FESTiviteiten: week 10 – 2020

festiviteiten

De eerste schoolweek voor Kyran, een fotoshoot voor de Ouders van Nu, magneetvissen. Het is weer een week waarin heel wat gebeurt. Ook deze week maakte ik een weekoverzicht van wat er in ons gezin gebeurde.

Weekoverzicht

Maandag 02-03-2020

De allereerste schooldag van Kyran is echt vandaag. Een hele dag naar school, dus nu ook de middag. Echt naar school en geen wendag. Meneer is vier. Chantal heeft deze week vrij genomen zodat Kyran deze week niet per se naar de bso hoeft en zodat ze er voor hem kan zijn na schooltijd.

Twee boze kinderen vandaag. Omdat Chantal vrij is deze week, heeft ze de bso afgezegd voor morgen. De eerste keer dat Kyran er ook heen zou mogen. De heren waren het er niet mee eens. Als goedmakertje heeft Chantal geregeld dat ze toch mogen komen, maar dat zij ze eerder zal ophalen.

Dinsdag 03-03-2020

Kyran is weer naar school vandaag, maar moet ook naar de logopedie toe. Ik ga met ze mee en zie een jongetje dat eerst helemaal dichtklapt. Een beetje teleurgesteld dat hij op dat moment niet op school zit, maar voor spraakles de klas uit moest. Hoe knap is het dan dat de logopediste hem toch zo ver krijgt om mee te doen en woorden ook goed uit te spreken.

Vanuit de logopedie brengt Chantal me met de auto richting treinstation zodat ik naar het werk kan, vroeger dan normaal in verband met een vergadering. Op de terugweg richting school zit er op de achterbank een jongetje met de ogen dicht.

’s Avonds zijn een nichtje en een vriendin van Chantal op visite. Ze eten met ons mee. Ieder zijn eigen pizza maken.

Woensdag 04-03-2020

Nadat ik de jongens van school heb gehaald met de auto, heb ik nog even kort tijd om een eitje te bakken en met een boterhammetje op te eten. Snel richting werk waar we deze week geen programma hebben. Ik ben daar bezig om een natuurhoek in te richten met onder andere een insectenbak en allerlei natuurvondsten. Samen met een aantal kinderen ga ik deze middag dan ook de Heumense Schans op om takken, stenen en wat insecten te verzamelen.

Thuis laat ik de jongens spelen met twee dozen van Hubelino die we mogen reviewen. Eerder testen we al de Hubelino Pi en daar is nu een uitbreidingsset bij gekomen. Kyran ging aan de slag met een educatieve set.

Donderdag 05-03-2020

Vandaag een speciale dag. De fotoshoot voor de Ouders van Nu staat op het programma. Eerst breng ik Liam naar school om op de terugweg te tanken. Kyran gaat mee naar de shoot, nog niet leerplichtig dus mag hij ’thuis blijven’. Niet iets wat een gewoonte zal worden, maar deze kans wil ik niet laten schieten. Gisteravond sprak ik met Chantal af dat ik hem zou laten slapen in plaats van meteen met Liam op laten staan. Even wat slaap inhalen zodat hij later op de dag fit genoeg zou zijn. Hoe de complete dag verliep lees je in de blog die ik er over schreef.

Op de terugweg pikken we Liam bij de bso op. Hij hoeft zo niet de hele middag te gaan. Thuis beginnen we aan de grote Harry Potter Lego doos die Kyran voor zijn verjaardag kreeg. Ieder doet een gedeelte aangezien Kyran dit nog niet zelf kan. Hij is er wel helemaal gek van en speelt er daarna graag mee.

Vrijdag 06-03-2020

Vroeg beginnen in de gieterij vandaag. Ik begin met mijn collega met het afwerken van rozenblaadjes en stelen. Afslijpen, scotchen en patineren. De polijstbak werkt niet helemaal mee, maar dat wordt gefixt door een andere collega. De bestelling is in ieder geval op tijd klaar en op weg naar de klant. De collega van de rozen gaat door met het maken van meer tinnen rozen. Ik krijg een andere klus. Iets wat ik nog nooit gedaan had. Werken met een draaibank. Na een aantal items bewerkt te hebben, had ik het voor deze onder de knie. Tijdje doorgewerkt op deze manier, terwijl mijn trots groeide. Weer met een machine gewerkt zonder er bang voor te zijn.

Er wordt vandaag een pakje geleverd, maar we hebben niks besteld. Geen review die moet binnenkomen. Al snel krijgen we het verlossende antwoord. Onze jongens krijgen allebei een Harrie de Haas. De nieuwe Flip de Beer van het programma Toedeledokie. Een tijdje terug hebben ze allebei gefigureerd in een filmpje voor deze opvolger van Koekeloere.

Een bso-collega is 12,5 jaar in dienst en besluit dat te vieren met een avondje bowlen en grillen. Als compleet team zitten we aan tafel om het vlees te verorberen en later op de baan om de kegels om te mikken. Aangezien het in een plaats is waar ik niet eerder gebowld heb, zette ik achteraf even mijn Pokémon Go app aan en kon zo nog twee nieuwe gyms spinnen om iets verder te komen met mijn Pokémon Goals van dit jaar.

Zaterdag 07-03-2020

Eindelijk een weekend zonder plannen. Na de zwemles pikt Chantal een vriendje van Liam op. Met z’n allen gaan we richting Heumensoord om Nala uit te laten. We gaan op tijd terug, want ik ga nog een rondje Pokémon Go lopen samen met Liam en zijn vriendje. In het dorp dachten we dat er speciale gevechten zouden zijn, maar we hadden ons in het evenement vergist. Och ja, kan gebeuren. Toch een paar gevechten gedaan en wat leuks gevangen. Thuisgekomen had Chantal zelfgebakken appeltaart klaar staan. Uiteindelijk spelen we nog even een spelletje op de WiiU.

View this post on Instagram

Bosavonturen ❤️

A post shared by Chantal (@chantalvdbruele) on

Zondag 08-03-2020

Een vriendinnetje belt dat ze zin heeft om te gaan magneetvissen. De jongens willen ook wel, want het is een tijdje geleden. Kijken of ze deze keer wel wat vangen. Het complete verhaal komt later deze week, maar laten we er maar op houden dat het minder succesvol was dan gedacht.

Thuis warme chocomel gedronken en uiteindelijk de WiiU maar aangezet om er een Lego-spelletje op te spelen. Had die al een tijdje liggen, maar deze week eindelijk mee begonnen.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *