FESTiviteiten: week 06 – 2020

FESTiviteiten

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 03-02-2020

Een bril die kwijt is zorgt er in de ochtend voor dat we op de kamer van de jongens flink aan het zoeken zijn. Chantal begint spontaan met een verbouwing van de kamer door wat kastjes en tafeltjes te verplaatsen. We maken zo een apart tafeltje om te kunnen lezen of taakjes voor school te doen. De Lego-kast krijgt hiermee iets minder ruimte om op te spelen, maar er komt weer wat extra vloer vrij. Tegelijkertijd ruimen we wat knuffels op aangezien er momenteel enkel speelgoed bij komt, maar niks weg gaat.

Dinsdag 04-02-2020

Ik ben vroeg richting bso want er is een studiedag op de school. Na de stakingsdagen van vorige week zijn de kinderen weer een dagje vrij. De hele dag werken dus, maar voordeel is dat ik de auto mee heb en daardoor sneller thuis ben ’s avonds. Moet ook wel, want ik haal Kyran bij de gastouder op. Chantal heeft die avond een afscheidsfeestje van een collega en gaat bowlen. Dat is best toevallig, want Liam gaat ook bowlen met zijn bso.

Wat veel bijzonderder is deze dag, is de eerste wendag van Kyran op school. Voor het eerst mocht hij naar zijn nieuwe klas om een echte ochtend mee te draaien. Niet bij Liam op bezoek in de klas, maar nu echt voor zichzelf. Hij heeft zelfs al een eigen kluisje voor de jas. Chantal is er een tijdje bij gebleven, maar is later de klas uit gegaan richting huis. Twee vriendinnetjes in de klas hebben Kyran bij de hand genomen. ’s Avonds bij het naar bed brengen vertelde ik hem dat hij morgen niet naar school ging: “Aaaaah!”

Woensdag 05-02-2020

De opvanglocatie waar Chantal werkt is een voorbeeldlocatie voor de nieuwe inrichtingen. Alles is zover klaar dat er een toonboek gemaakt kan worden voor de rest van de locaties. Aangezien Chantal aanspreekpunt van het project voor haar locatie, wilde ze erbij aanwezig zijn als de foto’s gemaakt werden. Liam en Kyran gingen met haar mee om daar te spelen. Zoals je kunt zien vonden ze dat heel vervelend.

Na mijn werk haal ik Chantal en de kids op bij haar werk, daar had ik ze ook heen gebracht. We rijden door naar mijn ouders om wat spullen uit te wisselen en blijven er meteen eten. Chantal was zo slim om pyjama’s mee te nemen. Maar goed ook, want de apen vielen op de achterbank in slaap. Hoppakee, thuis zo in bed gemikt.

View this post on Instagram

Als de broertjes mee naar mama's werk mogen ❤️❤️❤️

A post shared by Chantal (@chantalvdbruele) on

Donderdag 06-02-2020

Ondanks dat het wat koud is, heeft Kyran enorm veel zin in buiten spelen. Terwijl Chantal in de schuur wat dingen opruimt, trekt hij al het speelgoed naar buiten. Bellen blazen is wel enorm leuk, want Nala gaat achter de bubbels aan. Het is echt de dag van buiten, want Liam gaat met de bso lekker rondstruinen in de Millingerwaard. Modderig komt hij thuis.

View this post on Instagram

😍😍😍

A post shared by Chantal (@chantalvdbruele) on

Vrijdag 07-02-2020

Soms lopen dagen anders dan je verwacht, nou ja, avonden. In de gieterij neemt een collega afscheid en dus houden we een uitgebreide vrijdagmiddagborrel en krijgen we allemaal frietjes voorgeschoteld. De pilsjes smaken goed en de gezelligheid maakt dat ik wat langer blijf dan ik oorspronkelijk gedacht had. Eigenlijk is het mijn avond om de kids naar bed te brengen, maar ik kom thuis als Chantal al een tijdje bezig is. Bekaf en aangeschoten ga ik beneden film kijken en doe al snel een dutje. Later ruim ik alsnog de keuken op en doe ik nog een klus die ik nog had moeten doen. Heel gek, maar vandaag lig ik vroeger op bed dan normaal.

Zaterdag 08-02-2020

Chantal is met haar moeder een weekendje weg nadat ik haar naar het treinstation heb gebracht. Na de zwemles neem ik de jongens en een vriendinnetje mee naar een supermarkt om een verjaardagscadeautje voor een vriend te halen. Een leuk houten kistje met diverse biertjes er in.

Nadat we Nala hebben uitgelaten vertrekken we naar de verjaardag. Het is daar overdag lekker rustig waardoor de jongens wat sneller in hun element komen. Vinden ze altijd lastig als de hele kamer vol ‘vreemden’ zit. We blijven er eten en gaan daarna weer naar huis. Die avond wordt het echt een mannenavond. Bank uitschuiven, kussens en dekbedden er op, film aan en lang opblijven. Chipjes eten en nootjes knabbelen. Als de film afgelopen is en er een serie tekenfilmpjes is gekeken, is het echt tijd om te gaan slapen. Vele uren na bedtijd. Ze slapen dan ook snel.

Zondag 09-02-2020

De jongens maken me wakker, een tijdje ervoor had ik ze allebei richting wc gestuurd aangezien ze wakker geworden waren. Ze maken me wakker om billen af te vegen van de jongste. De perfecte manier om wakker te worden. Erna kruip ik weer onder de dekens en hoor ik ze in de keuken rommelen. Omdat Chantal niet thuis is, wilden ze een keer voor me zorgen en maakten ze een ontbijtje. Wauw, wat voel ik me verwend. Dat ze uiteindelijk het halve ontbijtje zelf opgegeten hebben vergeef ik ze maar.

We gebruiken de tijd thuis om even de tuin op te ruimen in verband met storm Chiara. Stoelen opvouwen, speelgoed in de kist. Zoveel mogelijk losse voorwerpen de schuurtjes is. Als er maar zo min mogelijk is om weg te laten waaien. Oh ja, nog even de schutting gestut.

Een tijdje terug ben ik naar de expositie ‘Middeleeuws vernuft‘ geweest in het Valkhof museum in Nijmegen. Dat was op uitnodiging tijdens de officiële opening. Nadat ik die dag daar in mijn eentje had rondgelopen had ik het besluit al genomen dat ik de jongens er een keer mee naar toe wilde nemen. Vandaag leek me dat een uitstekend idee. Daar liep ik dan met twee kleine ridders op ontdekking door de riddertijd. Proberen een zwaard uit een steen te trekken, een kanon afvuren, puzzelen en een steekspel te paard. In de standaardcollectie kwamen we allerlei Romeinse artefacten tegen, maar ook een skelet in een doodskist. Ik wist dat die iets verderop in de straat gevonden was. Die plek is gemarkeerd door een speciale tegel. Daar zijn we later ook even gaan kijken.

Hongerig zijn we een in de stad een gebakje gaan eten met iets te drinken erbij. Chantal belde dat ze onderweg was met de trein naar Nijmegen en of we toevallig nog lang in de stad bleven. Ik besloot ons bezoekje wat te verlengen door ze te laten spelen in het speeltuintje van het restaurant en daarna nog even te kijken voor een tweedehands Skylander poppetje bij een computerwinkel. Liam wilde er graag eentje kopen met geld uit zijn eigen spaarpot. Niet lang daarna was Chantal in de stad en konden we samen naar huis rijden. Terwijl de kids nog een het eten waren (wat duurt dat toch lang) ging bij mij het licht uit. Totaal bekaf. Maar wat was het een overwegend fijn weekend geweest.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *