FESTiviteiten: week 07 – 2020

festiviteiten

Een week waarin ik me lamlendig voel, Kyran weer geniet van wennen op school en we verjaardagen wel en niet vieren. In FESTiviteiten vertel ik je elke maandag over de week ervoor. Een dagboek over ons hele gezin.

Weekoverzicht

Maandag 10-02-2020

Er is er een jarig hoera, hoera. Dat kun je wel zien, dat ben ik. Of nee, ik maak er dit jaar geen feestje van. Dit jaar heb ik besloten mijn verjaardag niet te vieren. Zo bijzonder is 38 nou ook weer niet en met de drukte van de laatste tijd vind ik het zo wel best. Liam was dan ook erg verbaasd toen hij beneden kwam en de kamer niet veranderd was. Lees: er hingen geen slingers. Chantal maakt samen met Kyran een cake die we lekker oppeuzelen. Daarna is het gewoon werken. Ben er niet zo van om mijn verjaardag op de bso te vieren, sta niet zo graag live in het spotlicht als het over mij persoonlijk gaat.

Storm Chiara heeft vandaag flink van zich laten merken. Windvlagen die de schutting doen klapperen, regenbuien waarvan je binnen een seconde doordrenkt bent. Om deze reden reed Liam vandaag met een vriendinnetje in de auto mee naar school. Op de fiets met twee kinderen naar het volgende dorp vond ik niet echt verantwoord. Tussen de buien door liet ik Nala nog even uit en maakte meteen van de gelegenheid gebruik door een rondje Pokémon Go te spelen. Mijn speeldoelen van dit jaar moeten immers ook gehaald worden.

Dinsdag 11-02-2020

Een druk dagje vandaag die voor Chantal bestaat uit hobbelen van afspraak naar afspraak. Tussendoor krijgt ze ook nog eens een telefonisch interview over de verbouwing van haar bso-locatie. Ze gaat met Kyran naar logopedie en moet eerder op het werk zijn voor een bespreking. Zelf ben ik niet echt vooruit te branden deze week. Buiten het werk om doe ik niet heel veel. Mijn lichaam wil niet echt meewerken en voel me telkens moe. Al voor de Kerstvakantie is dit begonnen en hang ik telkens tegen een griep aan die maar niet doorzet.

Woensdag 12-02-2020

Kyran mag vandaag weer wennen op school. Chantal brengt de jongens waarna we samen ergens een kleine lunch zouden doen. Nog een beetje voor mijn verjaardag. Was ze toch even vergeten dat ze die ochtend op school de versieringen zou doen voor de carnaval. Aangezien de auto volgeladen zat met kinderen uit de buurt die ze mee zou nemen naar school besloot ik thuis te blijven. Netflix was wederom mijn vriend. Beetje balen, want ik wilde eigenlijk nog heel veel doen. Later komt Chantal thuis met een lekker broodje en rijden we samen naar school toe. Er is open podium. Eerst hebben de jongens niet in de gaten dat wij er ook zijn. Daar zaten ze, broederlijk naast elkaar. Liam blij dat Kyran naast hem zit en Kyran blij dat hij op school tussen de andere kinderen zit. Na de optredens breng ik iedereen thuis. De vriendinnetjes rijden met een andere moeder in de auto mee en worden bij ons thuis afgezet. Terwijl Chantal kinderopvang Fest bestiert, doe ik dat op mijn werk.

Donderdag 13-02-2020

Liam heeft studiedag vandaag. Chantal heeft samen met een andere moeder een speeldate geregeld. Samen gaan ze met de kids naar de schaatsbaan in Nijmegen. De hele dag zijn ze op pad en hebben enorm veel plezier. Die avond loopt Chantal nogal moeilijk, blijkt ze een keer flink onderuit te zijn gegaan. Oeps.

Vrijdag 14-02-2020

Het is Valentijnsdag, de dag van de liefde. We hadden afgesproken er dit jaar geen aandacht aan te besteden. Zelf besteed ik mijn dag om mijn relatie met de slijpsteen te verbeteren. Liefdevol schuur ik rozenblaadjes zodat ze gietnaden niet meer zichtbaar zijn. Na wat andere bewerkingen geef ik ze een wellness-behandeling waardoor ze glanzend tevoorschijn kwamen. Mijn collega zette ze in elkaar en maakte er een prachtige tinnen roos van. Vanuit onze winkel nam ik een hangertje in de vorm van een hartje mee met regenboogkleuren. Thuis hebben we die omgebouwd tot sleutelhanger omdat ik weet dat ze dit soort sieraden toch niet zal dragen. Het ging om het gebaar.

Ergens in de middag werd mijn blog ‘Wat je als man niet zegt tijdens de bevalling‘ gedeeld op de pagina van Loedermoeder. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want met maar liefst 3.869 bezoekers aan het einde van de dag noem ik dit echt een klapper. Wauw, dat ik zo’n blog nog een keer mocht meemaken. Toen wist ik nog niet dat zaterdag de 3000 ook gepasseerd zou worden en zondag bijna 2800 bezoekers zouden langskomen. Je mag best weten dat ik hier even flink om heb moeten juichen.

Zaterdag 15-02-2020

Zwemles was weer lekker vroeg vandaag, al heb ik daar totaal niks van gemerkt. Een aardige tijd doorgeslapen en brak wakker geworden. Daar was geen koffie tegen bestand.

Deze middag was er een raid-dag voor de spelers van Pokémon Go. Bijna twee uurtjes rondgelopen door het dorp met twee telefoons. Liam wilde vandaag niet mee, maar we hadden de ‘extra speler’ nodig om genoeg mensen te hebben om de Pokémon te verslaan. Het is maar goed dat ik zijn account mee had, want ik ving voor hem zomaar twee shiny’s in het wild en wist een raidboss shiny te krijgen. Met mijn account stond ik met lege handen.

De kids hebben een flinke tijd bij vriendinnetjes thuis gespeeld. Hierdoor had Chantal eindelijk eens een rustige middag. Doordat ik in het dorp rondliep had ze even het rijk voor zichzelf.

Als de jongens thuis zijn begin Chantal te koken en vragen de jongens me om een spelletje te spelen op de WiiU. Samen spelen we Mario Kart 8.

Zondag 16-02-2020

Vorige week maakten de jongens een ontbijtje voor me. Vandaag wilden ze dat voor Chantal doen. Ik maakte warme griesmeelpap voor de jongens en ondertussen maakten we samen een paar dingen die Chantal wel zou lusten. We beginnen de ochtend gezellig op bed met z’n allen, inclusief Nala.

Mijn moeder is dinsdag jarig en viert dat vandaag. We vertrekken met z’n allen die kant op en vieren het in kleine kring. Er wordt veel in de achtertuin gespeeld met mijn broer.

Thuisgekomen val ik al snel in slaap op de bank. Helemaal uitgeput. Weer lijkt die niet-doorzettende griep me dwars te gaan zitten. Eenmaal wakker breng ik de jongens naar bed en ga weer naar beneden om de laatste aflevering te kijken van ‘The last kingdom‘.

Blogs van deze week

  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag
  • Zaterdag
  • Zondag
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *