door de kerk, morgen moet ik gewoon werken. Chantal eigenlijk ook, maar zij heeft nog steeds verschijnselen van een verkoudheid en mag dus niet. Vandaag besluit ik eens flink wat achterstallige was weg te werken. Tegelijkertijd zet ik een incense aan in Pokémon Go. Door het virus heeft Niantic besloten om bepaalde functies in het spel aan te passen zodat je vanuit huis meer kan vangen. Tussen het wasvouwen door zijn er heel wat digitale beestjes gevangen. Niet alleen de was, maar een heel stel klusjes die zijn blijven liggen pak ik vandaag aan. Eigenlijk wilde ik flink wat gaan schrijven, maar mijn hoofd staat er niet helemaal naar.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *