FESTiviteiten: week 08 – 2020

festiviteiten

Ziek zijn is niks voor mij, toch blijf ik deze week deels thuis en ga ik niet fit genoeg naar het werk. Er staan teveel leuke dingen op het programma. Schminken tijdens carnaval, de carnavalsviering op school en een helaas afgelaste optocht.

Weekoverzicht

Maandag 17-02-2020

Ik had het er in het weekoverzicht van vorige week al over dat ik mezelf af en toe wat lamlendig voel. De griep niet wilt doorzetten. Vanmorgen was dat anders en besloot ik een ziekmelding te doen bij de buitenschoolse opvang. Eerst beide jongens naar school gebracht, want Kyran mocht weer een dagje wennen. Thuis viel ik al snel weer in slaap op de bank terwijl ik een film probeerde te kijken. Later op de dag wat mails beantwoord en wat voorbereidingen getroffen voor blogwerk. Helemaal niks doen lukt me toch niet. Van een aantal mensen kreeg ik al te horen of ik toevallig leed aan de mannengriep.

Samen met Kyran kookte ik deze avond. Ook Chantal voelt zich al een paar dagen niet geweldig en zij had het vandaag druk zat gehad. Kyran pakte allerlei pannen, borden en ingrediënten uit de kastjes en sneed een paprika. Nadat de macaroni klaar was en iedereen aan het eten, kreeg hij een enorme glimlach toen hij een complimentje kreeg omdat het zo lekker was.

Dinsdag 18-02-2020

Heb ik toch zomaar gemist dat Liam naar school ging. Nou ja, deels gemerkt. Vanmorgen werd ik verschillende keren wakker om daarna meteen weer in slaap te vallen, al had ik me telkens voorgenomen om Chantal een helpend handje toe te steken. Mislukt. Gelukkig heb ik haar later nog wel even kunnen helpen met het inpakken van een cadeautje voor de gastouder. Kyran gaat daar vandaag voor het laatst naar toe. Donderdag viert hij carnaval mee op school en dan is het vakantie. Na de carnavalsvakantie mag hij meteen op school beginnen.

Hoewel ik er geen voorstander van ben om je kind naar de buitenschoolse opvang te sturen als je zelf gewoon thuis bent, was ik er vandaag wel blij mee. Een beetje een rustige middag gepakt. Paar mailtjes beantwoord, veel Netflix gekeken. Gewoon rustig aan doen. Liam had bij de bso heerlijk buiten kunnen spelen ondanks de wind. Toch wel fijn dat Haonehart naast de school. Kyran kwam dolbij thuis van Annemiek. Als afscheidscadeautje had hij een mooie tractor van hout gekregen.

https://www.instagram.com/p/B8uL1Ogl2rh/?utm_source=ig_web_copy_link

Woensdag 19-02-2020

De manager had me gisteren gezegd wat langer uit te zieken, er was inval geregeld. Aanbod maar aangenomen, al dacht ik mezelf al wel een stuk beter te voelen. Klopte ook, al was het nog niet helemaal fit. De ochtend stond in het teken van huishoudelijke klusjes. Was vouwen bijvoorbeeld en de vaatwasser uitruimen. Kyran zorgde ervoor dat zijn sokken, en later die van Liam, gesorteerd werden.

Na school ging Liam bij een vriendje spelen, samen met nog een klasgenootje. Het vriendje had in zijn huis een complete speurtocht bedacht waar hij een hele week mee bezig was geweest om te organiseren. Helemaal lyrisch kwam hij erover thuis.

Om nog even wat quality time te hebben met de kids, speelden we een potje Mario Kart op de WiiU. Liam kwam me vragen of ik dat met hun wilde spelen. Na zelf over de finish te zijn gekomen, moest ik het voertuig van Kyran nog drie rondjes verder helpen.

Donderdag 20-02-2020

Carnaval op school bij Liam. Kyran ging gezellig mee als een extra wendag. Chantal en ik waren allebei op school om alle kinderen te schminken. Van die leuke dingen die je kunt doen als ouder om de kinderen te vermaken. We begonnen bij de kleuterklas en gingen zo door naar groep 8.

In de middag moest ik werken, dus pakte ik buiten het dorp de bus. Na een halve middag werken merkte ik al wel dat het toch niet zo heel geweldig ging. In de bus op de terugweg nog een klein dutje gedaan.

Chantal bleef de hele dag op school en hielp ook mee met opruimen. Liam deed de Pinguïndans met zijn klas op het podium. Thuis heb ik het filmpje bekijken wat Chantal ervan had opgenomen, heb ik het toch nog een beetje meegemaakt.

Vrijdag 21-02-2020

Vandaag werken in de gieterij. De dremel wordt ook steeds meer mijn vriendje merk ik. Heel wat voorwerpen kunnen afwerken.

Liam moest vandaag gewoon naar school, de laatste dag voor de vakantie. Na schooltijd had hij afgesproken met een vriendinnetje te gaan spelen bij ons thuis. Liep een beetje anders, want ze gingen samen bij een ander vriendinnetje spelen waar Chantal meteen een kop thee ging drinken.

Toen ik thuis kwam zat ik helemaal onder het slijpstof in mijn gezicht en ben dus maar meteen gaan douchen. Op het werk had ik aan het eind van de dag alweer in de gaten dat het qua gezondheid nog steeds niet fantastisch was. Uiteindelijk teveel energie gebruikt en heb een flinke tijd moeten bijkomen thuis. Wel nog heel gezellig aan tafel gezeten met iedereen om te eten, inclusief het vriendinnetje van Liam. Nadat Kyran naar bed was, en Liam met Chantal terug was, hebben we nog even een Harry Potter triviant spel gespeeld dat we van iemand geleend hebben.

Zaterdag 22-02-2020

De eerste dag van het Knotsenburgse carnaval voor mij. Het begon dit jaar heel vreemd, want de sleuteloverdracht die normaal gesproken in de ochtend plaats vindt, was dit jaar verschoven naar de avond. Dit jaar heb ik me niet zo beziggehouden met de aanloop naar het feest, dus begreep niet waarom dit zo was. Bleek dat het vandaag 75 jaar geleden was dat Nijmegen gebombardeerd was en er daarvoor speciale herdenkingen waren. Het gaf Bart en mij de mogelijkheid om nog even deel te nemen aan de Pokémon Go Community Day om shiny Rhyhorn te vangen.

Chantal kwam later naar de stad met de kinderen, met de schminkkoffer in de auto. In de ochtend hadden ze nog gespeeld bij het vriendinnetje van gisteravond. Ze waren nog niet uitgespeeld. Het gezin van Bart arriveerde ook al snel met de bus. Die middag hebben we een flink aantal kinderen voorzien van schmink. Na de kindermiddag nog even iets gegeten bij Bart thuis en dan weer op naar huis.

Zondag 23-02-2020

De optocht van Knotsenburg is afgeblazen vanwege het slechte weer. De carnavalsmis ga ik al een jaar of twee niet meer naar toe. Als ik de rest van het jaar niet naar de kerk ga, dan nu ook niet. Maar besloten om thuis te blijven vandaag. Niet zo heel verkeerd gedacht, aangezien mijn buik nog steeds niet meewerkt.

Samen met de kids buttons getekend en geperst. Had nog een opdrachtje liggen dat gemaakt moest worden, dus er meteen een leuke activiteit van gemaakt. De buttons die ik vandaag maakte, gaan morgen op mijn carnavalskleding. Wil toch naar het prinsenontbijt en ik zie wel of de kroegentocht nog gaat lukken. Wil toch nog een beetje carnaval vieren dit jaar.

Oh ja, nog een leuk weetje. De blog Wat je als man niet zegt tijdens de bevalling heeft een flink record gehaald. Niet het meeste aantal bezoekers op één dag, maar binnen een week is het de meest gelezen blog ooit op Papa’s wereld geworden met momenteel 11.749 lezers.

Blogs van deze week

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *