FESTiviteiten: week 04 – 2020

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 20-01-2020

Wat ik vandaag nog niet wist, is dat er deze week weinig geschreven zou gaan worden. De Challenge van Blogger by Nature zorgt ervoor dat ik veel nadenk over bepaalde zaken achter de schermen van Papa’s wereld. Ik maak nieuwe instellingen, ben bezig met plannen opschrijven en ondertussen draait het normale dagelijkse leven ook door. Soms ben ik ’s avonds even helemaal leeg en laat ik de laptop staan voor achter de schermen.

De juf van Liam heeft ons gevraagd om even langs te komen voor een klein gesprekje. Chantal is geweest aangezien ik op het werk was. Vorige week is er iemand in de klas geweest die een aantal kinderen geobserveerd heeft op de fijne motoriek bij het schrijven. We hebben wat tips gekregen waardoor we met hem kunnen oefenen bij het netjes schrijven.

Dinsdag 21-01-2020

Chantal moest voor een onderzoekje naar het ziekenhuis, maar dat was precies op het moment dat Kyran naar logopedie zou moeten. Ik nam de honneurs dus deze keer waar. Oefenen met de ‘L’, maar deze keer kwam de ‘R’ erbij. De meest moeilijke letter om aan te leren. Dat was te merken. Samen met de lerares had ik het er nog even over dat Chantal het zo goed aanpakt met het aanleren van de spraak. Dat ze er echt gevoel voor heeft en er misschien maar iets mee moet gaan doen. Thuis het compliment doorgegeven en nu afwachten of ze het inderdaad iets voor haar vindt.

Woensdag 22-01-2020

Chantal is vandaag aardig ziek. Een slechte nacht breekt haar op. Kyran heeft ook al bij haar gelegen aangezien hij een aantal dagen kwakkelt. Normaal brengt Chantal Liam op woensdag naar school, maar ik pak het deze keer over. We hadden dat de avond ervoor al besproken en ik besloot om de nacht door te brengen in het bed van de jongste. Zo zou de ziekenboeg niet wakker worden van mijn wekker. En dat lukte. Thuisgekomen kijk ik even mijn mailtjes na, drink een kop koffie en duik erna de keuken in. Rond een uurtje of tien stap ik de trap op met een compleet ontbijtje.

In de middag neem ik onze schminkkoffer mee naar het werk. Even een belofte inlossen naar een meisje dat donderdag niet aan de beurt was geraakt. Wat een big smile kreeg ik ervoor terug.

Bij het naar bed gaan maakt Liam een nestje onder een tafeltje op zijn kamer. Een soort van kamperen. Later die nacht kruipt hij tegen mij aan. Het was er te warm geweest en hij wilde ons eigenlijk vertellen hoe warm het er geweest was. Tsja, niet gek als de verwarming er vlakbij aan staat.

Donderdag 23-01-2020

’s Ochtends in de kou en de miezer op de fiets met Kyran zag ik niet zitten. Geen longontsteking riskeren nu hij niet lekker is. Chantal heeft besloten gewoon te gaan werken vandaag. Een collega neemt volgende week afscheid, dus ze zijn allerlei plannetjes aan het smeden. Kyran gaat deze ochtend met haar mee. Wat later vertrek ik met Liam achterop naar school.

Vrijdag 24-01-2020

Op het werk moeten er wat machines schoon gemaakt worden. Er is mee gewerkt, maar ze gaan naar een nieuwe eigenaar. Flink poetsen vandaag dus. Totaal geen probleem mee. Bepaalde klussen horen er nu eenmaal ook bij. Hoewel de baas erg tevreden is met het resultaat, vind ik dat het nog veel schoner moet kunnen, maar niet met het materiaal dat ik tot mijn beschikking had. Maar goed, baas is blij dus ik ook.

Zaterdag 25-01-2020

Het is kijkles vandaag bij zwemmen. Nou ja, we mogen het laatste kwartiertje erbij zijn. We zien Liam als een vis in het water. Genieten dat hem dingen lukken. Wat is hij al ver in die korte tijd.

We gaan erna met z’n allen even op bezoek bij opa en oma. Voetbalplaatjes en eieren ophalen en even gezellig doen. We kunnen niet lang blijven, want ik heb om 12:00 uur een afspraak staan met Rob voor de SEO van Papa’s wereld. Een smsje gooit roet in het eten. Een complete ziekenboeg bij hem thuis zorgt ervoor dat we moeten uitstellen. Gezondheid gaat voor. We kunnen nu langer bij opa en oma blijven en daarom bakken we wat broodjes af. Spontaan lunchen.

Ik had Liam een belofte gedaan om samen met de WiiU te spelen, en daar houd ik me dan ook aan. We spelen net zo lang tot de vriendinnen van Chantal komen om te eten. Mijn etentje buiten de deur is dus ook niet doorgegaan. Die avond zitten we met een heel stel aan tafel pannenkoeken te eten. Als de kids op bed liggen, kijken we met z’n vieren naar Wie is de mol? En weet je, ik heb weer geen idee wie het is.

Zondag 26-01-2020

Vrijdag vroeg Liam me wanneer we eindelijk zijn zwaard in de Legowinkel zouden gaan kopen. Vorige keer had ik in Utrecht er eentje zien liggen, maar twijfelde. Pas toen ik in de trein zat, kreeg ik van Chantal groen licht. Te laat. In Amsterdam hadden ze het zwaard niet liggen, dus we gokten er op dat Utrecht ze nog wel zou hebben.

Vandaag eerst even uitgeslapen en wakker geworden met mijn favoriete boterhammetje met kaas uit de magnetron. Een oude gewoonte van vroeger die ik heel af en toe nog wel eens doe. Dan vertel ik Liam dat we vandaag gaan. Ik had nog even een slag om de arm gehouden zodat we konden kijken hoe ik mezelf voelde, maar ook Liam.

In de Legowinkel hadden we een erg leuke tijd. Omdat Liam een drakenpak aan had, was een van de dames daar erg gecharmeerd van hem. Ze kwam vanuit het magazijn met een polybag met een Chinese draak als cadeautje. Daarna maakte ze alle vitrines met voorbeelden voor hem open zodat hij ermee kon spelen. Uiteindelijk geen zwaard, want die was er niet meer, maar wel een ander Ninjago-doosje uitgezocht van zijn eigen centjes.

We haalden ook alvast het verjaardagscadeautje voor Kyran. De meneer bij de kassa hoorde dat en vond het lief dat Liam meehielp met uitzoeken. Daarom kregen we er ook nog eens een inpaksetjes erbij. Verschillende doosjes en labels met Lego-opdruk. Zelf kocht ik nog een doosje Hidden Side om kennis mee te maken. Omdat we de doosjes tegelijk afrekenden kregen we ook nog eens een extra Hidden Side doosje als cadeau. Wat een verwennerij.

Na het eten thuis, hadden we nog even snel tijd om een doosje te bouwen voordat het bedtijd was.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *