FESTiviteiten: week 05 – 2020

FESTiviteiten

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 27-01-2020

Een druk ochtendje waarin Liam achterop de fiets naar school gaat. Kyran zit voorop in zijn stoeltje. Als we op school zijn, loopt Kyran naar de kleuterklas toe. Hij kan niet wachten om ook naar school te mogen. Toch moet hij nog even wachten tot 4 februari, want dan is zijn eerste wendag.

Als we thuis zijn, kan ik de fiets al bijna weer omdraaien. Eerst nog een keertje extra tandenpoetsen. Een kwartiertje later lig ik in de stoel van de mondhygiënist. Even alles weer grondig schoon laten maken. Dit laat ik om de drie maanden doen.

Chantal heeft deze avond een vergadering van de ouderraad van Liams school. Ze heeft hier kortgeleden zitting in genomen. Echt iets voor haar aangezien ze opgeleid is als basisschool juf. Als de kinderen naar bed zijn, probeer ik nog een beetje achter de schermen van de site te werken.

Dinsdag 28-01-2020

Chantal liep vandaag van afspraak naar afspraak. Eerst een keertje extra voorschoolse opvang draaien. Dat betekende dat ik Liam een keer extra naar school bracht deze week. Na de vso ging Chantal met Kyran naar de logopedie. In de middag had ze met hem nog een afspraak in het ziekenhuis bij de longarts in verband met zijn astma. Een jaarlijkse controle. Eigenlijk had ze deze middag vrij op de bso, maar aangezien een collega een afscheidsfeestje had ging ze toch. Liam nam ze na school mee, net als Kyran. Een emotionele middag.

Liams school had een meedenkavond voor ouders om de koers van de school te bepalen. Aangezien Chantal in de ouderraad zit, was zij degene die ging namens ons gezin. Nog even samen eten en ze kon alweer gaan. Het naar bed brengen was deze keer weer op mijn rekening. Beneden gekomen een potje gespeeld op de WiiU, wachtend tot Chantal weer thuis kwam.

Woensdag 29-01-2020

Vandaag begin ik aan een blog over de stakingen in het onderwijs en de invloed ervan op de kinderopvang. Stofzuigen en andere huishoudelijke klussen laten de blog wat uitstellen.

Als ik Liam van school haal, roept een ouder alle anderen die buiten staan naar binnen. Het is vandaag het einde van een project en daarom is er een kleine tentoonstelling in de klas. Daar staat Liam met een bouwwerk van marshmallows en spaghetti. Hij bovenop een stoel met een arm in de lucht om het bouwwerk omhoog te houden. Het bleek net niet stevig genoeg te zijn, maar wat was hij er trots op.

Ik dacht iets meer tijd te hebben voordat ik naar het werk moest. Oeps, door de expositie was ik later thuis dan normaal. Kon nog net een tosti maken voordat ik de auto in moest stappen. Koffie en de rest van de lunch at ik onderweg op.

Die nacht werd het laat. De blog bleef ik bijschaven voor de juiste woordkeuzes. Dit onderwerp vraagt al om veel discussie en nu bekijk ik het eens vanaf een andere kant zonder iemand voor de schenen te willen schoppen.

Donderdag 30-01-2020

De leraren van de basisschool staken vandaag, Liam is vrij. Samen met de jongens slaap ik uit, terwijl Chantal naar haar werk is. In de middag wisselen we om, dan is zij thuis en ben ik naar de buitenschoolse opvang. Op deze manier hoefden we geen extra opvang te regelen.

Liam zou met een vriendje gaan spelen, maar had in zijn hoofd dat Kyran mee moest. Toen dat niet kon, wilde hij niet meer mee. Iets met drama.

Vrijdag 31-01-2020

Dag twee van de staking. Om het goed te maken met zijn vriendje gaat Liam vandaag met hem naar Pret-inn. Al voor 11:00 uur staat er zo’n lange wachtrij dat de auto omgedraaid wordt. Oh ja, ik ben aan het werk in de gieterij vandaag. De auto vertrekt richting de McDonalds waar ook een klein speeltuintje is. Die was overigens nog dicht, dus regelden de jongens dat de sloten eraf gehaald werden. Na een flinke tijd spelen gingen ze weer naar huis.

In de middag had Chantal met haar nichtje afgesproken om te komen helpen met verhuizen. Kyran is meegegaan, maar Liam ging bij een vriendinnetje spelen. Uiteindelijk mocht hij daar ook blijven eten. Na het werk, terwijl ik voor mezelf aan het koken was (kippenlevertjes), komt Liam zelf thuis. Na mijn eten breng ik hem naar bed, want het is morgen weer vroeg zwemles.

Kyran moet als hij thuis komt nog wat eten. Daarna hangt hij bij me op schoot en dat ligt zo lekker dat ik er lam van wordt. Geen zin meer om op te staan en de kleine man valt dan ook zo in slaap. Ik besluit een deken en kussen boven te halen, de bank uit te schuiven en met hem beneden te slapen. Een spontane logeerpartij in de woonkamer, al merkt hij er weinig van.

https://www.instagram.com/p/B7_DHSHFx12/?utm_source=ig_web_copy_link

Zaterdag 01-02-2020

Na de zwemles gaat Chantal met Liam en een vriendinnetje Nala uitlaten in het Heumensbos. Even lekker los laten rennen. Zowel hond als kinderen.

Kyran en ik maken er een luie ochtend van. Lekker filmpjes kijken onder de deken. Totdat Chantal thuis is, want dan zijn er nog wat huishoudelijke klussen te doen voordat de visite komt.

Die middag komt een oud klasgenoot van Chantal langs met haar dochtertje en vriend. We zien elkaar regelmatig en dan is het altijd gezellig. Eerst een kop koffie/thee en dan met de kids naar de speeltuin net over de grens. Loopafstand en altijd lekker rustig. Voordat ze kwamen hadden we het grootste gedeelte van het avondeten al gemaakt. We konden daarom lekker vlot aan tafel. Liam is altijd blij om het dochtertje te zien, al ziet hij nog niet wat wij wel zien. Het ‘leeftijdsverschil’ tussen hen gaat nu groter worden. De interesses veranderen.

https://www.instagram.com/p/B8BXlK_FDEP/?utm_source=ig_web_copy_link

Zondag 02-02-2020

De verhuisklussen zijn nog niet klaar en dus gaan we vandaag allemaal even helpen. Naar de bouwmarkt om hout te halen voor een nieuwe achterwand voor de kast. In het appartementje zet ik de boel in elkaar. Een beetje improviserend aangezien ze een meetfout gemaakt had.

Vandaag is er ook een Pokémon research dag. Een nieuwe Pokémon die uit komt, maar alleen te verkrijgen is via opdrachten. Ik loop tussendoor richting stad om samen met Bart een rondje te lopen. Ondertussen pratend over persoonlijke problemen. Even bij elkaar de hart luchten. Altijd fijn als je dat met iemand kan.

Na het rondje waren ze nog steeds bezig met de klusjes en sloot ik weer aan. Koelkast verplaatsen. Daarna even met de jongens een spelletje spelen op de Switch van Chantals nicht. Na de frietjes was het alweer veel te laat. Twee in slaap gevallen jongens met kleren aan in bed gemikt vanuit de auto. Nog even een spelletje spelen thuis, maar daarbij viel ik ook al in slaap.

https://www.instagram.com/p/B8GUsEsFj2a/?utm_source=ig_web_copy_link

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *