FESTiviteiten: week 09 – 2020

festiviteiten

Je hebt drukke weken, en bizar drukke weken. Carnaval, kinderverjaardagen, Negenmaandenbeurs. Feestjes genoeg dus, maar ze zijn ook slopend. We bezorgden de kids een geweldig piratenfeestje en dansten tussen de regendruppels door. Ik neem je mee naar onze afgelopen week.

Weekoverzicht

Maandag 24-02-2020

Ik ga naar het carnaval zonder kinderen. Eerst naar het prinsenontbijt en daarna door naar de kroegentocht. Chantal en de kids gaan naar de skatebaan met vriendjes. Even lekker uitrazen. Zelf houd ik het ook rustig, een paar pilsjes en tussendoor een bak cappuccino. De tijd vliegt zonder dat ik het door heb, maar voor het avondeten ben ik al thuis. Nou ja, bij Bart dan, want daar is de rest ook en zo kan ik meerijden naar huis zonder in de bus te hoeven.

Dinsdag 25-02-2020

Even naar de stad voor de Boerenbrullof om later Chantal en de kids in de stad te treffen. We mogen weer samen de kindermiddag schminken en Inès helpt weer mee. Ondertussen hobbelen de kinderen tussen de spelletjes en serpentines heen en weer. Morgen is het vroeg opstaan, dus na de middag houdt mijn carnaval op. Snel nog een hapje eten en op naar huis.

Woensdag 26-02-2020

Er ging iets mis met de wekker. Die had ik om 6:00 uur gezet zodat de ochtend rustig zou beginnen. Boterhammetjes smeren, kopje koffie. Programma nog eens doorkijken en dan op naar het tankstation omdat ik anders niet in Amsterdam aan zou komen. Het liep toch wat anders, want om 6:55 uur kroop Kyran bij ons in bed en kroop ik mijn bed uit om te kijken hoe laat het was. Een kwartier later zat ik met een kop koffie in de hand achter het stuur.

Iets minder dan twee uur later stond ik in de parkeerplaats van de RAI. Als eerste van een groep van dertien papa- en mamabloggers stond ik klaar om de Negenmaandenbeurs te betreden. Een dag lang hobbelen van exposant naar exposant om persmomenten en workshops bij te wonen. Aan het einde van de dag eindigde ik nog met een aantal collega’s in een restaurantje aan de overkant van de RAI.

Thuisgekomen waren de jongens nog wakker na een dagje relaxt film kijken en rustig thuis spelen. Alle hectiek van de carnaval verwerkend. Liam hielp me nog even om de goodiebags uit de auto te laden. Met z’n allen nog even kijken wat er allemaal in de tasjes zat en een mooie stoel van Stokke in elkaar zetten. Samen met Chantal hebben ze op de bank gelogeerd. Zelf sliep ik boven in bed aangezien de bank niet groot genoeg was voor ons allemaal.

https://www.instagram.com/p/B9C6RtSny-l/?utm_source=ig_web_copy_link

Donderdag 27-02-2020

Iedereen weer vroeg wakker vandaag. Chantal en de jongens brengen me naar het werk op de bso. Deze vakantie heb ik niet helemaal vrij. Na de carnaval en de Negenmaandenbeurs is het weer gewoon aan de slag.

Terwijl ik naar het werk ben, rijdt Chantal door naar Duitsland. We wonen immers aan de grens. Boodschappen doen daar is vaak een stuk goedkoper en je kunt er dingen kopen die je hier niet in de winkel vindt. Boodschappen inslaan voor het maken van taarten, cakes en de rest van de verjaardagsfeestjes dit weekend.

Vrijdag 28-02-2020

In de gieterij ben ik vandaag aan het werk aan een soort van lopende band. Met drie man zitten we aan een tafeltje te werken aan één product. Ieder van ons doet een stap in het proces en geeft het door aan de volgende. We proberen een target te halen vandaag. Best ambitieus aangezien we nog niet ingewerkt zijn op het ding wat we nu maken. Straks, als er een grotere order van komt, weten we precies hoe we dit aan moeten pakken en zit de snelheid in onze vingers.

Thuis zijn mijn schoonmoeder en zwager op visite alvast voor de verjaardag van Kyran. Chantals broer heeft bokshandschoenen meegenomen als cadeautje. Niet van die speeldingen voor kinderen, maar gewoon joekels van een handschoenen voor volwassenen. Het ziet er niet uit, maar Kyran vindt het geweldig. Die nacht blijft broer bij ons slapen zodat Chantal hem de volgende dag naar een treinstation in de buurt kan brengen voor zijn volgende bestemming. Schoonmoeder is gewoon naar huis gegaan.

https://www.instagram.com/p/B9H6g_KlDAM/?utm_source=ig_web_copy_link

Zaterdag 29-02-2020

Het is de dag van de kinderfeestjes. Feestjes? Ja, we vieren die van Liam en Kyran tegelijk. Omdat Liam midden in de zomervakantie, in de Vierdaagseweek, jarig is. Na de vakantie zijn er steeds redenen geweest om het feestje uit te stellen en dus deden we nu de feestjes samen. Beide heren wilden een piratenfeestje. Dat werd schatzoeken, piraten schminken, een piratenfilmpje, snoepkikkers opvissen uit een aquarium met Lego piraten. Een middag allemaal kinderen over de vloer die een geweldige middag gehad hebben. Geen feestjes in een krijspaleis of bowlingbaan, maar gewoon thuis waarbij we zelf alles regelden.

Zondag 01-03-2020

“Ben ik nu vier? Hoera, ik ben vier!” Zo werd een mannetje vanochtend wakker. Na zijn kinderfeestje, was het nu zijn echte verjaardag. Eentje met cadeautjes van papa en mama. Cadeautjes van een huis vol visite. Een hele dag vol gezelligheid, taart en spelen met alle kinderen die op bezoek kwamen.

’s Avonds waren we kapot. Normaal bak ik de frietjes zelf, maar vandaag ben ik samen met Liam frietjes gaan halen bij de friettent verderop. Thuis keken we nog even naar de nieuwe Pokémonfilm op Netflix. Heel vreemd heb ik de helft niet gezien. Na de frietjes sloten mijn ogen. Mezelf half wakker gekregen om de kids naar bed te brengen, want morgen is weer een gewone schooldag. Kyrans eerste echte dag op school.

https://www.instagram.com/p/B9MGnY9F68H/?utm_source=ig_web_copy_link

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *