FESTiviteiten: week 03 – 2020

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 13-01-2020

Voor Papa’s wereld is het vandaag een bijzondere dag. Vijf jaar geleden kwam de allereerste blog online. We vieren het met een leuke winactie waarbij een papa-kind pakket is samengesteld.

Op het laatste moment meld ik me op uitnodiging aan bij de Boost je Blog & Business Challenge die georganiseerd wordt door Mamaliefde en Blogger by Nature. Twaalf dagen lang ga ik achter de schermen van de site op zoek naar verbeteringen, bekijk ik mijn gedrag op social media en kijk ik op welke manier Papa’s wereld kan samenwerken met andere bloggers en bedrijven voor een betere vindbaarheid. Onderwerpen waar ik soms al wat theorie van ken, maar waar nu dieper op in gegaan wordt.

Dinsdag 14-01-2020

Kyran mag vandaag weer oefenen met de uitspraak van letters bij de logopedie. Het gaat steeds beter, al is de ‘L’ wel erg moeilijk. Na de logopedie eten we snel een broodje zodat hij daarna naar de gastouder kan. Chantal moet vroeger op het werk zijn en zet mij daarom op het station af, scheelt mij weer een bus/trein.

Woensdag 15-01-2020

Liam mocht afgelopen week een keer voor ons allemaal koken. Dat wilde Kyran ook wel. Hij maakte in de keuken zijn eigen pizza. Wat een lol had hij er in. Eigenlijk zou Liam ook mee doen, maar die ging toch bij een vriendinnetje spelen. Moet je eens raden wat ze daar thuis deden…hun eigen pizza maken.

Liam had een speciaal momentje op school. Deze week kenden ze alle letters van het alfabet bij het lezen. De kinderen van groep 4 hadden de juf geholpen bij het organiseren van het Letterfeest voor groep 3. Alle ouders mochten tien minuten voor de bel de klas in om te zien dat hun kind een echt diploma kreeg. Wat was Liam trots zeg. Nu verder met de nog moeilijkere lettercombinaties om nog meer te kunnen lezen.

Donderdag 16-01-2020

Op de bso een paar kinderen aan het huilen gekregen. Ik had de schminkkoffer meegenomen en was aan de slag gegaan. Lijstje gemaakt met namen en zo achter elkaar verschillende werkjes gedaan. Open monden bij de kids en bij wat ouders die binnen kwamen. Sommige ouders kwamen wat te vroeg volgens hun kinderen, want ze moesten ongeschminkt mee naar huis. Dikke tranen. Dat wordt dus nog een keer meebrengen die koffer.

Chantal heeft op haar locatie na werktijd een gecombineerd feestje. Collega’s die afscheid nemen, een werkjubileum hebben of weet ik allemaal veel. Een avondje eten en escaperoom. Ik heb daarom de auto mee naar het werk en zorg ervoor dat ik Kyran op tijd ophaal. Liam komt met het busje van zijn bso naar huis. Even eten en dan hup het bed in.

Tijd om daarna verder te werken aan het artikel over Harry Potter dat later deze week uitkomt. Dit is het eerste artikel waar ik alle stappen van de challenge in doorloop.

Vrijdag 17-01-2020

Ik krijg steeds meer lol in de werkplaats van de gieterij. Steeds meer dingen lukken behoorlijk, al besef ik me dat mijn snelheid lager ligt dan bij mijn collega’s op bepaalde klussen. Oorbeschermers in en slijpen maar. Flink wat mosselbestekjes voorbereid zodat de volgende een andere stap in het proces kan doen. Daarnaast nog gewerkt aan een andere klus waar ik helaas niks over mag vertellen. Dat is ook het leuke, af en toe werken aan geheime projecten voor toffe opdrachtgevers.

Zaterdag 18-01-2020

Wat doet Liam het goed bij zwemles. Vandaag had hij alle vinkjes vol en kreeg hij te horen dat hij naar niveau 3 mag. Na niveau 4 mag je op voor je A-diploma. Hij is op de goede weg.

Kyran en ik hebben een dagje qualitytime. Samen naar de stad om onze brillen recht te laten zetten, maar ook om een frietje te eten, leuke computerwinkels te bezoeken vol met spulletjes van Super Mario. Even langs bij een winkel met filmmerchandise zodat hij de toverstaffen van alle magiërs uit de wereld van Harry Potter kon bekijken. We kwamen ook nog in een dumpwinkel waar we langs een heel apart vak kwamen:

Liam is ondertussen op een kinderfeestje en Chantal pakt thuis even een rustmomentje en pakt de immernietslinkendewas aan.

Thuisgekomen speel ik een nieuw Lego-spel op de WiiU. Nou ja, binnen een kwartier zit ik pittend op de bank met de controller in mijn hand. De laatste tijd ben ik gewoon wat sneller moe en merk ik dat ik overdag af en toe indommel. Kan niet wachten tot het buiten weer wat langer licht is.

Zondag 19-01-2020

Vandaag zijn we op blogbezoek naar Continium Discovery Center in Kerkrade. We waren laatst uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van de nieuwe Explore Zone, enkel was ik toen verhinderd en maakte een andere afspraak. In dit museum stap je in de wereld van techniek en wetenschap. Binnenkort een uitgebreidere blog hierover. We sloten de dag af door, tijdens de bijna twee uur durende rit, een bezoek te brengen aan de gouden bogen.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *